جستجو در مقالات منتشر شده


۱ نتیجه برای محافظت‌کبدی

امیر آراسته، هانیه شیرقاسمی آلالان، سیده نگار موسوی جولندان، سعید ویسی، رضا باغبان خسرو آبادی، سیده نرگس نعیمی،
دوره ۱۰، شماره ۴۰ - ( ۶-۱۳۹۹ )
چکیده

سابقه و هدف: امروزه دیابت یکی از مشکلات جدی در سلامت جوامع است. هم­چنین، نظریه‌های درمانی برای بیماری‌های عمومی کبد مثل سیروز، کبد­چرب و هپاتیت مزمن مسئله‌ساز هستند. تاثیر کم داروها در بسیاری از بیماران، نیاز به بررسی و یافتن راه­های دیگر درمانی را اجتناب­ ناپذیر ساخته است. پژوهش حاضر به بررسی اثر ضددیابتی و محافظت ­کبدی شربت­ کامبوچا در موش­های نر نژاد ویستار پرداخته است.
مواد و روش­ها: ترکیبات شربت کامبوچای تازه پس از ۷ روز تخمیر با کروماتوگرافی گازی-طیف­ سنجی جرمی و فعالیت آنتی­ اکسیدانی آن با روش DPPH بررسی شد. موش­ها به پنج گروه تقسیم شده و گروه­های آزمون برای بررسی اثرات ضد­دیابتی و محافظت­ کبدی به­ ترتیب برای ۱۴ و ۳۲ روز، شربت­ کامبوچا را روزانه به­ صورت خوراکی با دوزهای ۲ و ۴ میلی­لیتر به ازای هر کیلوگرم از وزن حیوان دریافت کردند. میزان قند­خون با گلوکومتر و فعالیت آنزیم­های کبدی با کیت­های شرکت پارس ­آزمون اندازه ­گیری شد. نتایج با استفاده از آزمون آماریStudent's T-Test  و ANOVA و با استفاده از نرم ­افزارSPSS  ویرایش ۲۲ مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
یافته ­ها: شربت­ کامبوچا با ۶۶/۱۲ درصد گلوکورونیک­ اسید و ۵۷/۴ درصد اتانول خاصیت آنتی­اکسیدانی دارد. بیش­ترین خاصیت آنتی ­اکسیدانی به­میزان ۵۸/۸۹ درصد گزارش شد که این میزان همان درصد رادیکالهای آزاد احیاشده توسط عصاره است. قندخون در گروه­های آزمون اول و دوم (mg/dl ۱۶۰ و ۱۱۲)، نسبت به گروه کنترل­منفی (mg/dl ۴۳۶) کاهش معناداری نشان داد. فعالیت آنزیم­های کبدی نیز در گروه­های آزمون اول و دوم، نسبت به گروه کنترل ­منفی کاهش معناداری نشان داد.
نتیجه­ گیری: شربت ­کامبوچا با خاصیت آنتی ­اکسیدانی بالا، اثرات مفیدی در مدیریت بیماری دیابت و حفظ سلامت سلول­های کبدی در برابر ترکیبات سمی دارد.

صفحه ۱ از ۱     

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله تازه های بیوتکنولوژی سلولی - مولکولی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2025 CC BY-NC 4.0 | New Cellular and Molecular Biotechnology Journal

Designed & Developed by : Yektaweb