جستجو در مقالات منتشر شده


۵ نتیجه برای Rt-Pcr

اکبر عظیمی، فرج ا... شهریاری، امیر فتوت، خداورد حاجی زاده، رضا کاظمی قلعه،
دوره ۲، شماره ۸ - ( ۷-۱۳۹۱ )
چکیده

 سابقه و هدف: اثر سمی کادمیوم بر پارامترهای رشدی و تقسیم سلولی در مناطق مریستمی گیاهان مختلف به اثبات رسیده است. اما با وجود این شواهد، مکانیزم های مولکولی دقیق این فرآیند به خوبی شناخته نشده است. هدف از این تحقیق بررسی اثر کادمیوم بر بیان ژنهای cyclin B۱ و CDK-A در نوک ریشه گیاهچه های گندم، برای شناخت مکانیزم های مولکولی تاثیر کاهشی کادمیوم بر رشد است.

 مواد و روش ها: نوک ریشه گیاهچه های گندم رشد کرده در محیط های کشت حاوی غلظت های ۰، ۵، ۱۰، ۱۵، ۲۰، ۳۰، ۶۰، ۹۰ و ۱۲۰ میلی گرم بر لیتر کلرید کادمیوم برای استخراج RNA و انجام RT-PCR با استفاده از پرایمرهای اختصاصی این ژن ها مورد استفاده قرار گرفت.

 یافته ها: یافته ها نشان داد که بیان ژن cyclin B۱ در غلظت های ۵، ۱۰ و ۱۵ میلی گرم بر لیتر کلراید کادمیوم تغییری نداشته است، اما در غلظت های بالاتر از ۱۵ میلی گرم بر لیتر اثر کاهشی آن بر روی بیان ژن کاملا مشهود است. همچنین بیان ژن CDK-A در غلظت های ۶۰، ۹۰ و ۱۲۰ میلی گرم بر لیتر کادمیوم تحت تاثیر کاهشی کادمیوم قرار گرفت.

نتیجه گیری: کاهش رشد ریشه و کلوپتیل گیاهچه های گندم تیمار شده با غلظت های مختلف کادمیوم، به بیان دو ژن cyclin B۱ و CDK - A و به عوامل ناشناخته دیگری غیر از بیان این دو ژن بستگی دارد.


نگیسا سالاری، مریم سید موسوی، نوح شهر آئین، شیرین قربانی ، مژده ملکی،
دوره ۳، شماره ۱۱ - ( ۶-۱۳۹۲ )
چکیده

سابقه و هدف: در بین عوامل ویروسی متعددی که باعث بروز علایم موزاییک و ایجاد خسارت در گیاه لوبیا چیتی (Phaseolus vulgaris L. ) میشوند، دو ویروس موزاییک معمولی لوبیا BCMV و ویروس موزاییک نکروتیک لوبیا BCMNV اهمیت ویژه ای دارند . به منظور ردیابی این دو ویروس و تعیین برخی خصوصیات سرولوژیک و مولکولی آنها، در یک فصل زراعی نمونه هایی با علایم موزاییک ، رگبرگ روشنی ، برگشتگی ، نکروتیک برگ و ساقه لوبیا جمع آوری گردید.

مواد و روش ها: به منظور ردیابی این دو ویروسدر ابتدا نمونه ها با روشهای سرولوژیکDAS-ELISA و لکه گذاری بافتی (Tissue-blot) با آنتی سرم های چند همسانه ای اختصاصی مورد سنجش و ردیابی قرار گرفتند. سپس جهت تأیید و بررسی دقیق تر ، نمونه های انتخابی آلوده در الایزا با آزمون IC-RT-PCR مورد ارزیابی قرار گرفتند

یافته ها: cDNA بدست آمده در دستگاه ترموسایکلر تکثیر گردید. محصول حاصل در ژل آگاروز الکتروفورز شد..باند حاصل به اندازه تقریبی ۳۷۳ باز و ۶۸۳ باز از سکانس منطقه ای از ژن پروتئین پوششی ویروس مورد نظر به ترتیب برای ویروس موزاییک معمولی و ویروس موزاییک نکروتیک معمولی لوبیا مشاهده گردید.. با بکارگیری تکنیک IC-RT-PCR وبر اساس مقایسه سایز باند های ایجاد شده در این روش ،دو ویروس مذکور ازگیاهان لوبیای آلوده مناطق اراک ، نیشابور ، زنجان وکرج شناسایی و تفکیک گردید.

