جستجو در مقالات منتشر شده


۲ نتیجه برای عیسی زاده

المیرا پورباقی، خسرو عیسی زاده، معصومه انوری، لیلا مدیری، راشد نظری،
دوره ۲، شماره ۸ - ( ۷-۱۳۹۱ )
چکیده

سابقه و هدف: باکتری های گونه باسیلوس پومیلوس ترکیبات بیولوژیکی زیادی تولید می کنند که علیه باکتری ها و قارچ ها فعالند. مطالعه حاضر با هدف غربالگری و بهینه سازی غلظت گلوکز، pH و زمان انکوباسیون بر میزان فعالیت آنتاگونیستی ایزوله Bacillus pumilus علیه ۴ پاتوژن انسانی انجام شد.

مواد و روش ها: در بررسی اولیه فعالیت ضد میکروبی از روش انتشار دیسک و محیط TSB و جهت تولید ماده ضد میکروبی از محیط سنتتیک و روش انتشار در چاهک استفاده شد. حداکثر میزان تولید ماده ضد میکروبی با تغییر pH (٩ - ۶)، زمان انکوباسیون (٧۲ - ۰ ساعت) و غلظت گلوکز ( % ۵ - ١) مورد سنجش قرار گرفت. داده ها با نرم افزار SPSS و ANOVA مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.

یافته ها: بیشترین میزان تولید ترکیبات ضد میکروبی توسط این ایزوله در۷ pH ، %۳ گلوکز و بعد از ۴۸ ساعت انکوباسیون در C ˚ ۳٧ علیه ۴ سویه میکروبی بدست آمد.

نتیجه گیری: گونه B. pumilus می تواند کاندیدی توانا جهت تولید متابولیت های ضد باکتریایی در آینده باشد.


محمد فائزی قاسمی، زهرا لزومی، خسرو عیسی زاده،
دوره ۷، شماره ۲۶ - ( ۱-۱۳۹۶ )
چکیده

سابقه و هدف : لینکومایسین جزء ترکیبات لینکوز آمید می باشد. هدف از این مطالعه بهینه سازی تولید و اثر ضد میکروبی لینکومایسین استرپتومیسس لینکولنسیس  PTCC ۱۶۲۹با استفاده از روش تغییر یک فاکتور در یک زمان بوده است.

مواد و روش ها: ابتدا بهینه سازی منابع کربن و نیتروژن آلی و معدنی شامل گلوکز، سوکروز، لاکتوز، مالتوز، فروکتوز، نیترات پتاسیم، نیترات سدیم، سولفات آمونیوم، فسفات دی هیدروژن پتاسیم، کلریدسدیم ،کربنات کلسیم، توسط روش تغییر یک فاکتور در یک زمان انجام و سپس فعالیت ضدمیکروبی آنتی بیوتیک تولید شده بر علیه تعدادی از باکتریهای شاخص بررسی گردید.

یافته ها : نتایج بدست آمده نشان داد که گلوگز و نیترات پتاسیم به ترتیب مناسب­ترین منابع کربن و نیتروژن برای تولید لینکومایسین هستند. باکتری های گرم مثبت به لینکومایسین تولید شده توسط استرپتومیسس لینکولنسیس PTCC ۱۶۲۹ حساس­، ولی سویه­های گرم منفی مورد آزمایش به این آنتی بیوتیک مقاوم می­باشند.

بحث و نتیجه گیری: نتایج بدست آمده نشان داد که گلوکز چه در محیط پیش کشت و چه در محیط کشت تولیدلینکومایسین به عنوان بهترین و در دسترس ترین منبع کربن بوده و سویه استرپتومیسس لینکولنسیس PTCC ۱۶۲۹ تحت شرایط اپتیمم محیطی نظیر ۲/۷- ۸/۶pH   و دمای  °C۳۰-۲۸ و هوادهی مناسب، بیشترین مقدار تولید را دارا است



صفحه ۱ از ۱     

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله تازه های بیوتکنولوژی سلولی - مولکولی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2025 CC BY-NC 4.0 | New Cellular and Molecular Biotechnology Journal

Designed & Developed by : Yektaweb