TY - JOUR T1 - A study on Peroxidase Activity Alterations in Corms of Saffron (Crucus Sativus L.) exposed to different H2O2 concentrations and pH measurement during Dormancy and Waking TT - بررسی تغییرات فعالیت پراکسیداز در غلظت های مختلف H2O2 و مقادیر مختلف pH در بنه های زعفران مزروعی در دو دوره خواب و بیداری JF - NCMBJ JO - NCMBJ VL - 3 IS - 10 UR - http://ncmbjpiau.ir/article-1-338-fa.html Y1 - 2013 SP - 79 EP - 84 KW - Crocus sativus L. KW - pH measurement KW - H 2 O 2 conc e n tration. N2 - سابقه و هدف: پراکسیدازها یکی از آنزیم های مهم هستند که در بسیاری از فرایندهای فیزیولوژیکی گیاهان شرکت می کنند. پراکسیدازها پروتئین های آهن داری هستند که با استفاده از پراکسید هیدروژن بسیاری از سوبستراهای آلی و غیر آلی را اکسید می کنند. در این تحقیق فعالیت پراکسیداز در عصاره های استخراج شده از بنه های زعفران مزروعی در غلظت های مختلف پراکسید هیدروژن و pH های مختلف بررسی شد. مواد و روش ها: پیازهای ریزومی( بنه ها) زعفران مزروعی ( L. Crocus sativus ) در ماه های تیر و آبان به ترتیب به عنوان نمونه های خواب و بیداری جمع آوری شدند. بنه ها به عنوان منبع عصاره آنزیمی مورد استفاده قرار گرفتند. این عصاره برای مطالعات بیشتر استفاده شد. یافته ها: نتایج نشان داد که pH بهینه فعالیت آنزیم در دوره خواب یک واحد بیشتر از دوره بیداری است. نتایج پیشنهاد می کند که افزایش غلظت H2O2 تا 80 میلی مولار باعث افزایش فعالیت آنزیم می شود و در غلظت های بالاتر H2O2 فعالیت پراکسیدازی کاهش می یابد. نتیجه گیری: با توجه به نتایج سینتیکی به نظر می رسد که حداقل دو ایزوفرم از پراکسیداز در بنه های زعفران وجود دارد و از این رو می تواند در پروسه های مختلف رشد و نمو شرکت نماید. M3 ER -