جستجو در مقالات منتشر شده


۳ نتیجه برای معصومی

محمد کریم رحیمی، ژیلا امیر خانی، پروانه عدیمی، لیدا موسوی، زهرا طیبی، مژگان معصومی، طاهره فضلعلی، زینب محمودی، پریوش ابراهیمی، نپتون نیک انجام،
دوره ۱، شماره ۱ - ( زمستان ۱۳۸۹ )
چکیده

سابقه و هدف : لیستریا مونوسیتوژن یکی از عوامل سقط، زایمان زودرس، سپتی سمی و مننژیت نوزادان است . در این مطالعه تعیین فراوانی ابتلا به عفونت لیستریامونوسیتوژن و مقایسه دو روش ایمونوفلوئورسانس غیر مستقیم و کشت مایع آمنیوتیک در تشخیص این باکتری می باشد .

مواد و روش ها : این پژوهش، یک مطالعه تحلیلی از نوع ارزیابی تست ‌ های آزمایشگاهی است . در این مطالعه، سرم مادران به روش ایمونوفلوئورسانس غیر مستقیم از نظر آنتی ‌ بادی مورد بررسی قرار گرفت . علاوه بر این، از محصولات جنین سقط شده یا زایمان زودرس ( مایع آمنیوتیک و یا تکه ‌ ای از جفت )‌ نمونه ‌ برداری و کشت داده شد .

یافته ها: در این مطالعه، از ۵۱۸ مورد از مادرانی که مورد مطالعه قرار گرفتند. ۲۹ مورد (۵۹/۵٪) زایمان زودرس، ۱۲۵ مورد (۱/۲۴ ٪ ) سقط تکراری و ۳۶۴ مورد (۳۲/۷۰ ٪ ) سقط برای اولین ‌ بار اتفاق افتاده بود. در ۶ مورد (۱۵/۱ ٪ ) در تست ایمونوفلوئورسانس غیرمستقیم، تیتر بالای آنتی ‌ بادی ۸۰۰ /۱ سانتی گراد برضد لیستریامونوسیتوژن نشان داده شد و در ۵ مورد (۹۶/۰ ٪ ) کلونی ‌ های لیستریا در محیط ‌ های کشت انتخابی، شناسایی شدند.

نتیجه گیری : یافته ‌ های فوق نشان می ‌ دهد که تست ایمونوفلوئورسانس غیر مستقیم ابتلای به عفونت لیستریامونوسیتوژن را مطرح می ‌ کند، اما باید به روش کشت در محیط ‌ های انتخابی تایید گردد . با شروع درمان ضد میکروبی امکان پیشگیری از وقوع سقط جنین و عوارض حاملگی وجود دارد، لذا انجام تست فوق در مادران پیشنهاد می ‌ شود . احتمالاً تیترهای سرمی پایین مربوط به عفونت ‌ های قبلی یا عفونت توسط باکتری ‌ هایی با واکنش متقابل با لیستریامونوسیتوژن می ‌ باشد .


محمد کریم رحیمی، سروناز فلسفی، زهرا طیبی، مژگان معصومی، محمد رضا فراست پور، اباسط میرزایی،
دوره ۴، شماره ۱۵ - ( ۶-۱۳۹۳ )
چکیده

