جستجو در مقالات منتشر شده


۲ نتیجه برای S Rrna۱۶

تیوا کفیلی، محسن علی‌نسایی،
دوره ۷، شماره ۲۶ - ( ۱-۱۳۹۶ )
چکیده

سابقه و هدف:  امروزه روش های مولکولی بر پایه PCR در مطالعه گوناگونی میکروبی غذاهای تخمیری به طور گسترده ای کاربرد یافته اند. هدف این مطالعه شناسایی و بررسی گوناگونی ژنتیکی باکتری ­های اسیدلاکتیک جدا شده از پنیر سنتی تالشی است.

مواد و روش­ها: ۵۴ سویه وحشی باکتری اسید لاکتیک در محیط ­های M۱۷ وMRS ایزوله شده و پس از استخراج DNA با روش RAPD-PCR و نرم افزار MVSP خوشه بندی شدند. گونه ­ها توسط آزمونS rRNA ۱۶ شناسایی شدند. 

یافته ها: شش بیوتایپ اصلی و غالب در این پنیر سنتی شامل جنس ها و گونه های لاکتوباسیلوس پاراپلانتاروم، پلانتاروم، ساکئی، پاراکازئی و لاکتوکوکسی ها، گونه های استرپتوکوکوس گالولیتیکوس، انتروکوکوس فکالیس و فیسیوم بودند.

 بحث: پرایمر های به کار گرفته شده M۱۳ و D۸۳۶ در روش RAPD-PCR قادر به ایجاد پروفایل ها باندی مجزایی بوده که امکان تفکیک و خوشه بندی جدایه ها را فراهم ساخت. وجود ۲۶ ژنوتایپ در میان ۵۴ جدایه نشان دهنده گوناگونی ژنتیکی بالایی بود.       

نتیجه گیری: روش های مولکولی قادر به تفکیک و شناسایی سریع و قابل اطمینان باکتری­ های اسید لاکتیک بوده و گوناگونی ژنتیکی بالایی آنها را نیز نشان دادند. غالب ترین باکتری غیر آغازگر را نیز لاکتوباسیلوس ­های هترو فرمانتاتیو تشکیل می دادند.


نیلوفر بازارچه شبستری، معصومه حاجی رضایی،
دوره ۱۰، شماره ۳۹ - ( ۴-۱۳۹۹ )
چکیده

سابقه و هدف: لاکتوباسیل‌ها ارگانیسم‌هایی گرم‌مثبت، کاتالاز منفی، بدون اسپور و میله‌ای شکل هستند. تاکنون بیش از ۹۰ گونه از این باکتری‌ها شناخته شده است. سوش‌های متعددی از لاکتوباسیل‌های پروبیوتیک در طیف وسیعی از محصولات غذایی انسان وجود دارد. شناسایی این باکتری‌ها در محصولات لبنی سنتی، امکان استفاده از آن­ها را در تولید فرآورده‌های لبنی صنعتی مطبوع‌تر فراهم می­آورد. انتخاب روش­های قابل‌اطمینان، برای شناسایی لاکتوباسیل‌ها از اهمیت خاصی برخوردار است. روش‌های بیوشیمیایی ‌وقت­گیر و ابهام‌آمیز هستند. روش‌های مولکولی، مناسب‌تر و دقیق‌تر بوده و می­توانند جایگزین روش­های قبلی شوند. هدف از این تحقیق، جداسازی لاکتوباسیل‌ها از فلور موجود در پنیر سنتی شهرستان بندرعباس و شناسایی آن­ها با استفاده از روش مولکولی PCR به­عنوان یک ابزار مؤثر در شناسایی سویه‌های جدا شده است.
مواد و روش­ها: تعداد۵۰ نمونه پنیر سنتی از شهرستان بندرعباس جمع­آوری و سویه‌های لاکتوباسیل توسط روش‌های فنوتیپی جدا شدند. برای شناسایی مولکولی آن­ها، از پرایمرهای s rRNA۱۶ استفاده گردید. سپس محصول PCR جهت توالی­یابی به شرکت پویا ژن گستر ارسال شد. توالی‌های به‌دست‌آمده در بانک ژنی NCBI بلاست شدند.
یافته­ها: در مجموع ۳ سویه لاکتوباسیل شامل لاکتوباسیلوس پلانتاریوم (Lactobacillus plantarum لاکتوباسیلوس هلوتیکوس (Lactobacillus helveticus) و لاکتوباسیلوس مورینوس (Lactobacillus murinus) شناسایی شد.
نتیجه­گیری: این سه سویه کیفیت محصولات لبنی این منطقه را تأمین نموده و پتانسیل کاربرد در محصولات تولید شده در صنعت را دارا هستند.

صفحه ۱ از ۱     

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله تازه های بیوتکنولوژی سلولی - مولکولی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2025 CC BY-NC 4.0 | New Cellular and Molecular Biotechnology Journal

Designed & Developed by : Yektaweb