جستجو در مقالات منتشر شده


۲ نتیجه برای غیبی حاجیور

فرشید غیبی حاجیور، سجاد نیکخواه، رحمان جعفری هفشجانی،
دوره ۱۰، شماره ۳۸ - ( ۱-۱۳۹۹ )
چکیده

سابقه و هدف: دیابت باعث کاهش سلول­های بتا و اختلال در عملکرد آن­ها می­شود سیلی‌ مارین این اختلال و کاهش را بهبود می­بخشد و هم­چنین به‌­طور قابل ‌توجهی باعث افزایش بیان انسولین می­شود و هدف از این مطالعه بررسی تأثیر سیلی­‌مارین بر قند خون و بیان ژن Hnf۴a در رت­های نر دیابتی شده با استرپتوزوتوسین است.
مواد و روش­ ها: در این تحقیق ۴۲ سر رت نر به‌صورت تصادفی انتخاب شدند و به ۷ گروه شش‌تایی تقسیم شدند، رت­های دیابتی با ماده استرپتوزوتوزسین دیابتی شدند و قند خون ناشتای آن­ها سنجیده شد. سپس به گروه­های دریافت کننده سیلی­مارین دوزهای ۵۰، ۱۰۰ و ۱۵۰ داده شد. سپس رت­ها با دارو بی ‌هوش و تشریح شدند. مقداری از بافت پانکراس جداسازی و برای بررسی بیان ژن Hnf۴a به­روش Real-time PCR استفاده شد.
یافته ­ها: بررسی بیانHnf۴a  در دوز ۱۵۰ میلی­گرم بر کیلوگرم در رت­های دریافت کننده سیلی­ مارین نشان داد که در این دوز کاهش چشم­گیری در ژن Hnf۴a  و به­عنوان دوز مؤثر معرفی می­گردد (۰۵/۰P-Value< ) و می­توان در آینده از سیلی­مارین به­عنوان یک داروی گیاهی برای درمان دیابت استفاده نمود.
نتیجه ­گیری: با بررسی نتایج به­ دست آمده از این پژوهش می­توان گفت گیاه سیلی­ مارین دارای اثرهای ضد التهابی است و می­تواند در کاهش قند خون در بیماری دیابت مؤثر واقع شود.
رحمان جعفری هفشجانی، فرشید غیبی حاجیور، سجاد نیک‌خواه،
دوره ۱۰، شماره ۴۰ - ( ۶-۱۳۹۹ )
چکیده

سابقه و هدف: امروزه تحقیقات نشان داده است که گیاهان دارویی نسبت به داورهای صنعتی و شیمیایی عوارض جانبی کمتر دارند. از سویی بررسی ها حاکی از نقش مهم ژن Hnf۱a در بیماری دیابت است، بنابراین هدف از این مطالعه بررسی تأثیر سیلی‌مارین بر قند خون و بیان ژن Hnf۱a در رت های نر ویستار دیابتی شده با استرپتوزوتوسین می باشد.
مواد و روش ها: ۴۲ سر رت نر به‌صورت تصادفی انتخاب شدند و به ۷ گروه شش‌تایی تقسیم شدند، رت­های دیابتی با ماده استرپتوزوتوزسین (دوز ۵۰ میلی‌گرم بر هر کیلوگرم وزن رت) دیابتی شدند و به سه گروه از آن ها دوزهای ۵۰، ۱۰۰ و ۱۵۰ میلی­گرم بر کیلوگرم سیلیمارین داده شد و قند خون ناشتای آن­ها سنجیده شد و پس از پایان دوره رت­ها با داروی بی‌هوش و تشریح شدند. مقداری از بافت پانکراس جدا سازی و برای بررسی بیان ژن Hnf۱a به روش Real Time RT PCR استفاده شد.
یافته ها: بررسی Hnf۱alpha در دوز ۱۵۰ میلی گرم بر کیلو گرم در رت های دریافت کننده سیلی مارین کاهش چشم گیری در بیان ژن Hnf۱alpha مشاهده شد و به عنوان دوز موثر معرفی شد (۰۵/۰P-Value< ) و همچنین میزان قند خون به ۱۰۰ میلی­ گرم بر دسی لیتر رسید و باتوجه به این که مصرف سیلی مارین  در کشور رایج نمی­باشد، می­توان در تحقیقات آینده اهمیت بیشتری  به اثرات سیلی مارین  داده شود و به عنوان یه داروی موثر در نظر گرفته شود.
نتیجه گیری: با بررسی نتایج بدست آمده از این تحقیق می­توان نتیجه گرفت که سیلی­مارین باعث کاهش قند خون در بیماری دیابت می­شود و و در صورت تایید در مطالعات گسترده می­تواند به عنوان یک هدف درمانی در بیماری دیابت مطرح باشد.



صفحه ۱ از ۱     

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله تازه های بیوتکنولوژی سلولی - مولکولی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2025 CC BY-NC 4.0 | New Cellular and Molecular Biotechnology Journal

Designed & Developed by : Yektaweb