 نتیجه گیری:ویروس موزاییک معمولی و موزاییک نکروتیک معمولی لوبیا بطور گسترده ای در اغلب مناطق کشت و کار لوبیا در ایران پراکنده هستند. و در بعضی اوقات نیز به طور مشترک و تواما گیاه لوبیا را آلوده میسازند. نشان داده شده که تکنیک IC-RT-PCR برای شناسایی و تشخیص این دو ویروس از حساسیت بالایی نسبت به روش الایزا بر خوردار است. در این تکنیک بکارگیری همزمان و مخلوطی از آنتی سرم اختصاصی ویروس و پرایمر های مربوطه با عث شناسایی و تفکیک همزمان دو ویروس در صورت آلودگی توام خواهد شد .


شهرام منتظری، شهاب سادات،
دوره ۷، شماره ۲۷ - ( ۶-۱۳۹۶ )
چکیده

سابقه و هدف: جداسازی RNA از گیاهانی که دارای مقدار زیادی ترکیبات پلی‌ساکارید و پلی‌فنل می‌باشند به علت اتصال و رسوب این ترکیبات با RNA  مشکل است. بنابراین در این مطالعه ۱۱ پروتکل مختلف استخراجRNA  از برگ‌های سیب  غنی از ترکیبات فنلی مورد بررسی قرار گرفت.
مواد و روش ها: کیفیت و کمیت  RNAبا الکتروفورز ژل آگارز ۱,۲% و اسپکتروفتومتری نانودراپ در طول موج ۲۳۰، ۲۶۰ و ۲۸۰ نانومتر تعیین شد و سنتز cDNA و آنالیز RT-PCR  با پرایمر اختصاصی ژن اکتین سیب انجام گرفت.
یافته­ ها: نتایج نشان داد که روش استخراج جمی‌چات‌چائو و همکاران (۲۰۱۲) و راجاکانی و همکاران (۲۰۱۳) مناسب‌ترین روش‌های استخراجRNA  از برگ سیب بودند. عملکرد RNA کل استخراج شده در این روش‌ها به ترتیب بین ۱۵۲,۴ تا ۸۰۰.۲ و ۳۶۲.۱ تا ۴۵۲.۶ نانوگرم در میکرولیتر به دست آمد. باندهای S۱۸ و S۲۸ در الکتروفورز افقی مشاهده شدند.
بحث:  در هر دو روش نسبت ۲۶۰ به ۲۸۰ و ۲۶۰ به ۲۳۰ به ترتیب بین ۱,۹۹ تا ۲.۰۳ و ۲.۰۷ تا ۲.۱۷ بود که نشان دهنده خلوص بالایRNA  و عدم آلودگی به پلی‌فنلی، پروتئینی و پلی‌ساکاریدی می‌باشد.
نتیجه‌گیری: کیفیت بالای واکنش RT-PCR در هر دو روش نشان داد که RNA استخراج شده می‌تواند با اطمینان جهت آزمایش‌های مولکولی پائین دستی مورد استفاده قرار گیرد.
فهیمه عزتی زاده، سویار ساری، اردشیر حسام پور،
دوره ۹، شماره ۳۳ - ( ۹-۱۳۹۷ )
چکیده

