دوره 3، شماره 11 - ( 6-1392 )                   جلد 3 شماره 11 صفحات 20-15 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


گروه زراعت و اصلاح نباتات دانشگاه رازی کرمانشاه ، dkahrizi@yahoo.com
چکیده:   (18094 مشاهده)

سابقه و هدف: ژن Wdhn13 کد کننده پروتئین های گروه 2 LEA می باشد. پروتئین های LEA اولین بار در گندم و پنبه به عنوان پروتئین های تجمعی در اواخر دوره جنینی شناسایی و مطرح شدند. ساختار اولیه پروتئین های LEA شامل دمین های اولیه باردار و بدون بار از آمینواسید های قطبی باقی مانده اما غیرآبدوست می باشد، که دلالت برآبدوست بودن پروتئین‌های LEA دارد.

مواد و روشها: در این تحقیق روابط فیلوژنتیکی و بیوانفورماتیکی ژن Wdhn13 در 8 گونه گندم مطالعه شد و جهت آنالیز های مولکولی 3 آنزیم برشی: HindIII با سایت برشی aagctt، AluBI با سایت برشی agct و TaqI با سایت برشی tcga استفاده شد و توسط نرم افزار بیولوژیکی CLC به صورت Insilco و در شرایط خارج آزمایشگاهی به توالی ها اعمال شد.

یافته ها: نتایج حاصل از آنالیزهای فیلوژنتیکی بر اساس الگوریتم UPGMA نشان دهنده این موضوع بود که گندم های مورد بررسی از لحاظ این ژن در3 گروه قرار دارند.که گروه اول شامل 4 رقم گندم نان(توالی موجود در NCBI)، گندم سرداری، گندم دوروم شوش و گندم دوروم بروجرد، گروه دوم شامل 1رقم وحشی اورارتو و گروه سوم شامل 2 رقم نان گنبد و دیکوکوئیدز بودند.

 نتیجه گیری: نتایج این تحقیق نمایانگر ارتباط ویژه و نزدیکی بعضی گونه های مورد مطالعه بود.

متن کامل [PDF 434 kb]   (4440 دریافت)    
نوع مطالعه: مقاله پژوهشی | موضوع مقاله: سلولی و مولکولی
دریافت: 1392/6/12 | پذیرش: 1392/6/23 | انتشار: 1392/6/23

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.