جستجو در مقالات منتشر شده


۲۲ نتیجه برای .iau Science

زهرا محمودپور، الهام اسدی، مریم قانع،
دوره ۱۱، شماره ۴۲ - ( ۱-۱۴۰۰ )
چکیده

سابقه‌ و هدف: غذاهای آماده به جهت ماهیت و روش فرآوری درمعرض انواع پاتوژن­های خطرناک هم­چون استافیلوکوکوس اورئوس و انگل­ها قرار دارند که می­توانند سلامت عمومی جامعه را با مخاطرات جدی مواجه سازند. لذا در تحقیق حاضر به بررسی ۲ نوع غذا ازلحاظ آلودگی به استافیلوکوکوس اورئوس و تخم انگل پرداختیم.
مواد و روش‌ها: ۴۰ نمونه سالاد کاهو و۴۰ نمونه سالاد ماکارونی، از مراکز عرضه این دسته محصول­ها در ۵ منطقه از مناطق ۶ گانه اسلامشهر تهیه گردید. منطقه ۶ به­جهت این که در خارج از محدوده شهرداری قرار داشت در این تحقیق لحاظ نگردید. تعداد نمونه‌ها براساس فرمول کوکران محاسبه گردید و مقدار خطا (d )، ۰۵/۰ در نظر گرفته شد. سلامت ظاهری نمونه‌ها نیز از لحاظ بهداشتی بررسی شد و سپس نمونه‌ها به­جهت عدم ایجاد آلوده شدن ثانویه احتمالی، بلافاصله در جعبه یخ و مجاورت یخ خشک در دمای ۸-۴ درجه سانتی­گراد به محیط آزمایشگاه میکروبیولوژی منتقل شدند و طبق دستوالعمل سازمان ملی استاندارد ایران به شماره­های ۳ -۶، ۶۸۰ و ۱۰۰۸۲ (به­ترتیب) از لحاظ آلودگی به استافیلوکوکوس اورئوس و تخم انگل مورد بررسی قرار گرفتند. یافته­های این تحقیق با استفاده از نرم­افزار SPSS، به­صورت میانگین خطای استاندارد استاندارد محاسبه گردید و بین مناطق مختلف با استفاده از آنالیز واریانس یک طرفه مقایسه به­عمل آمد.
یافته‌ها: مجموعه نمونه‌ها ازلحاظ آلودگی به استافیلوکوکوس اورئوس در محدوده مجاز اعلام شده توسط سازمان ملی استاندارد قرار داشتند. هم­چنین،نمونه­های مورد بررسی از لحاظ آلودگی به تخم انگل منفی بودند و در مقایسه میانگین­ها بین مناطق مختلف، اختلاف معنی­دار مشاهده نگردید (۰۵/۰P> ).
نتیجه‌گیری: نتایج ما حاکی از روندی یکسان در تهیه و عرضه محصول های مذکور در مناطق تحت بررسی است و مصرف این دو نوع ماده غذایی خطر بالقوه­ای برای مصرف­کنندگان نداشته و بنابراین، با تأکید بر همکاری بخش­های مختلف فعال در زمینه حفظ سلامت غذایی از جمله سازمان­های نظارتی و آموزشی و نیز با اقبال و عزم عمومی افراد شاغل در حیطه مواد غذایی می­توان به مدیریت کارآمدی در کاهش چشم­گیر بیماری­های غذا زاد و درنتیجه افزایش سلامت عمومی در این زمینه دست یافت.
الناز عباسی‌فرید، اعظم بوالحسنی، شیوا ایرانی، فتاح ستوده‌نژاد نعمت‌الهی،
دوره ۱۱، شماره ۴۴ - ( ۶-۱۴۰۰ )
چکیده

چکیده
سابقه و هدف: آلودگی به HPV به­عنوان اصلی‌ترین دلیل سرطان دهانه رحم شناخته می‌شود. این سرطان در دنیا، چهارمین سرطان شایع در میان زنان است. طراحی DNA واکسنی که علاوه­بر پیشگیری، ویژگی‌های درمانی نیز داشته باشد می‌تواند در کاهش ابتلا و مرگ و میر تأثیر چشمگیری داشته باشد.
 
مواد و روش‌ها: توالی ژنی شامل اپی­توپ­های ایمونوژنیک و حفاظت شده پروتئین‌های و ویروس­های پاپیلومای انسانی پر خطر طراحی گردید. پس از سنتز ساختار فیوژن L۱-E۷ در وکتور کلونینگ pUC۵۷، ساب کلون کردن آن در وکتور یوکاریوتی pcDNA۳,۱(-) انجام شد. غلظت و خلوص پلاسمید نوترکیب pcDNA-L۱E۷ توسط اسپکتروفتومتری نانودراپ تعیین شد.   
 
یافته‌ها: توالی ژنی موردنظر پس از برش از pUC۵۷-L۱E۷ توسط آنزیم­های محدود الاثر BamHI/HindIII، در جایگاه مشابه وکتور pcDNA۳,۱(-) ساب کلون شد. تأیید حضور ژن در وکتور توسط هضم آنزیمی با BamHI/HindIII، قطعه ۶۳۹ جفت بازی مربوط به ژن را روی ژل آگارز ۱ درصد نشان داد. پلاسمید نوترکیب pcDNA-L۱E۷ توسط کیت استخراج فاقد اندوتوکسین به­منظور جداسازی لیپوپلی­ساکارید باکتری تخلیص شد. غلظت DNA تخلیص شده، حدود ۱۴۷۴ نانوگرم/ میکرولیتر به­دست آمد.
 
نتیجه‌گیری: کلونینگ ساختار فیوژن L۱-E۷ در وکتور یوکاریوتی با موفقیت انجام گرفت. در مراحل بعدی از وکتور نوترکیب برای تحقیقات درون تنی واکسن ژنی استفاده خواهد شد.
 
 
راحله قربانی مقدم، احمد اصغرزاده، امیر امانی، محمد رضا حسین زاده، جمال کسائیان،
دوره ۱۱، شماره ۴۴ - ( ۶-۱۴۰۰ )
چکیده

