Akhlaghi M, Ebrahimpour M, Ansari K, Parnian F, Zarezadeh Mehrizi M, Taebpour M et al . Synthesis, study and characterization of nano niosomal system containing Glycrrizha glabra extract in order to improve its therapeutic effects. NCMBJ 2021; 11 (42) :65-82
URL:
http://ncmbjpiau.ir/article-1-1385-fa.html
اخلاقی میلاد، ابراهیمپور مرضیه، انصاری کاظم، پرنیان فاطمه، زارع زاده مهریزی مریم، طائبپور محمد و همکاران.. تولید، بررسی و مشخصهیابی نانو سامانه نیوزومی حاوی عصاره شیرینبیان بهمنظور بهبود خواص درمانی آن. مجله تازه هاي بيوتكنولوژي سلولي و مولكولي. 1400; 11 (42) :65-82
URL: http://ncmbjpiau.ir/article-1-1385-fa.html
گروه بیوشیمی، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی و خدمات درمانی شهید صدوقی یزد، یزد، ایران
چکیده: (2915 مشاهده)
سابقه و هدف: استفاده از گیاهان دارویی و عصاره آنها بهدلیل عوارض جانبی کم در سرتاسر دنیا در حال افزایش است. شیرینبیان از جمله این گیاهان با خواص درمانی ثابت شده است اما استفاده از آن با روشهای سنتی با چالشهایی رو بهرو است. استفاده از نانوحاملهای دارویی مثل نیوزوم از جمله استراتژیهای نوین برای غلبهبر این چالشها است. هدف از این مطالعه، تولید و بررسی خواص نانو نیوزومهای حاوی عصاره شیرینبیان بهمنظور ارتقاء خواص درمانی آن است.
مواد و روشها: در این مطالعه پس از عصارهگیری از ریشه گیاه شیرینبیان بهروش سوکسله، ویزیکولهای نیوزومی با استفاده از توئن-60 (70%) و کلسترول (30%) بهروش فیلم نازک سنتز و عصاره شیرین بیان بهصورت غیرفعال در آن بارگذاری گردید. سپس با استفاده از دستگاههای زتا سایزر ، AFM و FTIR بهترتیب اندازه و بار، مورفولوژی و عدم برهمکنش سامانه با نانو ذره تعیین و در آخر میزان رهایش عصاره در دمای ̊C 37و عدم سمیت آن بر روی سلولهای نرمال با استفاده از تست MTT مورد بررسی قرار گرفت.
یافته ها: سامانه سنتز شده، آنیونی با بار سطحی mV 64/1 ± 2/21-، اندازه 6/3 ± 7/90 نانومتر، شاخص پراکندگی 53/0 و میزان درونگیری36/55 % است.همچنین سامانه ساخته شده از نوع آهسته رهش و با حداکثر میزان رهایش 3/57 درصد در 48 ساعت است. بررسیهای AFM و FTIR نیز نشان میدهد که نانوذرات دارای مورفولوژی مناسب است و سامانه با عصاره بر هم کنشی نداشته است. همچنین نتایج تست MTT نشان دهنده عدم سمیت سامانه بر روی سلولهای نرمال بود.
بحث: در این مطالعه عصاره شیرین بیان درون حاملهای نانو نیوزومی بارگذاری و ویژگیهای فیزیکوشیمیایی آن مورد بررسی قرار گرفت. بررسی دادهها نشان داد که سامانه آهسته رهش و آنیونی سنتز شده بدون تغییر در ماهیت عصاره و اثر جانبی بر روی سلولهای نرمال سبب افزایش پایداری عصاره گردیده است.
نتیجه گیری: سامانه نیوزومی سنتز شده، میتواند حامل مناسبی برای عصاره شیرین بیان باشد و سبب افزایش پایداری و درنتیجه بهبود عملکرد آن گردد.
نوع مطالعه:
مقاله پژوهشی |
موضوع مقاله:
بیوشیمی دریافت: 1400/1/22 | پذیرش: 1400/3/1 | انتشار: 1400/3/31