گروه میکروبیولوژی، شهرقدس، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران
چکیده: (۲۷۲۴ مشاهده)
کرونا ویروس ها خانواده بزرگی از ویروس ها هستند که بیماری های مختلفی را از سرماخوردگی معمولی گرفته تا سندرم حاد و شدید تنفسی، ایجاد می کند. ظهور کووید 19تاثیر روان شناختی بسیاری دارد که یکی از آن ها اضطراب است و تأثیرات جسمی و روانی را به همراه آورده است. با این حال ، بیشتر مطالعات فقط روی داده های بالینی متمرکز شده اند. هم اکنون این ویروس همه کشورهارا درگیر کرده و به صورت اپیدمی در آمده است و سلامت روانی و جسمی را به خطر انداخته است.بنابراین هدف از پژوهش حاضر بررسی میزان همبستگی بین اضطراب و شیوع کووید ۱۹ می باشد
در مقاله مروری حاضر،اثرات روانی COVID-19 و ارتباط آن با اضطراب مورد بررسی قرار گرفت. بر این اساس ، با استفاده از منابع الکترونیک در بانک های اطلاعاتی معتبرPubMedScopus ،SID ،Google Scholar ،Science Directمقالات ایندکس شده از تعداد 114 مقاله به دست آمده، 35 مقاله مورد ارزیابی قرار گرفت و ۱۳ مقاله وارد مرحله غربالگری ثانویه شدند.
مطالعه حاضر نشان داد که COVID-19 به جز مرگ و میر، مشکلات روانشناختی دارد. بررسی مطالعات انجام شده در سایر نقاط جهان نشان داد که COVID-19 چندین اثر روانی از جمله افزایش اضطراب ایجاد کرده است.
بــا توجــه بــه ماهیــت ناشــناخته آن در افــراد باعــث ایجــاد اضطــراب در افــراد مبتلا و سایر افراد جامعه می شود .با افزایش میزان شیوع COVID-19 و محدودیت های ناشی از آن، سطح اضطراب نیز افزایش می یابد. بنابراین، افزایش آگاهی عمومی از این بیماری و ارائه برنامه های مثبت روانشناختی در رسانه ها با هدف کنترل استرس می تواند اضطراب را در جامعه کاهش دهد.
نوع مطالعه:
مقاله پژوهشی |
موضوع مقاله:
سلولی و مولکولی دریافت: 1399/7/9 | پذیرش: 1400/2/22 | انتشار: 1400/4/10