سابقه و هدف:گیاهان خودرو در طبیعت به­دلیل داشتن خصوصیت­هایی مانند مقاومت­به شرایط نامناسب محیطی، مقاومت­به آفات و بیماری­ها و داشتن مواد مؤثره بالا نمونه­ های ارزشمند برای بهره گیری در مطالعه­ های مختلف کاربردی هستند امروزه با افزایش مقاومت باکتری­ها در برابر آنتی ­بیوتیک­ها، استفاده از گیاهان دارویی مورد استقبال قرار گرفته است. این مطالعه با هدف بررسی اثرهای ضد باکتریایی اکوتیپ­های مختلف عصاره گیاه گل ماهور انجام گردید.
مواد و روش ­ها: گیاه گل ماهور (L. thapsus (Verbascum از سه منطقه خراسان شمالی (آشخانه، بجنورد و شیروان)، پس از جمع­آوری و خشک نمودن در سایه، توسط حلال متانول به­روش خیساندن عصاره­گیری شد و خاصیت ضد باکتریایی (اشریشیاکلی، باسیلوس سرئوس و استافیلوکوکوس اورئوس) با استفاده از روش­های انتشار دیسک، چاهک پلیت، حداقل غلظت مهارکنندگی و کشندگی بررسی شد.
یافته­ ها:نتایج نشان داد بین اکوتیپ­های مختلف خراسان شمالی، عصاره گل ماهور منطقه بجنورد بیش­ترین هاله عدم رشد در روش دیسک و چاهک بر روی باکتری استافیلوکوکوس اورئوس به­ترتیب برابر با ۳۳/۱۲و ۶۶/۱۴ میلی­متر و برای باکتری باسیلوس سرئوس به­ ترتیب  ۳۳/۱۱ و ۶۶/۱۳ میلی­متر به­دست آمد و حداقل غلظت بازدارندگی و کشندگی عصاره گل ماهور منطقه بجنورد بر باکتری (استافیلوکوکوس اورئوس) ۵/۱۲ میلی­گرم بر میلی ­لیتر به­ عنوان حساس ترین باکتری مشاهده گردید.
نتیجه­ گیری:در این پژوهش مشخص شد بین اکوتیپ­های مختلف خراسان شمالی عصاره متانولی گل ماهور منطقه بجنورد بیش­ترین اثر ضد باکتری را بر روی باکتری­های (باسیلوس سرئوس و استافیلوکوکوس اورئوس) داشته ولی بر روی باکتری اشریشیاکلی مؤثر نبوده است.
شکوفا جاهدیان، سید مهدی سادات، غلامرضا جوادی، اعظم بوالحسنی،
دوره ۱۱، شماره ۴۴ - ( ۶-۱۴۰۰ )
چکیده

سابقه و هدف: ویروس HIV-۱یک معضل بهداشت جهانی است که از زمان پیدایش تا کنون بیش از ۷۵ میلیون نفر را آلوده کرده است. مطالعات فراوانی برای دستیابی به یک واکسن پیشگیرانه و درمانی علیه این ویروس انجام شده است. با این حال هیچ یک مؤثر نبوده اند. هدف مطالعه حاضر بررسی ایمنی زایی پروتئین نوترکیب IMT-P۸-Nef-MPER-V۳ در مدل موشی BALB/c در جهت القای پاسخ های ایمنی موثر بوده است.
مواد و روشها: در مطالعه حاضر، برای سنجش ایمونوژنیسیتی IMT-P۸-Nef-MPER-V۳، ۱۱گروه متفاوت از موش ماده BALB/c با تزریق سه دوز از آنتی ژن به همراه یا بدون ادجوانت های Hsp۲۷ و Hp۹۱ ایمن شدند. پاسخ ایمنی با اندازه گیری IgG و نیز تعیین ایزوتایپ های آن با روش الایزا انجام گرفت. ترشح سایتوکاینهای IL-۱۰ و اینترفرون گاما نیز با ساندویچ الایزا ارزیابی شد.
یافته ها: نتایج این مطالعه نشان داد که پروتئین نوترکیب مورد استفاده در این مطالعه در همه گروهها نسبت به کنترل های مطالعه باعث ایجاد پاسخ ایمنی همورل و سلولی شده است. در این میان، گروه ایمن شده با IMT-P۸-Nef-MPER-V۳+Hp۹۱ بالاترین میزان تولید IgG۲a وتیتر IFN-γ  در مفایسه با سایر گروهها داشته و در نتیجه فعالیت Th۱ را نشان داد.
 نتیجه گیری: IMTP۸-Nef-MPER-V۳ به کار گرفته شده به همراه HP۹۱ از قابلیت بالایی در تحریک سیستم ایمنی برخوردار بوده و پتانسیل بررسی های آتی به عنوان یک کاندید واکسن علیه HIV-۱ را دارا می باشد.
میلاد اخلاقی، لیدا افتخاری وش، فاطمه پرنیان، محمد طائب‌پور، توحید رستمیان، مریم زارع زاده مهریزی، کاظم انصاری، بی بی فاطمه حقیرالسادات،
دوره ۱۲، شماره ۴۵ - ( ۸-۱۴۰۰ )
چکیده

سابقه و هدف:استفاده از گیاهان درمانی با توجه به قیمت مناسب و در دسترس بودن آنها به شدت در حال افزایش است اما با چالش هایی از جمله حلالیت پایین در آب و نیمه عمر پایین در سیستم گردش خون رو به رو است.  محققین با طراحی نانو حامل های دارویی مثل لیپوزوم سعی بر غلبه بر این چالش ها دارند. در این مطالعه، فرمولاسیونی از لیپوزوم­های حاوی عصاره­ی گیاه عشقه ساخته و ویژگی های فیزیکوشیمیایی و سمیت آن بر روی سلول­های نرمال بررسی شد.
مواد و روش ها:در قدم اول، عصاره­گیری از گیاه عشقه به روش سوکسله انجام گردید. در مرحله­ی بعد، نانو لیپوزوم ها با روش فیلم نازک  از فسفاتیدیل کولین و کلسترول تهیه و عصاره به صورت غیر فعال درون آنها بارگذاری گردید. سپس میزان لود عصاره و روند رهایش عصاره از سامانه با روش اسپکتروفتومتری، اندازه­ی نانو ذرات و پتانسیل زتای آنها به وسیله­ی دستگاه زتا سایزر ، عدم بر هم کنش بین عصاره و سامانه به وسیله­ی روش طیف سنجی مادون قرمز و مورفولوژی نانو ذرات نیز به وسیله­ی میکروسکوپ نیروی اتمی مورد بررسی قرار گرفت و در آخر میزان سمیت سامانه بر روی سلول­های نرمال با روش MTT سنجیده شد.
یافته ها:بررسی نتایج این مطالعه نشان داد که بعد از عصاره گیری از گیاه عشقه و بارگذاری آنها درون نانو سیستم و مشخصه یابی آنها مشخص شد که نانو لیپوزوم­های حاوی عصاره­ی عشقه با سایز nm ۶/۴۸ شاخص پراکندگی ۴۰۶/. ، پتانسیل زتای mV ۷۲/۱  ±۳۷/۳- و راندمان بارگذاری ۱۲/۱  ±۶۷/۸۲ از نوع آهسته رهش می­باشند. همچنین بررسی های FTIR و AFM نشان داد که میان عصاره و سامانه بر هم کنشی وجود ندارد و نانو لیپوزوم­ها از نظر مورفولوژی طبیعی هستند. در آخر نیز نتایج تست MTT، عدم سمیت نانو لیپوزوم­ها بر روی سلول­های نرمال را ثابت کرد.
بحث:در این پژوهش بررسی­های فیزیکوشیمیایی نانو سامانه بعد از بارگذاری عصاره­ی عشقه درون نانوسامانه­های لیپوزومی نشان داد که سامانه­ی ساخته شده از نوع آهسته رهش و آنیونی بوده و با داشتن سایز، مورفولوژی مناسب و میزان درون گیری قابل قبول عصاره می­تواند به عنوان حاملی مناسب برای عصاره­ی گیاه عشقه باشد و سبب افزایش پایداری، حلالیت و در نتیجه بهبود عملکرد آن گردد.
نتیجه ­گیری:سامانه­ لیپوزومی سنتز شده می­تواند به حاملی مناسب برای عصاره­ی عشقه باشد و در نتیجه باعث ارائه­ی رویکردی بهتر در مسیر بالینی استفاده از این گیاه به عنوان یک دارو و سیستم دارو رسانی نوین معرفی گردد.
علی احمدی، محمد حسین احمدی،
دوره ۱۲، شماره ۴۶ - ( ۱-۱۴۰۱ )
چکیده

