جستجو در مقالات منتشر شده


۴ نتیجه برای نانوذرات مغناطیسی

زهرا حسن زاده، قاسم عموعابدینی، علی اکبر سیف کردی، علی وزیری،
دوره ۵، شماره ۱۸ - ( ۱-۱۳۹۴ )
چکیده

سابقه و هدف: در سالهای اخیر، سنتز و استفاده از نانومواد اکسید آهن با خصوصیات ویژه مانند سطح ویژه بالا و خاصیت سوپر پارا مغناطیسی مورد مطالعه قرار گرفته است و انواع بیوپلیمرها جهت پوشش نانوذرات مغناطیسی بررسی شده است. نانوذرات مغناطیسی مگنتیت به منظور جلوگیری از کلوخه‌ای شدن، افزایش پایداری، کاهش سمیت و مدت زمان ماندگاری با پوشش زیستی نشاسته عملگرا می شوند.
مواد و روش ها: نانو ذرات مغناطیسی مگنتیت با پوشش نشاسته بوسیله روش هم‌رسوبی در محل سنتز گردید و توسط دستگاه‌های طیف‌سنجی مادون قرمز، میکروسکوپ الکترونی عبوری و پراش اشعه ایکس مشخصه‌یابی و با نانوذرات بدون پوشش مقایسه شد.
یافته‌ها: طیف‌سنجی مادون قرمز(FTIR) گروه های عاملی نشاسته را برروی نانوذرات نشان که زیست عملگرا شدن نانوذرات را تایید نمود. اندازه ذرات با توجه به تصاویرمیکروسکوپ الکترونی عبوری(TEM) وپراش اشعه ایکس(XRD) کمتر از ۴۰ نانومتر بود.
نتیجه گیری: نشاسته از گیاهان سبز ارزان قیمت مانند سیب زمینی، گندم وغیره تهیه می شود در نتیجه تولید نانوذرات زیست عملگرا شده توسط نشاسته برای حفظ ایمنی محیط زیست و از نظر اقتصادی به صرفه است. به‌علاوه، در این مطالعه، سنتز نانوذرات زیست عملگراشده با پوشش نشاسته در زمانی کوتاه (تقریبا ۳ ساعت) و با روشی آسان انجام گردید.

فروغ ذاکرنژاد، بهنام راسخ، پروانه مقامی، فاطمه‌ یزدیان،
دوره ۱۲، شماره ۴۷ - ( ۴-۱۴۰۱ )
چکیده

سابقه و هدف: جذب پروتئین برسطوح غیرآلی، منجر به تغییرات ساختاری و عملکردی می­گردد که وابسته به طبیعت پروتئین جذب­شده و خصوصیات فیزیکوشیمیایی­سطوح غیرآلی­است. نانوذرات­مغناطیسی (MNPs) با پوشش­های زیست­سازگار تنها مواد نانوساختار مورد تأیید FDA هستند که با کاربردهای متنوع در زمینه های مختلف علوم پزشکی و خصوصیات ویژه به ماده­ای با پتانسیل بالا تبدیل شده­اند. بررسی ایمنی زیستی MNPs، نیاز به ­دانش دقیق در مورد برهمکنش  MNPsبا مولکول­های زیستی به ویژه پروتئین­ها می­باشد. مطالعه حاضر، مقایسه اثرات MNPs عاملدار شده با سیلیکای مزوپور و L-لیزین (NH۲-Si@Fe۳O۴) بر تغییرات ساختاری پروتئین لیزوزیم سفیده تخم­مرغ (HEWL) را ارائه می­دهد.
مواد و روش­ها: خصوصیات­ساختاری وشاخص­های فیزیکوشیمیاییMNPs عاملدار شده توسط آنالیزهایFTIR ، XRD، TEM،FESEM ،VSM و  DLSو برهم­کنش پروتئین-نانوذرات با استفاده از تکنیک­های فلورسانس ذاتی، تست ANS، تیوفلاوین­تی (ThTATR-FTIR و تجمع حرارتی پروتئین انجام شد. تغییر ساختارHEWL برتعامل با MNPs مطالعه گردید.
یافته ­ها: بررسی تعامل HEWL و MNPs با کمک فلورسانس ذاتی، نشان داد اتصال پروتئین­ها با  MNPsتحت تأثیر نوع لیگاند متصل به MNPs است. غربالگری تجمع حرارتی HEWL درحضورMNPs، نقش­مؤثر NH۲-Si@Fe۳O۴ را در مهار تجمع حرارتی HEWL بیان نمود.
نتیجه گیری: مقایسه­ روی عملکرد نانوذرات با گروه عاملی و بدون گروه عاملی، نشان داد نانوذره عاملدار شده عملکرد بهتری داشته است، لذا مهم است جنبه­های محیطی، سلامتی و ایمنی در مراحل اولیه استفاده از نانوذرات درنظر گرفته شود. این گزارش یک تصویر یکپارچه از تعامل پروتئین و MNPs و تغییر ساختار پروتئین پس از اتصال به MNPs را نشان داد.

