جستجو در مقالات منتشر شده


۳ نتیجه برای سالیسیلیک اسید

الهام آریاپور ، پروین شریعتی ، فاطمه تابنده ، باقر یخچالی ،
دوره ۲، شماره ۷ - ( ۶-۱۳۹۱ )
چکیده

سابقه و هدف. آمیلازها، یکی از آنزیم های عمده صنعتی هستند که حدود ۲۵% از بازار جهانی آنزیم ها را به خود اختصاص می دهند. این آنزیم ها در صنایع مختلف مثل نساجی، کاغذ سازی، داروسازی و صنایع غذایی مانند شیرین سازی و فرآوری نشاسته، استفاده می شوند. تحقیقات بسیاری در ارتباط با کاربرد آنزیم های آمیلولیتیک تولید شده توسط اعضاء جنس باسیلوس، در زمینه های مهم تولید قند، آبجو، صنایع غذایی، شوینده ها انجام شده است. گستردگی کاربرد آنزیم های آمیلولیتیک ، موجب می شود که تحقیقات برای مشخص شدن ویژگی های آنزیم ها ادامه داشته باشد. به همین دلیل، در این پژوهش، بررسی روی پروفیل آنزیمی آمیلولیتیک باکتری بومی و تعیین ویژگی های آن انجام شد.

مواد و روش ها. در این مطالعه، پروفیل آنزیمی باکتری باسیلوس آمیلولیکوئیفاسینس BEH ۱۱۱، با استفاده از روش های، SDS PAGE، زایموگرام و TLCتعیین شد. وزن مولکولی آلفا-آمیلاز، با استفاده از روش SDS PAGE تخمین زده شد. جهت سنجش کمی فعالیت آنزیم α-آمیلاز، از معرف دی نیتروسالیسیلیک اسید (DNS) استفاده شد. بررسی ویژگی های آنزیم جهت تایین بیشیته فعالیت آنزیم با روش DNS در شرایط مختلف دما pH غلضت سوبسترا (نشاسته) و زمان اجرا شد.

یافته ها. وزن مولکولی آلفا-آمیلاز، با استفاده از روش SDS PAGE، ۵۵ کیلودالتون تخمین زده شد. جهت سنجش کمی فعالیت آنزیم α-آمیلاز، از معرف دی نیتروسالیسیلیک اسید (DNS) استفاده شد. بررسی ویژگی های آنزیم نشان داد که بیشیته فعالیت این آنزیم در ۵۰ درجه سانتیگراد، pH ۷، در حضور غلظت ۲% از نشاسته، طی ۹۰ دقیقه است. میزان فعالیت آنزیم در این شرایطU/L ۸۲۲۲ می باشد.

نتیجه گیری. این مقدار بالای فعالیت آنزیم تولید شده توسط باسیلوس آمیلولیکوئیفاسینس BEH ۱۱۱، می تواند از نظر اقتصادی شایان توجه باشد. علاوه بر این توانایی فعالیت آن در دمای ۵۰ درجه سانتیگراد و بالاتر، استفاده از آن را در فرآیندهایی که در دماهای بالا انجام می شوند، امکان پذیر می کند. شرایط pH بهینه ۶ تا۷ ، جهت فعالیت بالای این آنزیم، امکان استفاده در فرآیندهایی مثل مایع سازی و ژلاتینه کردن نشاسته را ایجاد می کند.


هادی محمدی بابازیدی۱، - مهران فلک‌ناز، - پرویز حیدری، - محمد سعید همتی، - شیدا فرخیان،
دوره ۳، شماره ۱۲ - ( ۱۰-۱۳۹۲ )
چکیده

سابقه و هدف: هدف از این مطالعه ارزیابی اثرات کود زیستی آزوسپریلیوم و ماده تنظیم کننده رشد گیاهی سالیسیلیک اسید بر ویژگی‌های رشد و نمو گیاه دارویی ریحان تحت تنش خشکی بود.

مواد و روش‌ها: این آزمایش به صورت فاکتوریل بر پایه طرح بلوک‌های کامل تصادفی با ۳ تکرار انجام گرفت. تیمار‌ها شامل سطوح مختلف تنش خشکی( رطوبت خاک در حد ۱۰۰ درصد ظرفیت زراعی به عنوان کنترل،۶۰ درصد ظرفیت زراعی و ۳۰ درصد ظرفیت زراعی)، کود زیستی( تلقیح و عدم تلقیح باکتری آزوسپریلیوم) و سالیسیلیک اسید(۰ به عنوان شاهد و ۷۵/۰ میلی‌مولار) بودند.

یافته‌ها: آنالیز واریانس داده‌ها نشان داد سطوح مختلف خشکی، سالیسیلیک اسید، آزوسپریلیوم و اثرات متقابل آن‌ها بر رشد ونمو گیاه موثر بودند. اثرات تیمارها بر تعداد شاخساره و گل‌آزین، وزن تر و خشک شاخساره و ریشه، محتوای نسبی آب بافت و نشت یونی در سطح یک درصد آماری معنی‌دار بود. نتیجه‌گیری: در این تحقیق کاربرد سالیسیلیک اسیدو تلقیح آزوسپریلیوم سبب افزایش رشد و نمو ریحان در شرایط تنش خشکی شد.


امیر رجبی، حسین عباسپور، جعفر مسعود سینکی،
دوره ۶، شماره ۲۲ - ( ۱-۱۳۹۵ )
چکیده

سابقه و هدف: در این پژوهش، اثر محرک­ های­ شیمیایی متیل­ جاسمونات و سالیسیلیک اسید در محیط کشت ­پایه (MS) بر تحریک تولید هایپرسین در یک دوره ۴۲ روزه مورد بررسی قرار گرفت.

مواد و روش ­ها: ریز نمونه­ های برگ و ساقه به محیط MS حاوی محرک ­های متیل­ جاسمونات و محرک سالیسیلیک اسید منتقل شدند. عصاره ­های متانولی این گیاه به وسیله دستگاه HPLC به منظور بررسی تغییرات در میزان هایپرسین مورد تحلیل قرار گرفتند.

یافته­ ها­: نتایج نشان دادند که غلظت ۱۰۰ میکرومولار متیل ­جاسمونات نسبت به سایر غلظت ­­ها بیش ترین میزان هایپرسین (۶۶/۳۴%) را تولید می­کند. هم چنین نیز استفاده از غلظت ­های بیشتر از ۱۰۰ میکرومولار سالیسیلیک اسید باعث از بین رفتن نمونه های کشت بافتی گیاه گل راعی می­شود.

نتیجه گیری: محرک شیمیایی متیل­ جاسمونات در افزایش میزان هایپرسین در کشت بافت گل­ راعی بسیار تاثیر داشته است. اما محرک شیمیایی سالیسیلیک اسید تاثیر محسوسی در افزایش میزان هایپرسین در گیاه گل راعی نداشت.



صفحه ۱ از ۱     

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله تازه های بیوتکنولوژی سلولی - مولکولی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2025 CC BY-NC 4.0 | New Cellular and Molecular Biotechnology Journal

Designed & Developed by : Yektaweb