پیشرفت­ های متعدد و روزافزون انسان در عرصه علوم مختلف، فارغ از ابعاد مثبتی که در راستای رفاه، آسودگی وتعالی بشر می­تواند داشته باشد، بُعد دیگری هم دارد و آن بهره ­وری­ های منفی و سوءاستفاده­ های عدّه­ای از کشورها یا سازمان­ های سودجو از علوم مختلف در حوزه بیوتروریسم، نظیر بیولوژی و میکروبیولوژی، جهت ضربه زدن به گروه یا گروه­ های رقیب است. هدف از نگارش این مقاله، مروری بر بیوتروریسم و تاریخچه آن و نیز بررسی ابعاد گوناگون ظهور و انتشار ویروس کرونای نوپدید (SARS-CoV-۲) و تأثیرات منفی آن بر حوزه­های مختلف زندگی بشر (بهداشتی، اقتصادی، اجتماعی و روان­شناختی) است. در این مقاله سعی شده است تا با مرور شواهد مختلف، احتمال ارتباط کروناویروس نوظهور با پدیده بیوتروریسم مورد بحث قرار گیرد و در ادامه به پیامدهای منفی ناشی از شیوع بیماری کووید-۱۹ بر اقتصاد و نظم جامعه جهانی اشاره شود.
 
رویا رضوی پور، عباس اخوان سپهی، محمد حسین مدرسی، بیژن بمبئی،
دوره ۱۲، شماره ۴۶ - ( ۱-۱۴۰۱ )
چکیده

سابقه و هدف: متابولیسم بالا در حضور اکسیژن با سرعت رشد سریع در طیف وسیعی از ارگانیسم‌ها از جمله باکتری‌ها، مخمرها و یا سلول‌های سرطانی رخ می‌دهد. توانایی رشد با راندمان بالا نقش مهمی در بیوتکنولوژی به­ویژه در طی فرآیند تولید پروتئین‌ها (به­طور ترجیحی نوترکیب) و یا ترکیب­های متابولیک مانند اسیدهای آلی و متابلیت­های ثانویه ایفا می‌کند. افزایش راندمان رشد باکتری­ها به­ویژه باکتری اشرشیاکلی که موتور فعالیت­های تحقیقاتی و صنعتی است هدف آرمانی در بیوتکنولوژی میکربی است. در این تحقیق بر آن شدیم تا با بررسی مسیرهای متابولیکی E. coli راهکاری برای کاهش میزان CO۲ تولیدی و در نتیجه افزایش راندمان تولید توده سلولی از مواد آلی در فرآیند رشد و تکثیر پیدا کنیم.
مواد و روش-ها: مسیرهای متابولیکی مستند شده در وبگاه KEGG با دیدگاه کاهش راندمان تولید CO۲ از اسید فرمیک بررسی شد. دو سویه باکتری ناک اوت شده با منشاء K۱۲ از بانک میکروبی Keio تهیه شد. سپس، سویه­های منتخب در محیط کمپلکس (LB) و ساده (M۹+Glycerol) کشت داده شدند. میزان تولید توده سلولی در تیمارهای مختلف با اندازه­گیری جذب نوری در ۶۰۰ نانومتر با یکدیگر و هم­چنین با سویه استاندار BL۲۱ مقایسه شدند.
نتایج: در محیط پیچیده LB، موتان باکتری­های اشرشیا (W۳۸۶۶ و W۴۰۴۰.) نسبت­به BL۲۱  از رشد بیش­تری (در حدود ۵ برابر درساعات ۸ و ۱۰ ساعته و ۳ برابری در زمان ۱۲ ساعته نسبت­به نمونه­های دارای ژن فورمات دهیدروژناز) برخوردارند. البته این تفاوت در محیط ساده بارزتر بود به­طوری­که رشد بیش از ۶ برابری در زمان ۲۴ساعت از انکوباسیون در نمونه­های موتان فاقد ژن فورمات دهیدروژناز نسبت­به سویه مادر BL۲۱ مشاهده نمودیم.
بحث: آزمایش­ها با پیش­بینی­های متابولیکی به­طور کامل مطابقت داشت و رشد باکتری­های موتان از باکتری BL۲۱ بیش­تر بود. نکته جالب توجه رشد بیش­تر موتان­ها در محیط ساده حاوی گلیسرول بود که نشان داد گلیسرول منبع به­طور کامل مناسبی برای رشد باکتری اشرشیاکلی است. این نتایج دلایل عدم تطابق پیش­بینی­های مدل­های متابولیکی قبلی که گلیسرول را یک منبع کربن مناسب برای رشد E. coli اعلام کرده بود، ولی در عمل به آن دست نمی­یافت، را توضیح می­دهد.
نتیجه­ گیری: در شرایط فیزیولوژیکی نرمال E. coli قادر به رشد بالایی در محیط گلیسرول نیست، حذف ژن فورمات دهیدروژناز در آن سبب تغییرهای اساسی در روند متابولیسمی و افزایش چند برابری رشد در مقایسه با سویه بیانی BL۲۱ گردید که بیانگر نقش این آنزیم در جلوگیری از افزایش راندمان رشد E. coli در حضور گلیسرول است. به­علاوه از سویه حاصل می­توان در بیان پروتئین­های نوترکیب با راندمان بالاتر استفاده نمود.
اله یار کمری،
دوره ۱۲، شماره ۴۶ - ( ۱-۱۴۰۱ )
چکیده

سابقه و هدف: خصوصیت دگرآسیبی گیاهان عامل مهمی در تولید علف­کش طبیعی است.در این مطالعه به اثرات دگرآسیبی میکروبی عصاره آبی گیاه دارویی رازیانه بر فاکتورهای جوانه­زنی چمن گندمی پرداخته شد.

مواد و روش­ها: در این پژوهش آزمایشی در قالب طرح بلوک کامل تصادفی، در ۴ تیمار و ۳ تکرار انجام شد. تیمارهای این آزمایش شامل ۴ غلظت متفاوت از عصاره آبی رازیانه (۰،۵، ۱۰،۱۵ درصد) بودند. پارامترهای اندازه­گیری شده شامل درصد جوانه­زنی، وزن تر گیاهچه، فعالیت آنزیم­های آلفا آمیلاز، کاتالاز و غلظت مالون دی آلدئید بود.