 
الهام مقاره عابد، فاطمه یزدیان، عباس اخوان سپهی، بهنام راسخ،
دوره ۱۳، شماره ۵۲ - ( ۷-۱۴۰۲ )
چکیده

سابقه و هدف: پوست بافت نرمی است که کل بدن و بافت­های داخلی را در مقابل خطرات بیرونی مانند سوختن یا جراحت محافظت می­نماید. خطرات باعث از بین رفتن ساز و کار دفاعی پوست و عفونت­های شدید و زخم می­شود که عامل بازدارنده فرآیند ترمیم هستند. بنابراین توسعه ترمیم موثر و سریع پوست، بسیار مهم است. هدف از این پژوهش تهیه یک داربست متخلخل برای پوشش زخم از جنس پلی­کاپرولاکتون (PCL)، است که هسته این داربست از کربن­کوانتوم­دات (CQDs)، نانوذرات آهن (Fe) و کیتوزان (Cs) می­باشد.
مواد و روش ­ها: ترکیب Fe-CQDs بااستفاده ازآمونیوم­ هیدروژن ­سیترات در شرایط هیدروترمال و داربست پلی­کاپرولاکتون/کیتوزان/کربن­­کوانتوم دات-آهن به روش الکتروریسی سنتز شد. داربست سنتز شده از نظر مورفولوژی، گروه های عاملی، ساختار و ترکیب به ترتیب با آنالیزهای طیف ­سنجی­ تبدیل ­فوریه ­مادون ­قرمز (FTIR)، میکروسکوپ الکترونی روبشی(SEM)  و پراش پرتو ایکس (XRD) بررسی شد. پس از مشخصه­یابی داربست ترکیبی ساخته شده، بررسی سمیت سلول­های بنیادی فیبروبلاست L۹۲۹ به دست آمد.
یافته­ ها: نتایج SEM نشان­دهنده ادغام موفق داربست ­پلی­کاپرولاکتون با کیتوزان و کربن­­کوانتوم دات-آهن بود. میانگین سایز نانوکامپوزیت پلی­کاپرولاکتون/کیتوزان/کربن­­کوانتوم دات-آهن در محدوده nm ۰/۱۳۵۶/۳۲  بدست آمد. نتایج FTIR تشکیل پیوند نانوذرات کربن­دات وآهن را نشان داد. مغناطیس سنج ارتعاشی (VSM)، سوپرپارامغناطیس بودن نانوذرات مغناطیسی کربن­­کوانتوم دات-آهن را اثبات نمود. در غلظت ۲% از کربن­­کوانتوم دات-آهن، داربست زیست­سازگاری مناسبی داشت که توسط آزمون سمیت سلولی به اثبات رسید.
نتیجه ­گیری: نتایج نشان داد نانوکامپوزیت پلی­کاپرولاکتون/کیتوزان/کربن­­کوانتوم­دات-آهن(PCL/Cs/CQD-Fe) به علت سمی نبودن، روند ترمیم زخم را بهبود می­بخشد. نانوکامپوزیت زیست­سازگار پلی­کاپرولاکتون/کیتوزان/کربن­کوانتوم دات-آهن  یک داربست موردتوجه در زمینه پوشش زخم می­باشد که فرآیند بازسازی پوست را به شدت سرعت می­بخشد.

