مجتبی سهرابی، خدیجه عنصری، سید حسین هلالات ، مصطفی بختیاری طجر، نیلوفر اصلان بیگی ، سامان سجادی، الهام صالحی سیاوشانی، علیرضا جعفری زاویه ،
دوره ۲، شماره ۸ - ( ۷-۱۳۹۱ )
سابقه و هدف : عواملی چون ژنتیک، هورمون های آندروژنی و همچنین قرار گرفتن در معرض ترکیبات شیمیائی در ابتلا افراد به سرطان پروستات نقش مهمی دارند. این ترکیبات باید توسط آنزیم های متابولیزه کننده از بدن دفع گردند و میزان فعالیت این آنزیم ها رابطه مستقیمی با سرطان پروستات دارد. ۶D۲PYC متعلق به خانواده بزرگی از سیتوکروم ۰۵۴P می باشد که نقش مهمی در متابولیسم داروها و ترکیبات شیمیائی بازی می کند. میزان فعالیت اینگونه آنزیم ها باعث ایجاد تغییرات بین افراد درجمعیت های متفاوت می گردد، بطوری که فعالیت بالای این آنزیم ها باعث متابولیزه کردن کامل ترکیبات بوده در حالی که آنزیم های غیرعملکردی قادر به چنین فعالیتی نمی باشند. آنزیم های سیتوکروم ۰۵۴P در ارتباط با سرطان پروستات از توجه بیشتری برخوردار است چرا که آن ها قادرند ترکیبات داخلی و مواد شیمیائی خارجی را مورد متابولیسم قرار دهند.
روش مطالعه : هدف از این مطالعه بررسی رابطه بین پلی مورفیسم در ژن ۶D۲PYC وخطر ابتلا به سرطان پروستات بود. برای این منظور، تعداد ۰۰۱ بیمار مبتلا به این بیماری و همان تعداد افراد سالم از جمعیت شمال هندوستان در شرایط سنی یکسان مورد مطالعه قرار گرفتند و از خون و یا بافت افراد مورد مطالعه استخراج AND صورت گرفته و سپس توسط PLFR-RCP مورد بررسی قرار گرفت.
یافته ها : نتایج حاصله نشان دهنده این است که در مقایسه با مردان هموزیگوت برای آلل نوع وحشی در ژن ۶D۲PYC افراد هتروزیگوت برای آلل B ( MEH )،دارای و افراد هموزیگوت برای این آلل ( MP ) دارای
بودند.
نتیجه گیری : داده ها حاکی از آن است که رابطه مستقیمی بین پلی مورفیسم در ژن ۶D۲PYC و ابتلا افراد به سرطان پروستات نشان داده نشده است.