یافته­ها: نتایج نشان داد که اثر تیمارهای آزمایش بر تمامی صفت­های اندازه­گیری شده چمن گندمی در سطح احتمال یک درصد معنی­دار بود. بیش­ترین تأثیر منفی بر درصد جوانه­زنی چمن گندمی در غلظت ۱۵ درصد عصاره رازیانه و بالاترین درصد جوانه­زنی هم در تیمار شاهد مشاهده شد که با تیمار ۵ درصد تفاوت معنی­داری نداشت. با افزایش غلظت رازیانه، وزن گیاهچه چمن گندمی نیز کاهش یافت. بیش­ترین وزن تر در شاهد (۱۱/۰) و کم­ترین آن در غلظت ۱۵درصد رازیانه (۰۶/۰) مشاهده شد. بیش­ترین و کم­ترین میزان فعالیت آنزیم آلفا آمیلاز به ­ترتیب در تیمار شاهد (۵۳/۴ نانو مول بذردر دقیقه) و عصاره ۱۵ درصد رازیانه (۶۷/۱ نانو مول بذر در دقیقه) مشاهده شد. بیشترین غلظت مالون دی آلدئید بافت گیاهچه در عصاره ۱۵ درصد به میزان۹۳%(نانو مول بر گرم وزن ترگیاهچه) مشاهده شد. کاهش فعالیت آنزیم آنتی اکسیدانت کاتالاز تحت تأثیر افزایش غلظت عصاره رازیانه شد.اگرچه کم­ترین میزان فعالیت این آنزیم در غلظت ۱۵ درصد (۳۳/۴ میلی­گرم جذب در دقیقه) مشاهده شد ولی این تیمار با تیمار غلظت ۱۰درصد (۴۷/۴ میلی­گرم جذب در دقیقه) تفاوت معنی­دار نداشت.
نتیجه­ گیری: با توجه-به نتایج به­دست آمده می­توان گفت با افزایش میزان غلظت عصاره رازیانه غلظت مالون دی آلدئید نیز افزایش معنی­داری یافت. به­عبارتی دیگر کاهش فعالیت آنزیم کاتالاز تحت تأثیر ترکیب­های آللوپاتیک منجر به تخریب غشاء سلولی، افزایش غلظت مالون دی آلدئید و کاهش فعالیت آنزیم آلفا آمیلاز شد.
 
فروغ ذاکرنژاد، بهنام راسخ، پروانه مقامی، فاطمه‌ یزدیان،
دوره ۱۲، شماره ۴۷ - ( ۴-۱۴۰۱ )
چکیده

سابقه و هدف: جذب پروتئین برسطوح غیرآلی، منجر به تغییرات ساختاری و عملکردی می­گردد که وابسته به طبیعت پروتئین جذب­شده و خصوصیات فیزیکوشیمیایی­سطوح غیرآلی­است. نانوذرات­مغناطیسی (MNPs) با پوشش­های زیست­سازگار تنها مواد نانوساختار مورد تأیید FDA هستند که با کاربردهای متنوع در زمینه های مختلف علوم پزشکی و خصوصیات ویژه به ماده­ای با پتانسیل بالا تبدیل شده­اند. بررسی ایمنی زیستی MNPs، نیاز به ­دانش دقیق در مورد برهمکنش  MNPsبا مولکول­های زیستی به ویژه پروتئین­ها می­باشد. مطالعه حاضر، مقایسه اثرات MNPs عاملدار شده با سیلیکای مزوپور و L-لیزین (NH۲-Si@Fe۳O۴) بر تغییرات ساختاری پروتئین لیزوزیم سفیده تخم­مرغ (HEWL) را ارائه می­دهد.
مواد و روش­ها: خصوصیات­ساختاری وشاخص­های فیزیکوشیمیاییMNPs عاملدار شده توسط آنالیزهایFTIR ، XRD، TEM،FESEM ،VSM و  DLSو برهم­کنش پروتئین-نانوذرات با استفاده از تکنیک­های فلورسانس ذاتی، تست ANS، تیوفلاوین­تی (ThTATR-FTIR و تجمع حرارتی پروتئین انجام شد. تغییر ساختارHEWL برتعامل با MNPs مطالعه گردید.
یافته ­ها: بررسی تعامل HEWL و MNPs با کمک فلورسانس ذاتی، نشان داد اتصال پروتئین­ها با  MNPsتحت تأثیر نوع لیگاند متصل به MNPs است. غربالگری تجمع حرارتی HEWL درحضورMNPs، نقش­مؤثر NH۲-Si@Fe۳O۴ را در مهار تجمع حرارتی HEWL بیان نمود.
نتیجه گیری: مقایسه­ روی عملکرد نانوذرات با گروه عاملی و بدون گروه عاملی، نشان داد نانوذره عاملدار شده عملکرد بهتری داشته است، لذا مهم است جنبه­های محیطی، سلامتی و ایمنی در مراحل اولیه استفاده از نانوذرات درنظر گرفته شود. این گزارش یک تصویر یکپارچه از تعامل پروتئین و MNPs و تغییر ساختار پروتئین پس از اتصال به MNPs را نشان داد.

 
علی مولوی، نعمت شمس، علی فروهرمهر،
دوره ۱۲، شماره ۴۷ - ( ۴-۱۴۰۱ )
چکیده

سابقه و هدف: سویه‌های خارج روده‌ای اشریشیاکلی بیماریزای پرندگان (APEC) با تحمیل ضرر و زیان‌های اقتصادی گسترده به لحاظ درصد تلفات بالا در گله‌های گوشتی یکی از تهدیدهای جدی صنعت پرورش طیور جهان و ایران می‌باشد. بررسی‌های مولکولی و تعیین فراوانی عوامل حدت سویه‌های APEC اطلاعات بسیار سودمندی به منظور طراحی و ساخت واکسن بر علیه بیماری‌های ناشی از این سویه‌ها ارائه می‌دهد. هدف از این مطالعه شناسایی فاکتورهای حدت iss و fimC در جدایه‌های اشریشیاکلی از طیور مبتلا به کلی‌باسیلوز در شهرستان ایلام بود.
مواد و روش‌ها: این مطالعه به صورت توصیفی - مقطعی بر روی یکصد و پنجاه جدایه APEC که از موارد کلی‌باسیلوز طیور جمع‌آوری شده بود، در سال ۱۳۹۹ انجام گردید. ابتدا جدایه‌ها با استفاده از محیط‌های کشت انتخابی, افتراقی و با انجام آزمایش‌های بیوشیمیایی استاندارد، شناسایی و تعیین هویت گردیدند. جهت جستجو و شناسایی ژن‌های حدت iss و fimC در میان جدایه‌های اشریشیاکلی از آزمون PCR با بهره‌گیری از آغازگرهای اختصاصی استفاده گردید.
یافته‌ها: نتایج آزمون PCR بر روی یکصد و پنجاه جدایه APEC اخذ شده از موارد کلی‌باسیلوز با استفاده از آغازگرهای اختصاصی جهت ردیابی و شناسایی ژن‌های حدت کدکننده‌ی فیمبریه تیپ یک fimC و ژن افزایش پایداری در سرم iss نشان داد که ۱۳۹جدایه (۶۶/۹۲ درصد) واجد ژن fimC و تعداد ۱۲۶ جدایه (۸۴ درصد) دارای ژن افزایش پایداری در سرم iss بودند.
نتیجه‌گیری: یافته‌های این بررسی نشان از حضور بالای ژن‌های حدت iss‏ و ‏fimC‏ ‏در جدایه‌های اشریشیاکلی جدا شده از موارد کلی‌باسیلوز طیور در منطقه‌ی مورد مطالعه می‌باشد. ردیابی این ژن‌ها می‌تواند به ‌عنوان مارکرهای تشخیصی اشریشیاکلی بیماریزای طیور مورد استفاده قرار گیرد.
 