سابقه و هدف:عفونت های دستگاه ادراری،از نگرانیهای بهداشتی گسترده ایی محسوب می شود که منطبق بر مناطق جغرافیایی متفاوت می باشد. عفونت های باکتریایی دستگاه ادراری همراه با توسعه ی گونه های مقاوم در برابردرمان آنتی بیوتیکی در تمام گروه های سنی یافت می شوند. هدف از مطالعه حاضر تعیین الگوی مقاومت ضد میکروبی در سویه های جدا شده از بیماران مبتلا به عفونت ادراری و تشخیص ظهور سویه های باکتریایی مقاوم به چند داروی آنتی بیوتیکی می باشد.  
مواد و روش ها:نمونه ی ادرار از ۲۲۳۵ بیمار جمع آوری شد و جهت جداسازی و تشخیص سویه های مقاوم به چند دارو مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت. سویه های مقاوم به دارو با روش کربی بائر بر اساس تعریف کمیته ملی استانداردهای آزمایشگاه بالینی بازشناخته شدند.  
یافته ها: در این بررسی موارد مورد مطالعه متشکل از١٣٩٠ بیمار زن می باشد. نتایج، حاکی از غالب بودن باکتری اشرشیا کلی در ایجاد عفونت دستگاه ادراری است. به دنبال آنکلبسیلا، استرپتوکوکوس ویریدانس، استافیلوکوکوس اورئوس ،استافیلوکوکوس اپیدرمیدیس، استافیلوکوکوس ساپروفیتیکوس، پروتئوس و سودوموناس عوامل باکتریایی ایجاد کننده ی عفونت ادرادی هستند. نتا یج این بررسی اشاره بر سطوح بالایی از مقاومت تک دارویی و چند دارویی در باکتری های مذکور است. 
نتیجه گیری:مطالعه حاضر نشان میدهد که مقاومت باکتریایی ازمشکلات بهداشتی بالقوه در کشور است. بنابراین نظارت بر درمان های ضد میکروبی و بررسی تست ها ی حساسیت در شرایط آزمایشگاهی با پایبندی به سیاست های درمان های آنتی بیوتیک می تواند کنترل گسترش میکروب های مقاوم به دارو را تسهیل نماید.

ابوذر نیکزاد، سید یونس صالحی، علی بهرامی، داریوش عربیان، محمد داوود غفاری، محمد رضا معصومیان،
دوره ۵، شماره ۱۷ - ( ۱۲-۱۳۹۳ )
چکیده

 سابقه و هدف: از مخرب ترین نوع خوردگی، خوردگی زیستی می باشد که حدود ۴۰-۲۰ درصد خسارات ناشی از خوردگی را در پی دارد. از روش های مقابله با خوردگی زیستی تولید محصولات متابولیکی از باکتری ها که خود نقش ضد باکتریایی دارند و مانع از رشد و تکثیر باکتری های خورنده و خزه ها و جلبک های دریایی در سطوح فلزات می شوند می توان نام برد.
مواد و روش ها:
با توجه به اهمیت موضوع در این پژوهش یک ترکیب زیستی ضد باکتری تولید شد که اثر کشندگی آن روی باکتری های خورنده فولاد که از تأسیسات دریایی جداسازی شده بود مورد بررسی قرار گرفت. پس از شناسایی مشخص شد که ترکیب زیستی تولید شده فنازین ۱- کربوکسیلیک اسید می باشد. تولید آنتی باکتریال فنازین ۱-کربوکسیلیک اسید (PCA) از باکتری سودوموناس آئروجینوزا ۳MUT در هفت روز به صورت ناپیوسته بررسی شد.
یافته ها: آنچه آزمایشات نشان داد بیشترین میزان تولید وزنی عصاره ضد میکروبی مربوط به روز ششم با تولیدی برابر g/l۳۱۳/۰ بود اما با تست فعالیت آنتی باکتریال مشاهده شد هاله عدم رشد و منطقه بازدارندگی در روز چهارم نسبت به روزهای دیگر بزرگتر بوده و آنالیزکروماتوگرافی مایع با فشار بالا (HPLC) نشان دهنده خلوص بیشتر PCA در این روز می باشد.
نتیجه گیری: با توجه به نتایج به دست آمده می توان اثرضد باکتریایی آنتی باکتریال تولیدی را پس از چهار روز کشت بیشتر از روزهای دیگر قلمداد کرد و درپژوهش های آینده بر روی فرمولاسیون این ماده زیستی در رنگ های دریایی به کار برد.

صفحه ۱ از ۱     

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله تازه های بیوتکنولوژی سلولی - مولکولی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2025 CC BY-NC 4.0 | New Cellular and Molecular Biotechnology Journal

Designed & Developed by : Yektaweb