مهدیه قیاثی، محسن شیخ حسن، رضا طباطبایی قمی، ناصر کلهر، محمد مهدی زاده،
دوره ۵، شماره ۱۷ - ( ۱۲-۱۳۹۳ )
چکیده
سابقه و هدف: مهندسی بافت یکی از علومی است که با استفاده از روش های پیشرفته به ترمیم بافت های آسیب دیده پرداخته و باعث بهبود و بازسازی آن ها می شود. موفقیت در این فرآیند نیازمند وجود عوامل بهینه و کارآمد است. از جمله عوامل مهم در این موفقیت، استفاده از داربست های مناسب با خواص مکانیکی و زیستی فوق العاده جهت فراهم آوردن یک محیط رشد بهینه و شرایط مناسب تمایززایی سلول های بنیادی می باشد. در این تحقیق به ارزیابی کارایی دو داربست پلاسمای غنی شده از پلاکت و پلی لاکتیک گلیکولیک اسید در ایجاد محیط مناسب جهت رشد سلول های بنیادی مزانشیمی پرداخته شد.
مواد و روشها: در این مطالعه، پس از آماده سازی دو داربست PRP و PLGA و جداسازی سلول های بنیادی مزانشیمی از بافت چربی، این سلول ها به طور جداگانه بر روی این دو داربست کشت شد و پس از گذشت ۴۸ ساعت از کشت سلول ها بر روی داربست ها، ارزیابی توانایی زنده ماندن سلول ها توسط تست MTT به عمل آمد.
یافته ها: در این مطالعه، دو داربست PRP و PLGA به عنوان دو محیط مناسب جهت کشت و تکثیر سلول های بنیادی مزانشیمی مورد استفاده قرار گرفتند.
بحث: یافته های حاصل از این مطالعه با استفاده از تست MTT نشان داد که هنگامی که PRP در حالت فعال همراه با سلول های بنیادی مزانشیمی به کار می رود از کارایی بالاتری نسبت به PLGA برخوردار می باشد.
نتیجه گیری: به نظر می رسد استفاده از داربست های مشتق شده از PRP می تواند به عنوان محافظی به منظور رشد سلول های بنیادی مزانشیمی برای توسعه استراتژی های کارا و جدید در مهندسی بافت و طب ترمیمی مورد استفاده قرار گیرد.
عزت الله موسوی کانی، عفت نوری، مژگان بنده پور، امرالله مصطفی زاده، بهناز یوسف قهاری، فاطمه مجیدی، الهام مهدی زاده، مینا سعادت، حکیمه زالی، بهرام کاظمی،
دوره ۱۳، شماره ۵۲ - ( ۷-۱۴۰۲ )
چکیده
سابقه و هدف: آرتریت روماتوئید(RA) یک بیماری کمپلکس و مزمن التهاب مفاصل است. فاکتورهای محیطی در افراد مستعد ژنتیکی در بروز بیماری و پیشرفت آن دخیل می باشند. این بیماری ارتباط زیادی با ژنهایی مانند آنتی ژنهای کلاس ۲ انسانی دارد. در مطالعات مختلف این ارتباط حدود ۶۰% بدست آمده است. بخصوص این ارتباط در افراد دارای آنتی بادیهای ضد پروتئینهای سیترولینه(ACPA) بیش از افراد بدون این آنتی بادیهاگزارش شده است. هدف این مطالعه بررسی ارتباط سایتوکاینها و پروتئینهای محلول در بدن بیمار مبتلا به آرتریت روماتوئید پیش از بروز علائم میباشد.
مواد و روش ها: در این تحقیق به منظور دستیابی به ژنهای مرتبط با بیماری از آنالیز با وب سایتهای Enrichr ، WebGestalt و GeneMania استفاده شد. به منظور بررسی میزان سایتوکاینهادر افراد بیمار تحت درمان از روشهای ELISA و Real-time RT-PCR استفاده گردید.
یافته ها: با بررسی سیستم بیولوژی، ژنهای IL۶Rو IL۶ کاندید شدند. از۴۶ بیمار RA مراجعه کننده به بخش روماتولوژی بیمارستان روحانی بابل و ۴۶ فرد سالم کنترل نمونه گیری شد و کاهش معنادار(P =۰,۱۲۵۵) IL-۶ در افراد بیمار در حال درمان و افزایش معنادار (P=۰,۴۴۱۴) میزان گیرنده این سایتوکاین نسبت به افراد سالم در سرم مشاهده گردید. در حالیکه بیان ژنهای IL۶ و IL۶R در گروه بیمار نسبت به سالم افزایش نشان داد.
نتیجه گیری: سایتوکاین IL-۶ بعنوان یک سایتوکاین التهابی در بیماران تحت درمان در سرم کاهش ودر سطح RNA افزایش معناداری نشان داد. نتایج نشان دهنده افزایش بیان RNA ژن IL-۶ و کاهش بیان پروتئین آن بدنبال درمان بیماری است.