مهران اوچی اردبیلی، حسن نورافکن، حسنعلی نقدی بادی، ناصر محبعلی پور، اردشیر قادری،
دوره ۱۲، شماره ۴۸ - ( ۷-۱۴۰۱ )
چکیده

سابقه و هدف: ارزیابی تنوع ژنتیکی ژرم پلاسمی طبیعی و حفاظت شده از راهبردی­ترین فعالیت­های جهانی و به­عنوان سرمایه ملی هر کشور است. به­طوری­که در طول سالیان متمادی جهش­ها و تلاقی­های مختلف باعث تجمع برخی ژن­های مفید در این ژرم پلاسم­ها شده و می­تواند به­عنوان ذخایر ژنتیکی در مواقع بحرانی مورد استفاده قرار گیرد. ارزیابی تنوع بر اساس صفات مورفولوژیکی و فنوتیپی به­دلیل تأثیر محیط و اثر متقابل ژنوتیپ در محیط پایداری مناسبی ندارد. بنابراین استفاه از نشانگرهای مبتنی­بر DNA که تکرارپذیری بالایی دارد. نشانگر مبتنی­بر امپلیکون DNA ناحیه شروع کدون برای ترجمه SCoT در گیاهان به­دلیل وراثت­پذیری و تکرارپذیری، به­تازگی مورد استفاده قرار گرفته است. هدف از این پژوهش ارزیابی تنوع ژنتیکی ژرم پلاسم­های ذخیره­گاه ژنتیکی فندق در رگه­های جنگلی شمال­غرب کشور با استفاده نشانگر مولکولی  SCoTو به روش PCR انطباق­پذیری آن با تنوع صفات کیفی بر اساس نشانگرهای ملی آزمون­های تمایز فندق است.
مواد و روش­ها: در این تحقیق ۷۷ ژنوتیپ از جنگل­های فندق اردبیل، میانه و ارسباران انتخاب و محل هر ژنوتیپ با استفاده از GPS نشانه­گذاری شد. با استفاده از دستورالعمل ملی آزمون­های تمایز یکنواخت و پایداری فندق، صفات کیفی ارزش­گذاری شد و پس از استخراج DNA از برگ آن­ها با استفاده از ۱۵ پرایمر اختصاصی SCoT تنوع پلی­مورفیسم آن­ها ارزیابی شد.
یافته­ ها: نتایج نشان دادند که ژنوتیپ­ها از نظر صفات کیفی تمایز به ۱۷ کلاستر طبقه­بندی شدند. با استفاده از ۱۵ نشانگر SCoT تعداد نوارهای چند شکل ۱۶۵ نوار با میانگین ۱۱ نوار برای هر نشانگر و میانگین درصد پلی­مورفیسم با میانگین ۱۱ نوار برای هر نشانگر و میانگین درصد پلی­مورفیسم برای نشانگر % ۲/۹۰ ژنوتیپ­ها بر اساس این نشانگرها در ۱۹ زیر کلاستر گروه­بندی شدند.
بحث: آنالیز صفات کیفی بر اساس نوارهای ایجاد شده در SCoT نشان دادند که نشانگرهای ۳، ۵، ۱۱، ۱۲، ۱۸ و ۲۰ دارای تنوع ژنتیکی بیش­تر و معنی­دار بودند که میزان انطباق گروه­بندی ژنوتیپ­ها بر اساس SCoT نشانگرها ۸۷/۰ بر اساس آزمون مانتل برآورد گردید.
نتیجه ­گیری: با استفاده از دو نشانگر ژنتیکی می­توان (%۷۵=R۲) از تنوع دیسکریپتورهای تمایز فندق دسترسی پیدا نمود.

راضیه دربهانیها، عباس اخوان سپهی، صدیقه مهرابیان، علیرضا دهناد،
دوره ۱۲، شماره ۴۸ - ( ۷-۱۴۰۱ )
چکیده

سابقه و هدف: پروبیوتیک­ها مجموعه­ ای از میکروارگانیسم­های زنده بوده و هنگامی­که به مقدار کافی تجویز شود برای سلامتی میزبان مفید هستند. به­ منظور حفظ اثر مثبت میکروارگانیسم­های پروبیوتیک ­ در دستگاه گوارش تعداد این میکروارگانیسم­ها باید در طی فرآیند تولید و ذخیره­سازی و به ­منظور زنده ماندن و حفظ در محصول نهایی تا پایان عمر مفید آن، بیش از آستانه  CFU/g۱۰۶ باشد.

چندین راه برای افزایش پایداری و فعالیت پروبیوتیک­ها در محصولات تجاری مورد بررسی قرار گرفته است مانند: انتخاب گونه­های مقاوم­به اسید و اسیدهای صفراوی، سازگاری با استرس­ها، و جذب ریزمغذی­ها. میکروکپسولاسیون. در این مطالعه ما با استفاده از روش میکروکپسولاسیون به­دنبال افزایش بقای میکروارگانیسم­های پروبیوتیک هستیم.

مواد و روش­ها: در این مقاله بعد از خالص سازی و جداسازی کلنی­ها از نمونه پنیر، با استفاده از کشت نمونه و سپس رنگ­آمیزی گرم و تست­های بیوشیمیایی گونه­های پروبیوتیکی شناسایی و در نهایت جهت تعیین هویت­شان با استفاده از Bergey's Manual of Determinative Bacteriology و هولوژنوم آن­هایی که بیش­ترین شباهت خصوصیات لاکتوباسیلی را داشته­اند جداسازی و با پروتئین شیر میکروکپسوله شدند.
 
یافته­ ها: در این مطالعه پس از جداسازی باکتری­های پروبیوتیک از پنیرهای سنتی، میکرو کپسول­های کروی تولید شد که بازده میکروکپسوله کردن باکتری­های پروبیوتیک با تکنیک کشت سطحی بسیار بالا و در حدود ۱۰۰ درصدی بوده است.

نتیجه­ گیری: میکروکپسول­های پروبیوتیکی با سایز مناسب تولید شد. با توجه ­به سایز کوچک میکروکپسول­ها و عدم تأثیر منفی بر حس چشایی می­توان از آن­ها در صنایع دارویی و صنایع غذایی استفاده کرد.
 