 

مائده فرجی، منظر بانو اثنی عشری اصفهانی، حبیب الله بهاروند، حسن کبیری فرد،
دوره ۱۴، شماره ۵۳ - ( ۱۰-۱۴۰۲ )
چکیده

سابقه و هدف: تخلیص پروتئین با بازده و خلوص بالا چالشی جدی در تهیه پروتئین­های نوترکیب است. این مطالعه یک استراتژی آسان و جدید جهت ساخت و توصیف میکروکره­های مغناطیسی متشکل از یک هسته مغناطیسی پوشش­دار شده با سیلیکا و یک پوسته پلی­وینیل­استات اصلاح شده با ایمینودی­استیک­اسید و کمپلکس شده با Ni۲+، ((Fe۳O۴@SiO۲@PVA@IDA-Ni۲+، برای جداسازی و تخلیص پروتئین ارگانوفسفر هیدرولاز  (OPH)و پروتئین­ غشاء خارجی[۱] (OmpW) حاوی هیستیدین ارائه می دهد.
مواد و روش ­ها: نانوذرات در چهار مرحله زیر سنتز شدند: ۱) سنتز نانوذرات وینیل دار ،(۲) پیوند پلی وینیل الکل(PVA)  به این نانوذرات، (۳) تبدیل گروه های هیدروکسیل PVA به اسید ایمینودی استیک و (۴) کلات شدن با یون­های نیکل برای تشکیل گروه­های کی­لیت. خصوصیات ساختاری و شاخص­های فیزیکوشیمیایی­نانوذرات ­توسط آنالیزهایFTIR،DLS ، SEM ، TEM،EDX ، TGAو  VSM تعیین شد. زیر واحدهای پروتئین نوترکیب(OPH) و OmpW به­صورت نوترکیب بیان شده و تخلیص گردیدند و ساختار آنها مورد تایید قرار گرفت. در این مطالعه ژن کدکننده پروتئین نوترکیب OPH و OmpW در ناقل بیانی pet-۲۶b (+) کلون شدند و در E.coli BL۲۱ (DE۳)  به عنوان میزبان بیان و به محیط کشت باکتری ترشح گردیدند. بیان ژن و فرآیندخالص­سازی از طریق سدیم دودسیل­سولفات-ژل­پلی­آکریل­آمید ( (SDS-Pageو تست ­برادفورد ((Bradford ارزیابی شد.
یافته ­ها: طبق نتایج، نانوذرات پلیمری مغناطیسی دارای ساختار کروی و یکنواخت، با خاصیت مغناطیسی بالا، محل­های اتصال فراوان و فرآیند سنتز آسان است. طبق تصاویر SEM قطرمتوسط نانوساختار در محدودهnm  ۱۹/۵۶-۶۲/۲۴ مشاهده شد. تشکیل نانوساختار Fe۳O۴@SiO۲@PVA/IDA-Ni۲+ با پیک­های مشخص درCm۱۴۰۵و۱۶۰۰ مربوط به ارتعاش کششی متقارن و نامتقارن گروه O=CO و حذف پیک در Cm۱۷۴۰ تأیید شد. این نانوساختار درجه بالایی از بازیابی باندهای پروتئینی بدون توجه به طبیعت پروتئین نشان داد. پروتئین­های OmpW وOPH به عنوان پروتئین نوترکیب با برچسب هیستیدین بیان و با استفاده از نانوساختار نهایی خالص شدند.
نتیجه­ گیری: با توجه به نتایج SDS-PAGE، وضوح بالایی در جداسازی پروتئین وجود داشت. نانوساختار سنتز شده دارای حداکثر ظرفیت جذب پروتئین حدود ۲۵/۱ میلی­گرم پروتئین در هر میلی­گرم نانوذرات می­باشد.
 


صفحه ۱ از ۱     

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله تازه های بیوتکنولوژی سلولی - مولکولی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2025 CC BY-NC 4.0 | New Cellular and Molecular Biotechnology Journal

Designed & Developed by : Yektaweb