دوره ۱، شماره ۴ - ( ۷-۱۳۹۰ )                   جلد ۱ شماره ۴ صفحات ۷۰-۵۹ | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Onsory K, Ranapoor S. Breast Cancer and the Effect of Environmental Factors Involved. NCMBJ 2011; 1 (4) :59-70
URL: http://ncmbjpiau.ir/article-1-95-fa.html
عنصری خدیجه، رعناپور ساناز. سرطان سینه در زنان و نقش فاکتورهای محیطی در ایجاد آن. مجله تازه هاي بيوتكنولوژي سلولي و مولكولي. ۱۳۹۰; ۱ (۴) :۵۹-۷۰

URL: http://ncmbjpiau.ir/article-۱-۹۵-fa.html


گروه زیست شناسی، دانشکده علوم زیستی، دانشگاه ازاد اسلامی واحد پرند، تهران-ایران ، onsory@gmail.com
چکیده:   (۲۲۴۹۲ مشاهده)

سابقه و هدف: ژن های زیادی به همراه عوامل محیطی متفاوتی در ایجاد سرطان سینه دخالت دارند که هر یک نقش مهمی در افزایش خطر ابتلا به این نوع بیماری در زنان ایفا می کنند. هدف از انجام این مطالعه، بررسی تاثیر فاکتورهای محیطی متفاوت مانند نقش استروژن، سن، وزن، عادات غذائی، میزان مصرف ویتامین ها و همچنین سابقه خانوادگی در ایجاد سرطان سینه در بیمارانی است که در بیمارستان امام خمینی تهران پذیرش شده بودند.

مواد و روش ها: برای این منظور پرسشنامه ای شامل سئوالاتی در مورد عوامل فوق، در دسترس بیماران قرار گرفت. سپس، نتایج مطالعات انجام شده توسط نرم افزار (SPSS version 11) مورد تجزیه و تحلیل آماری قرار گرفت. این جامعه آماری شامل 100 بیمار مبتلا به سرطان سینه و 100 شخص سالم جهت کنترل بود.

یافته ها: بررسی های انجام شده نشان می دهد که بارداری در سنین بالا، بارداری بیش از دو مرتبه و سقط جنین خطر ابتلا به سرطان سینه را افزایش می دهد. استفاده از قرص های ضد بارداری نیز یکی دیگر از فاکتورهای مهم محسوب می گردد، چنان که درصد بالائی از بیماران مورد مطالعه از این قرص ها استفاده نموده اند. داشتن اضافه وزن نیز یکی از مهم ترین عواملی است که در ایجاد این نوع سرطان دخیل است. افرادی که در رژیم غذائی شان از انواع ویتامین ها استفاده می کردند، تعداد کمی از مبتلایان را تشکیل می دادند. رابطه مستقیمی بین نوع گوشت مصرفی و تعداد دفعات مصرف آن در طول هفته و خطر ابتلا به سرطان سینه وجود دارد. همچنین مصرف بالای چای و استفاده از غذای آماده در رژیم غذائی نقش مهمی در ایجاد این بیماری بازی می کند. بین سن و خطر ابتلا به این بیماری رابطه معناداری گزارش نشده است. همچنین عدم معاینه فیزیکی توسط پزشک باعث افزایش خطر ابتلا شده است.

نتیجه گیری: فاکتورهای محیطی نقش بسزائی در ابتلا زنان به سرطان سینه دارند.

واژه‌های کلیدی: سرطان سینه، فاکتورهای محیطی
متن کامل [PDF 420 kb]   (۵۳۰ دریافت)    
نوع مطالعه: مقاله پژوهشی | موضوع مقاله: ژنتیک
دریافت: 1390/9/16 | انتشار: 1390/7/23

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله تازه های بیوتکنولوژی سلولی - مولکولی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2025 CC BY-NC 4.0 | New Cellular and Molecular Biotechnology Journal

Designed & Developed by : Yektaweb