@ARTICLE{Mahmoodi, author = {Kiani, Parivash and Mahmoodi, Mohammad Mehdi and }, title = {Production of biosurfactant by Lactobacillus for using in food industry as a substitution for synthetic emulsifiers}, volume = {5}, number = {19}, abstract ={سابقه و هدف: بیوسورفکتانت‌ها یا بیوامولسیفایرها ترکیبات کاهش دهنده کشش سطحی بوده که توسط بسیاری از باکتری‌ها و قارچ‌ها تولید می‌شوند. اهمیت این ترکیبات را در مقایسه با سورفکتانت‌های سنتزی می توان در عدم سمیت، سازگاری با محیط ‌زیست، فعالیت در دما،pH و شوری بالا برشمرد. هدف از این تحقیق جداسازی و شناسایی لاکتوباسیلوس های تولیدکننده بیوسورفکتانت و ارزیابی میزان کارآیی بیوسورفکتانت تولید شده بود. مواد و روش‌ها: در این پژوهش، نمونه‌گیری از محصولات لبنی و کشت در محیط MRS انجام شد. سویه‌های جداسازی شده با قابلیت تولید بیوسورفکتانت بر اساس تست‌های بیوشیمیایی و مولکولی مورد شناسایی قرار گرفتند.‌ شرایط بهینه تولید بیوسورفکتانت بررسی گردید و فعالیت امولسیفایری آن در یک سیستم مدل غذایی مورد مطالعه قرار گرفت. یافته‌ها: در‌ مجموع نه ‌سویه لاکتوباسیلوس از محصولات لبنی جدا شد که در بین آنها دو ‌سویه لاکتوباسیلوس پلانتاروم و لاکتوباسیلوس پنتوزوس بیشترین قابلیت تولید بیوسورفکتانت را دارا بودند.‌ بیوسورفکتانت های استخراج شده از هر دو باکتری نشان دادند که از قابلیت مناسبی در فرایند امولسیون ‌کنندگی برخوردار هستند. نتیجه‌گیری: نتایج این پژوهش نشان داد که می توان سویه هایی از لاکتوباسیلوس با قابلیت مناسب تولید بیوسورفکتانت جداسازی نمود و در صورتی که بتوان هزینه های تولید را کاهش داد، امکان بکارگیری چنین سویه‌هایی جهت تولید بیوسورفکتانت در مقیاس صنعتی به منظور جایگزینی برای امولسیفایرهای سنتزی در صنایع غذایی وجود دارد. }, URL = {http://ncmbjpiau.ir/article-1-651-fa.html}, eprint = {http://ncmbjpiau.ir/article-1-651-fa.pdf}, journal = {New Cellularand Molecular Biotechnology Journal}, doi = {}, year = {2015} }