جستجو در مقالات منتشر شده


۲ نتیجه برای سودوموناس آئروجینوزا

سمیه احتشام ، سید محسن اصغری، افسانه صدر ممتاز ،
دوره ۲، شماره ۷ - ( ۶-۱۳۹۱ )
چکیده

سابقه و هدف: الاستاز حاصل از سودوموناس آئروجینوزا یک آنزیم مهم در زمینه مطالعات بنیادی بر روی Zn-متالوپروتئازها و نیز بعنوان فاکتور ویرولانس این باکتری مطرح است. در این مطالعه ژن مربوط به آنزیم الاستاز از سودوموناس آئروجینوزا (PAE) استخراج و کلون شده و پس از بیان و تخلیص، خصوصیات بیوشیمیایی آن شامل دما و pH بهینه و نیز فعالیت در حور حلالهای آلی گلیسرول، دی متیل فرمامید (DMF)، متانول، اتانول، اتیلن گلایکول و ایزوپروپانول مورد مطالعه قرار گرفت.

مواد و روشها: تایید گونه باکتری با تستهای بیوشیمیایی شامل سیترات، SIM، MR-VP و TSI انجام شد. DNA ژنومی توسط کیت استخراج و با پرایمر اختصاصی بوسیله PCR ژن الاستاز بدست آمد. کلونینگ در وکتور pET۲۱a(+) با مکان های برش HindIII و NdeI صورت گرفت. ترانسفورماسیون به روش شیمیایی انجام شد. سپس سلول ها در محیط LB تحت القای IPTG ۱mM قرار گرفته و زمان و شرایط تولید بهینه گردید.

یافته ها: بدنبال تایید گونه باکتریایی توسط تستهای بیوشیمیایی، DNA ژنومی استخراج شد و سپس ژن PAE به کمک پرایمر اختصاصی توسط PCR جدا شد. ژن الاستاز که بصورت پری پرو الاستاز کد می شود، درون وکتور) pET۲۱a(+ کلون و در باکتری E. coli سویه BL۲۱ ترانسفورم گردید. آنالیز سکانس نوکلئوتیدی ژن یک چارچوب خوانش (ORF) دارای ۱۴۹۷ جفت باز که ۴۹۷ آمینواسید را کد می کند نشان داد. بدنبال القاء به کمک IPTG آنزیم فعال در درون سلول یافت شد. سپس آنزیم توسط کروماتوگرافی تمایلی تخلیص گردید. بررسی خصوصیات آنزیم از قبیل دمای بهینه، pH بهینه و غیر فعال سازی حرارتی برگشت ناپذیرانجام شد و همچنین فعالیت آنزیم در حضور حلالهای آلی بررسی گردید و بخوبی نشان داده شد که آنزیم مذکور از مقاومت و فعالیت بسیار بالایی در حلالهای آلی برخوردار است.

نتیجه گیری:آنزیم الاستاز سویه PTCC ۱۴۳۰ در مقایسه با آنزیم سویه PAO۱، که ساختار کریستالی آن تعیین شده، تنها یک تغییر در ناحیه سیگنال را نشان می دهد. خصوصیات بیوشیمیایی نشان می دهد که الاستاز یک آنزیم با پایداری زیاد در حلال های آلی است.


ملیحه نجفی، محبوبه نخعی مقدم، محبوبه نجفی، احسان یوسفی،
دوره ۱۱، شماره ۴۴ - ( ۶-۱۴۰۰ )
چکیده

سابقه و هدف: میکروارگانیسم­ها نسبت­به سایر منابع در تولید رنگ، اهمیت دارند، زیرا میکروارگانیسم­ها مزایایی از جمله رشد سریع، بازدهی بالاتر و استخراج راحت­تر دارند. رنگدانه­های طبیعی سالم­تر از انواع شیمیایی هستند و استفاده از آن­ها در صنایع مختلف مفید است. هدف از انجام این تحقیق، جداسازی و استخراج پیگمان پیوسیانین از ایزوله­های محیطی سودوموناس آئروجینوزا به­منظور تهیه کاغذ و شمع رنگی بود.
مواد و روش­ها: در این مطالعه، به­منظور جداسازی سودوموناس آئروجینوزا، نمونه­برداری از محیط­های مختلف انجام شد. ایزوله­های محیطی سودوموناس آئروجینوزا با استفاده از ویژگی­های مورفولوژی و روش­های بیوشیمیایی افتراقی شناسایی شدند. شناسایی تأییدی از طریق ردیابی ژن pbo۱ با روش کلنی Polymerase Chain Reaction انجام شد. پس از استخراج پیگمان پیوسیانین با کلروفرم، در نهایت از پیوسیانین تولیدی برای تهیه کاغذ و شمع رنگی استفاده و ثبات نوری پیوسیانین بررسی شد.
یافته­ ها: از ۴۳ نمونه محیطی جمع ­آوری شده، تعداد ۱۵ ایزوله سودوموناس آئروجینوزا شناسایی و با روش مولکولی تأیید شد. میانگین جذب نوری (OD۵۲۰) پیوسیانین سودوموناس آئروجینوزا بعد از استخراج ۴۸۸/۰ بود. رنگ­آمیزی کاغذ و شمع با پیوسیانین استخراج شده موفقیت­ آمیز و ثبات نوری پیوسیانین مطلوب بود.
نتیجه­ گیری: ﺑﺎ ﺗﻮﺟﻪ­ﺑﻪ رﺷﺪ ﺳﺮﻳﻊ ﺑﺎﻛﺘﺮیﻫﺎ و اﻣﻜﺎن ﺗﻮﻟﻴﺪ اﻧﺒﻮه آن در ﻣﺪت زﻣﺎن ﻛﻮﺗﺎه و بر اساس نتایج تحقیق حاضر، ﻣﻲﺗﻮان از پیگمان­ باکتری­ها در برخی ﺻﻨﺎﻳﻊ از جمله صنعت کاغذ استفاده و آن­ها را جایگزین رنگ­های شیمیایی کرد.

صفحه ۱ از ۱     

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله تازه های بیوتکنولوژی سلولی - مولکولی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2025 CC BY-NC 4.0 | New Cellular and Molecular Biotechnology Journal

Designed & Developed by : Yektaweb