سابقه و هدف: کارسینوم سلول بازال و کارسینوم سلول سنگفرشی دو شکل اصلی از سرطان پوست غیر ملانومی میباشند. تحقیقهای اخیر، وجود MCPyV در بافتهای توموری سلول مرکل را تأئید مینماید. لذا هدف از تحقیق حاضر، بررسی وجود ویروس در نمونههای بافت توموری و هم چنین نقش موتاسیون های ناحیه ژن بزرگ (LT Ag) ویروس که با خواص انکوژنیک آن در ارتباط میباشد، در نمونههای مثبت مراجعه کننده به بیمارستان رازی تهران در طی سال 95- 1394 بوده است.
مواد و روشها: در مطالعه بررسی - مقطعی حاضر، تعداد 55 نمونه بافتی شامل 30 نمونه BCC، 10 نمونه SCC و 15 نمونه غیر مبتلا (سالم) جمعآوری و استخراج DNA آنها انجام شد. واکنش Real Time PCR کمّی به منظور تشخیص نمونههای مثبت و سپس واکنش PCR به منظور شناسایی موتاسیون انجام و در نهایت توالییابی انجام شد.
یافتهها: ژنوم ویروس MCPyV تنها در 10% از نمونههای BCC شناسایی شد درحالی که در نمونههای SCCدیده نشد. هم چنین رابطه معنیداری بین جداشدن ویروس MCPyV و متغیرهای سن، جنس و مرحله بیماری دیده نشد. نتایج توالییابی نیز موتاسیونی که منجر به ایجاد کدون پایان، کوتاهشدن LTAg و یا تغییر قالب قرائت شود را در بین جمعیت مورد مطالعه نشان نداد.
نتیجهگیری: یکی از فاکتورهای دخیل در ایجاد سرطان، عفونتهای ویروسی است. اگرچه مطالعه های گوناگون بر نقش موتاسیونهای ایجاد شده در ناحیه N ترمینال آنتی ژن LT با تومورزای ویروس تأکید دارد لیکن در مطالعه حاضر هیچ موتاسیون ایجاد کننده کدون خاتمه و یا تغییر قالب قرائت مشاهد نشده است. بنابر اطلاع ما این اولین تحقیق بر روی شیوع ویروس MCPyV با سرطان پوست غیر ملانومی در بیماران ایرانی است هرچند که به مطالعه های با تعداد نمونههای بیشتر ضروری میباشد.
بازنشر اطلاعات | |
![]() |
این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است. |