سیده شقایق میرعبدالله الهی، رضا میرنژاد، رضا کاظم پور، فتاح ستوده نژاد نعمت الهی،
دوره ۱۳، شماره ۵۰ - ( ۱-۱۴۰۲ )
چکیده

سابقه و هدف: سد دفاعی سیستم ایمنی ذاتی و هومورال در پیشگیری از ایجاد عفونت و جلوگیری از پیشرفت بیماری ناشی از E.coli O۱۵۷:H۷ در میزبان بسیار مهم هستند. در میان اثرهای متعدد و مفید پروبیوتیک­ها، تعدیل سیستم ایمنی با تولید سیتوکین­ها یکی از رایج­ترین مزیت­های گزارش شده در مورد آن­ها است. هدف از این مطالعه بررسی تأثیر پروبیوتیک لاکتوباسیلوس اسیدفیلوس بر بیان ژن سیتوکین IL-۱۰ در ماهی زبرا آلوده به:E. coli O۱۵۷ به­عنوان مدل آزمایشگاهی است.
مواد و روش­ ها: در این پروژه ۳۰۰ قطعه ماهی به تعداد مساوی و تصادفی در۱۲ آکواریوم به­صورت؛ گروه شاهد (C۱A۱) با دریافت جیره پایه، گروه (B۱A۱) با دریافت جیره گروه شاهد و مواجهه با E.coli O۱۵۷:H۷، تیمار۱ (T۱A۱) با دریافت جیره پایه حاوی لاکتوباسیلوس اسیدوفیلوس و عدم مواجهه با E.coli O۱۵۷:H۷ و تیمار۲ (T۲A۲) با دریافت جیره پایه حاوی لاکتوباسیلوس اسیدوفیلوس و مواجهه با E.coli O۱۵۷:H۷، به­مدت ۳۰ روز، گروه­بندی شدند. در طی دوره سی روزه انجام آزمایش، در روزهای ابتدا، ۱۵، ۲۷ و ۳۰ نمونه­برداری از بافت روده برای انجام مطالعه­های بیان ژن IL-۱۰ و کلونیزاسیون باکتری­ها صورت گرفت.
یافته ­ها: یافته­های مورد بررسی نشان­دهنده کلونیزاسیون باکتری­ها در روده ماهی بوده است. هم­چنین بیان ژن IL-۱۰ در گروه­های آزمایش پس از مواجهه با E. coli O۱۵۷:H۷ کاهش یافته است که همراه با تنظیم مجدد IL-۱۰ در گروه­های تغذیه شده با L. acidophilus در مقایسه با گروه کنترل این کاهش کم­تر بوده است و در ماهی­های زبرا تغذیه شده با L. acidophilus میزان بیان ژن IL-۱۰ به­تدریج افزایش یافت(۰۵/۰P <).
نتیجه ­گیری: به­طورکلی نتایج این مطالعه نشان داد که پروبیوتیک لاکتوباسیلوس اسیدوفیلوس قادر به افزایش بیان ژنIL-۱۰  بوده و در نتیجه منجر به تقویت سیستم ایمنی می­گردد و بدین ترتیب اثرهای بسیار مفیدی در کاهش آسیب­های بافتی ناشی از عفونت E.coli O۱۵۷:H۷ در روده ماهی زبرا به­عنوان یک مدل آزمایشگاهی به­وجود خواهد آورد.
 
فریبا نخودی، محمدتقی گودرزی، مهدی نکویی،
دوره ۱۳، شماره ۵۰ - ( ۱-۱۴۰۲ )
چکیده

در دهه‌های اخیر، بسیاری از روش‌های جدید با استفاده از نانوذرات برای تشخیص، دارورسانی و درمان سرطان مورد بررسی قرار گرفته‌اند. بر این اساس، پتانسیل نانوذرات به­عنوان حامل برای تحویل داروهای ضد سرطان بسیار قابل توجه است، زیرا درمان سرطان با نانوذرات منجر به بهبود برخی از محدودیت‌های دارورسانی مانند زمان گردش خون پایین و فراهم سازی زیستی، عدم حلالیت در آب، دارو شده است. علاوه­بر این، نانوذرات از داروها در برابر تخریب آنزیمی محافظت می­کند و می­تواند منجر به آزادسازی هدفمند یا/و کنترل شده دارو شوند. از پرکاربردترین نانومواد مورد استفاده در نانوپزشکی می‌توان به نانوذرات پلی­مری اشاره نمود. این ترکیب­ها به­علت زیست سازگار و زیست تخریب بودن، توانایی در رهایش کنترل شده داروها و نیز توانایی ایجاد نانوذراتی با اندازه ایده آل در زمینه انتقال دارو بسیار مورد توجه بوده­اند. بررسی حاضر بر پتانسیل نانوذرات با رویکرد پلیمری تمرکز دارد که می­توانند به تحویل هدفمند یا کنترل شده عوامل ضد سرطان برای درمان سرطان کمک کنند.
 
اکبر اسدی، آناهیتا عمادی، نوید اسدی،
دوره ۱۳، شماره ۵۰ - ( ۱-۱۴۰۲ )
چکیده

سابقه و هدف: بروز بیماری آنتروتوکسمی به­دنبال جذب مقادیر زیادی توکسین از دیواره روده است. عامل بیماری باکتری کلستریدیوم پرفرنژنس است. هدف از این مطالعه، مقایسه پاسخ­های ایمنی پس ازتزریق واکسن آنتروتوکسمی در گوسفند و بز کرمانی بود.
مواد و روش ­ها: مطالعه بر روی دو گروه ۳۰ رأسی گوسفند و بز کرمانی انجام شد. در این بررسی هر گروه به ۳ زیر گروه ۱۰ رأسی شامل زیرگروه اول شاهد (عدم تزریق واکسن)، زیرگروه دوم با یک دوز واکسن در روز اول آزمایش و زیر گروه سوم با تزریق واکسن یاد آور در روز ۱۴ آزمایش تقسیم ­بندی گردیدند. خون­گیری از دام­ها در روزهای ۷۵، ۶۰، ۴۵، ۳۰، ۱۵، ۱ انجام و تیتر آنتی­بادی آن­ها با تست الایزا مشخص گردید.
یافته­ ها: تیتر آنتی ­بادی در زیرگروه شاهد در این مطالعه صفر بود. متوسط تیتر آنتی­ بادی در گوسفندهای زیرگروه ۲ با یک نوبت تزریق واکسن ۴۲۸/۰، در بزها ۰۹۷/۰، در گوسفندهای زیرگروه ۳ با دو نوبت واکسن ۷۷۲/۰ و در گروه بزها ۴۰۸/۰ بود، هم­چنین دوام ایمنیت در گوسفند طولانی تر از بز است.
نتیجه­ گیری: نتایج پژوهش نشان­داد تفاوت معنا داری از نظر تیتر آنتی­بادی و دوام ایمنیت بین زیرگروه ۲ با دریافت یک دوز واکسن با زیر گروه ۳ با دریافت دو دوز واکسن وجود دارد. پادتن در گروه بزها زودتر صفر می­شد.
 