سابقه وهدف: مطالعه­های اخیر بر نقش کلیدی برخی ازRNA های غیر رمزگذاری شده در شدت بیماری و حتی تشخیص زودهنگام سرطان تأکید دارند. هدف تحقیق حاضر بررسی ارتباط سرطان اپیتلیال تخمدان با miR-۱۹۶a-۲ است.
 مواد و روش­ها: در این پژوهش میزان کمی بیان مولکول miR-۱۹۶a-۲ در نمونه بافت۵۰ نفر از افراد بیمار و ۵۰ فرد سالم بررسی شد. مطالعه در حضور ژن  GAPDHبه­عنوان کنترل با استفاده از روش qRT-PCR انجام شد.
یافته­ ها: نتایج نشان داد که میزان بیان miR-۱۹۶a-۲ در سلول­های سرطانی تخمدان در مقایسه با بافت نرمال افزایش یافته است این مسأله ارتباط معناداری بین سن، grade وstage  با بیان miRNA-۱۹۶a-۲ را نشان می­دهد.
نتیجه­ گیری: میزان کمی بیان micRNA به­عنوان فاکتور احتمالی مؤثر در سرطان تخمدان به­عنوان بیومارکر در تشخیص سرطان تخمدان در نمونه­های خونی به­عنوان روشی غیرتهاجمی و کمی استفاده شد.
این آزمایش گویای افزایش معنادار miR-۱۹۶a-۲ در افراد بیمار بوده، این امر به­احتمال سبب مهار فعالیت ژن­های سرکوب کننده تومور می­گردد. لذا بررسی کمیmiR-۱۹۶a-۲  می­تواند به­عنوان بیومارکر برای تشخیص زودهنگام و غربال­گری نمونه­ها در سرطان تخمدان کاربری داشته باشد.
خدیجه فنائی، ایمان سلحشوری فر، شیوا ایرانی، محسن اسفند بد، فرشته عاملی،
دوره ۱۱، شماره ۴۳ - ( ۴-۱۴۰۰ )
چکیده

سابقه و هدف: سرطان معده یکی از متداولترین سرطانهای شایع با مرگ و میر بالاست. B۷-H۴ بعنوان یک بیومارکر جدید تشخیصی بالقوه در سرطان معده ذکر شده است. اما اهمیت بالینی آن در این زمینه هنوز نامشخص است. هدف از مطالعه حاضر، بررسی سطح بیان mRNA ژن B۷-H۴ در نمونه­های توموری متاستازی و غیرمتاستازی در مقایسه با حاشیه تومور بافتهای مربوطه و ارزیابی نقش آن در پیشرفت و پیش­آگهی تومور بود.
مواد و روشها: در این مطالعه، بلوکهای پارافینه از۶۰ بیمار با گاستریک آدنوکارسینوما ( ۳۰ مورد همراه با متاستاز در زمان تشخیص و۳۰ مورد بدون شواهد متاستاز) که طی سالهای ۱۳۸۷ تا ۱۳۹۷ در بیمارستان امام خمینی تهران تحت گاستروکتومی قرار گرفته بودند، مورد استفاده قرار گرفت. نمونه­ها به روش پانچ ( شامل تومور و حاشیه تومور برای هر نمونه) از بلوکهای پارافینه بعد از مشخص شدن ناحیه مد نظر توسط پاتولوژیست گرفته شد. استخراج RNA از بخشهای توموری و حاشیه تومور انجام شد. بیان B۷-H۴ mRNA از طریق qRT-PCRمورد ارزیابی قرار گرفت.
یافته ­ها: افزایش بیان B۷-H۴ mRNA در ۵/۸۱% از بافتهای توموری مشاهده شد. اختلاف معنی­دار در بیان B۷-H۴ mRNA در بافتهای توموری موارد همراه با متاستاز (۰۰۱/۰>p) و بدون متاستاز (۰۰۳/۰>p) در مقایسه با حاشیه تومور دیده شد. اما مقایسه بیان B۷H۴ mRNA بین بافتهای توموری افراد با متاستاز یا بدون ­متاستاز، تفاوت معنی­داری (۰,۷۳۲p=) را نشان نداد. همچنین آنالیزها ارتباط معنی­دار بین بیان B۷-H۴ mRNA و متغیرهای کلینیکال وهسیتوپاتولوژی را نشان نداد.
نتیجه گیری: یافته­های ما حاکی از نقش احتمالی B۷-H۴ بعنوان یک بیومارکر، در بیماران با سرطان معده است. اگر چه تحقیقات بیشتر در این زمینه مورد نیاز است.

صفحه ۱ از ۱     

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله تازه های بیوتکنولوژی سلولی - مولکولی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2025 CC BY-NC 4.0 | New Cellular and Molecular Biotechnology Journal

Designed & Developed by : Yektaweb