سابقه و هدف: ژن Wdhn13 کد کننده پروتئین های گروه 2 LEA می باشد. پروتئین های LEA اولین بار در گندم و پنبه به عنوان پروتئین های تجمعی در اواخر دوره جنینی شناسایی و مطرح شدند. ساختار اولیه پروتئین های LEA شامل دمین های اولیه باردار و بدون بار از آمینواسید های قطبی باقی مانده اما غیرآبدوست می باشد، که دلالت برآبدوست بودن پروتئینهای LEA دارد.
مواد و روشها: در این تحقیق روابط فیلوژنتیکی و بیوانفورماتیکی ژن Wdhn13 در 8 گونه گندم مطالعه شد و جهت آنالیز های مولکولی 3 آنزیم برشی: HindIII با سایت برشی aagctt، AluBI با سایت برشی agct و TaqI با سایت برشی tcga استفاده شد و توسط نرم افزار بیولوژیکی CLC به صورت Insilco و در شرایط خارج آزمایشگاهی به توالی ها اعمال شد.
یافته ها: نتایج حاصل از آنالیزهای فیلوژنتیکی بر اساس الگوریتم UPGMA نشان دهنده این موضوع بود که گندم های مورد بررسی از لحاظ این ژن در3 گروه قرار دارند.که گروه اول شامل 4 رقم گندم نان(توالی موجود در NCBI)، گندم سرداری، گندم دوروم شوش و گندم دوروم بروجرد، گروه دوم شامل 1رقم وحشی اورارتو و گروه سوم شامل 2 رقم نان گنبد و دیکوکوئیدز بودند.
نتیجه گیری: نتایج این تحقیق نمایانگر ارتباط ویژه و نزدیکی بعضی گونه های مورد مطالعه بود.
بازنشر اطلاعات | |
این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است. |