نرگس رجب وند، محمد ضعیفی زاده، هاشم یعقوبی،
دوره ۱۳، شماره ۵۰ - ( ۱-۱۴۰۲ )
چکیده

سابقه و هدف: سرطان معده یکی از شایع­ترین سرطان‌های گوارش در جهان، ایران و اردبیل است. استفاده از اگزوزوم‌ها برای بسته­بندی دارو، پتانسیل خوبی برای مهار سلول‌های سرطانی مقاوم به دارو می‌باشد. این پژوهش با هدف بررسی اثر اگزوزوم‌های استخراج شده از سلول‌های سرطانی رده AGS تحت تأثیر نانوکومارین بر روی مهار رده مقاوم ۴۵MKN انجام شد.
مواد و روش‌ها: اگزوزوم‌ها در غلظت ۵۰LC و ۷۵LC نانوکومارین از سوپرناتانت سلول‌های کشت شده AGS با استفاده از Exosome Isolation Kit استخراج و با DLS تایید شدند و تأثیر آن در سلول‌های رده ۴۵MKN مقاوم به دارو اعمال گردید. تست مهار (MTT) و بیان ژن‌های ۸Caspase ، ۹Caspase ، ۲BCL، Bax و ۵۳P اندازه­گیری شد.  
یافته‌ها: نتایج نشان داد که اگزوزوم‌های استخراج شده از AGS تحت تیمار نانوکومارین با غلظت ۷۵LC بر روی رده مقاوم­به داروی ۴۵MKN علاوه­بر نقش مهاری، تأثیر معنی­داری در تغییر میزان بیان ژن‌های ۸Caspase ، ۲BCL و ۵۳P داشته است.
نتیجه ­گیری: افزایش بیان ژن­های ۸Caspase ، ۲BCL و ۵۳P در تیمار اعمال اگزوزوم‌ها در سطح ۷۵LC نشان دهنده القای آپوپتوز از مسیر خارجی توسط اگزوزوم در سلول‌های مقاوم است و به­طوری­که میزان کاهش بیان انکومیر ۲۱-miR و افزایش a۳۴-miR در محتویات اگزوزوم آن را به اثبات می‌رساند.    
فائزه خانی، احمد اصغرزاده، محمد رضا حسین زاده، جمال کسائیان،
دوره ۱۳، شماره ۵۰ - ( ۱-۱۴۰۲ )
چکیده

سابقه و هدف: گیاه مرزهSatureja sp). ) یکی از گونه­های دارویی است که دارای خواص درمانی زیادی از جمله کنترل دیابت و قند خون، فشار خون، یبوست، اسهال و ... است. هدف از این مطالعه، ارزیابی ترکیب­های تشکیل دهنده و خواص آنتی­اکسیدانی اسانس این گیاه بوده است.
مواد و روش‎ها: در این پژوهش دو گونه گیاهی از جنس مرزه (S. sativa و S. multica)  از دو رویشگاه طبیعی و زراعی جمع­ آوری و پس از خشک نمودن در سایه، توسط دستگاه کلونجر اسانس­ گیری شد و خاصیت آنتی اکسیدانی آن با استفاده از روش­های DPPH و FRAP و تعیین فنل کل بررسی شد.
یافته­ ها: نتایج نشان داد بالاترین درصد تخریب رادیکال­های آزاد، در نتیجه استفاده از غلظت mg/ml ۴ اسانس گیاهان برداشت شده از رویشگاه زراعی گونه sativa ۲۶/۸۲ درصد و از سوی دیگر کم­ترین درصد تخریب رادیکال­های آزاد، از غلظت mg/ml ۵/۰ اسانس گیاهان برداشت شده از رویشگاه زراعی گونه multica ۸۷/۲۴ درصد حاصل شد. اسانس گونه multica به­دست آمده از رویشگاه طبیعی، در غلظت mg/ml ۴ با داشتن مقدار عددی ۸۴/۰ در روش FRAP و فنل کل، با مقدار عددی ۱۴/۲، بیش­ترین خاصیت آنتی­اکسیدانی را نشان داد.
نتیجه­ گیری: در این پژوهش مشخص شد بین گونه ­ها و رویشگاه­های طبیعی و زراعی، اسانس مرزه گونه multica در رویشگاه طبیعی بیش­ترین اثر آنتی اکسیدانی را داشته است و عواملی از قبیل جنس خاک و آب و هوا می­تواند بر اسانس تأثیرگذار باشد.
 
اعظم الملوک ناعمی، علی هاتف سلمانیان، زهرا نورمحمدی، جعفر امانی،
دوره ۱۳، شماره ۵۰ - ( ۱-۱۴۰۲ )
چکیده

سابقه و هدف: بیماری سرطان به ­طور عمده به­دلیل اختلال در تنظیم مرگ سلولی برنامه­ریزی­شده است. از طرفی بیان بیش از حد[۱] EGFR بر روی سطح بسیاری از سلول­های بدخیم ثابت شده است. از این­رو ایمونوتوکسین[۲] بر علیه EGFR، که حاوی یک آنتی­بادی یا یک قطعه از آنتی­بادی متصل شده به یک مولکول سمی است، از قابل اعتمادترین راهبردها برای درمان سرطان است. در اینجا ما تأثیر یک مولکول جدید ایمونوتوکسین حاوی سم ریسین[۳] بر روی سطح mRNA دو مولکول اصلی آپوپتوز در رده­های سلول­های سرطانی را بررسی کردیم.
مواد و روش ­ها:  تأثیر مولکول ایمونوتوکسین mouseout="msoCommentHide('_com_۱')" onmouseover="msoCommentShow('_anchor_۱','_com_۱')">[M۱] mouseout="msoCommentHide('_com_۲')" onmouseover="msoCommentShow('_anchor_۲','_com_۲')">[s۲] و اجزاء آن شامل سم ریسین و قطعه آنتی­بادی بر روی سطح mRNAmouseout="msoCommentHide('_com_۳')" onmouseover="msoCommentShow('_anchor_۳','_com_۳')">[M۳]   ژن­های پروآپوپتوتیک BAXmouseout="msoCommentHide('_com_۴')" onmouseover="msoCommentShow('_anchor_۴','_com_۴')">[M۴]  و آنتی­آپوپتوتیک BCL-۲ و ژن گیرنده EGF، در رده سلول­های سرطان پستان MDA-MB-۴۶۸ و کلورکتال HCT۱۱۶ با استفاده از [۴](qRT-PCR) انجام شد. از گلیسرآلدئید ۳- فسفات دهیدروژناز به­عنوان ژن مرجع استفاده شد.

یافته­ ها:  تیمارmouseout="msoCommentHide('_com_۵')" onmouseover="msoCommentShow('_anchor_۵','_com_۵')">[M۵]  با ایمونوتوکسین موجب افزایش معنی­دار (۰۵/۰>P) بیان ژن­ BAX  و کاهش بیان ژن­های EGFR و BCL-۲  و القاء آپوپتوز شد. هم­چنین سم ریسین باعث کاهش معنی­دار BCL-۲ و عدم افزایش معنی­دار BAX در سلول­های سرطانی و کاهش معنی­دار EGFR تنها در سلول­های سرطان پستان شد. بخش scFv[۵] تغییرهای معنی­داری بر بیان ژن­ها نداشت.

نتیجه­ گیری: نتایج نشان داد که پروتئین نوترکیب پانیتومومب-ریسین، می­تواند کاندید مناسب برای درمان سرطان­هایی با بیان بیش از حد عامل رشد اپیدرمی به­وسیله القاء مسیر آپوپتوز باشد.
 
[۱] Epidermal Growth Factor Receptor
[۲] Immunotoxin
[۳] Ricin Toxin
[۴] Real time quantitative PCR
[۵] Single Chain Fragment Variable

mouseout="msoCommentHide('_com_۱')" onmouseover="msoCommentShow('_anchor_۱','_com_۱')"> [M۱]خیلی خلاصه است
mouseout="msoCommentHide('_com_۲')" onmouseover="msoCommentShow('_anchor_۲','_com_۲')"> [s۲]
mouseout="msoCommentHide('_com_۳')" onmouseover="msoCommentShow('_anchor_۳','_com_۳')"> [M۳]رده سلولی؟
mouseout="msoCommentHide('_com_۴')" onmouseover="msoCommentShow('_anchor_۴','_com_۴')"> [M۴]گروه های ارزیابی و نوع تیمارها باید اشاره گردد!
mouseout="msoCommentHide('_com_۵')" onmouseover="msoCommentShow('_anchor_۵','_com_۵')"> [M۵]تیمار ایمونوتوکسین؟!!

مائده فرجی، منظر بانو اثنی عشری اصفهانی، حبیب الله بهاروند، حسن کبیری فرد،
دوره ۱۴، شماره ۵۳ - ( ۱۰-۱۴۰۲ )
چکیده

سابقه و هدف: تخلیص پروتئین با بازده و خلوص بالا چالشی جدی در تهیه پروتئین­های نوترکیب است. این مطالعه یک استراتژی آسان و جدید جهت ساخت و توصیف میکروکره­های مغناطیسی متشکل از یک هسته مغناطیسی پوشش­دار شده با سیلیکا و یک پوسته پلی­وینیل­استات اصلاح شده با ایمینودی­استیک­اسید و کمپلکس شده با Ni۲+، ((Fe۳O۴@SiO۲@PVA@IDA-Ni۲+، برای جداسازی و تخلیص پروتئین ارگانوفسفر هیدرولاز  (OPH)و پروتئین­ غشاء خارجی[۱] (OmpW) حاوی هیستیدین ارائه می دهد.
مواد و روش ­ها: نانوذرات در چهار مرحله زیر سنتز شدند: ۱) سنتز نانوذرات وینیل دار ،(۲) پیوند پلی وینیل الکل(PVA)  به این نانوذرات، (۳) تبدیل گروه های هیدروکسیل PVA به اسید ایمینودی استیک و (۴) کلات شدن با یون­های نیکل برای تشکیل گروه­های کی­لیت. خصوصیات ساختاری و شاخص­های فیزیکوشیمیایی­نانوذرات ­توسط آنالیزهایFTIR،DLS ، SEM ، TEM،EDX ، TGAو  VSM تعیین شد. زیر واحدهای پروتئین نوترکیب(OPH) و OmpW به­صورت نوترکیب بیان شده و تخلیص گردیدند و ساختار آنها مورد تایید قرار گرفت. در این مطالعه ژن کدکننده پروتئین نوترکیب OPH و OmpW در ناقل بیانی pet-۲۶b (+) کلون شدند و در E.coli BL۲۱ (DE۳)  به عنوان میزبان بیان و به محیط کشت باکتری ترشح گردیدند. بیان ژن و فرآیندخالص­سازی از طریق سدیم دودسیل­سولفات-ژل­پلی­آکریل­آمید ( (SDS-Pageو تست ­برادفورد ((Bradford ارزیابی شد.
یافته ­ها: طبق نتایج، نانوذرات پلیمری مغناطیسی دارای ساختار کروی و یکنواخت، با خاصیت مغناطیسی بالا، محل­های اتصال فراوان و فرآیند سنتز آسان است. طبق تصاویر SEM قطرمتوسط نانوساختار در محدودهnm  ۱۹/۵۶-۶۲/۲۴ مشاهده شد. تشکیل نانوساختار Fe۳O۴@SiO۲@PVA/IDA-Ni۲+ با پیک­های مشخص درCm۱۴۰۵و۱۶۰۰ مربوط به ارتعاش کششی متقارن و نامتقارن گروه O=CO و حذف پیک در Cm۱۷۴۰ تأیید شد. این نانوساختار درجه بالایی از بازیابی باندهای پروتئینی بدون توجه به طبیعت پروتئین نشان داد. پروتئین­های OmpW وOPH به عنوان پروتئین نوترکیب با برچسب هیستیدین بیان و با استفاده از نانوساختار نهایی خالص شدند.
نتیجه­ گیری: با توجه به نتایج SDS-PAGE، وضوح بالایی در جداسازی پروتئین وجود داشت. نانوساختار سنتز شده دارای حداکثر ظرفیت جذب پروتئین حدود ۲۵/۱ میلی­گرم پروتئین در هر میلی­گرم نانوذرات می­باشد.
 

سمیه السادات تارا، علی ذکری، محمد حسین مدرسی، فتاح ستوده نژاد نعمت اللهی،
دوره ۱۴، شماره ۵۴ - ( ۲-۱۴۰۳ )
چکیده

سابقه و هدف: سرطان پستان همچنان عامل اصلی مرگ و میر ناشی از سرطان در میان زنان در سراسر جهان است. با وجود پیشرفت‌های قابل توجه در تشخیص زودهنگام و درمان موثر، ایجاد مقاومت شیمیایی و گسترش متاستاتیک به اندام های دور هنوز یک چالش بالینی جدی است. مطالعه حاضر با هدف بررسی نقش آرورا کیناز- ب (Aurora kinase B) به عنوان یک انکوژن بالقوه در پیشرفت سرطان پستان انجام شد.
مواد و روش ­ها: تعداد۴۰ نمونه تومور پستان و بافت‌های غیرتوموری مجاور جمع‌آوری شدند. ماده RNA استخراج شد و مطابق پروتکل‌های شرکت تولید کننده کیت، به cDNA تبدیل شد. بیان ژن آرورا-ب با روش کمی real-time PCR اندازه‌گیری شد. رابطه بین بیان ژن و ویژگی‌های پاتولوژیک تومورها و وضعیت گیرنده‌های هورمونی تومورهای بیمار نیز مورد بررسی قرار گرفت.
یافته­ ها: در این آزمایش بیان افزایش یافته معنادار از ژن آرورا کیناز- ب را در نمونه‌های تومور در مقایسه با بافت طبیعی­­ مجاور مشاهده گردید (۰۵/۰  p value <). علاوه بر این، بیان آرورا کیناز- ب در تومورهای داکتال سرطان پستان در مقایسه با تومورهای لوبولار بیشتر بود. در میزان بیان ژن طی دوره های زمانی قبل و بعد از یائسگی تغییر معنی‌داری مشاهده نشد.
نتیجه­ گیری: بیان بیش از حد انکوژن آرورا کیناز- ب می تواند با پیشرفت سرطان پستان ارتباط داشته باشد. آرورا کیناز- ب ممکن است یک هدف درمانی نو ظهور در درمان سرطان پستان باشد.

 

صفحه ۱ از ۲    
اولین
قبلی
۱
 

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله تازه های بیوتکنولوژی سلولی - مولکولی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2025 CC BY-NC 4.0 | New Cellular and Molecular Biotechnology Journal

Designed & Developed by : Yektaweb