[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
:: دوره 3، شماره 11 - ( 6-1392 ) ::
جلد 3 شماره 11 صفحات 91-98 برگشت به فهرست نسخه ها
مطالعه و شناسایی مولکولی Brucella spp.در محصولات لبنی توسط تکنیک Nested PCR
امیر ایزدی ، الهام مسلمی
کارشناس دانشگاه آزاد اسلامی ، واحد تهران شرق ، باشگاه پژوهشگران جوان ، amir_izad@yahoo.com
چکیده:   (8538 مشاهده)

سابقه و هدف: بروسلا یک کوکوباسیل گرم منفی است که میزبانهای آن شامل انسان، گاو، بز، گوسفند و اسب می باشد. بروسلا از طریق شیر و فراورده های لبنی انتقال یافته و در انسان سبب ایجاد تب مالت می شود. روشهای سرولوژیک تشخیص آن از حساسیت و دقت کافی برخوردار نبوده، علاوه بر آن، دارای نتایج مثبت و منفی کاذب فراوانی می باشند. هدف از این مطالعه بررسی میزان شیوع بروسلا در برخی از محصولات لبنی توسط تکنیک PCR Nested و تعیین حساسیت و دقت این تکنیک می باشد.

مواد و روشها: در این مطالعه 208 نمونه از محصولات لبنی شامل: 57 نمونه شیر خام گاو ، 34 نمونه شیر پاستوریزه ، 28 نمونه پنیر پاستوریزه ، 23 نمونه پنیر سنتی، 33 نمونه شیر خام بز و 33 نمونه شیر خام گوسفند، از سطح استان تهران جمع آوری گردید. DNA نمونه ها به وسیله کیت (Cinna gene, Iran) DNP استخراج شد. سپس تست PCR Nested با کمک پرایمرهای اختصاصی بهینه گردید، حساسیت و اختصاصیت تکنیک مورد ارزیابی قرار گرفت.

یافته ها: بررسی ها نشان داد از 57 نمونه شیر خام گاو، 19 نمونه ، و از 34 نمونه شیر پاستوریزه، 10 نمونه، همچنین از 28 نمونه پنیر پاستوریزه فقط، 8 نمونه، و از 23 نمونه پنیر سنتی، 14 نمونه و از 33 نمونه شیر خام بز، 21 نمونه و در آخر از 33 نمونه شیر خام گوسفند ، 19 نمونه PCR مثبت شدند.

نتیجه گیری: نتایج نشان می دهد، تکنیک Nested PCR مورد بررسی در این مطالعه از حساسیت و دقت بالایی برخوردار است. از این رو، به نظر می رسد ضرورت استفاده از روشهای مولکولی به عنوان یک روش تاییدی جهت تشخیص بروسلا در کنار روشهای متداول غربالگری امری لازم می باشد.

واژه‌های کلیدی: بروسلا، محصولات لبنی، Nested PCR
متن کامل [PDF 541 kb]   (1846 دریافت)    
نوع مطالعه: مقاله تحقیقی | موضوع مقاله: سلولی و مولکولی
دریافت: ۱۳۹۲/۶/۱۶ | پذیرش: ۱۳۹۲/۶/۲۰ | انتشار: ۱۳۹۲/۶/۲۰
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

کد امنیتی را در کادر بنویسید >


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Izadi A, Moslemi E. Study and detection of molecular Brucella spp. in dairy products with Nested PCR technique. NCMBJ. 2013; 3 (11) :91-98
URL: http://ncmbjpiau.ir/article-1-386-fa.html

ایزدی امیر، مسلمی الهام. مطالعه و شناسایی مولکولی Brucella spp.در محصولات لبنی توسط تکنیک Nested PCR. مجله تازه هاي بيوتكنولوژي سلولي و مولكولي. 1392; 3 (11) :91-98

URL: http://ncmbjpiau.ir/article-1-386-fa.html



دوره 3، شماره 11 - ( 6-1392 ) برگشت به فهرست نسخه ها
مجله تازه های بیوتکنولوژی سلولی - مولکولی New Cellular and Molecular Biotechnology Journal
Persian site map - English site map - Created in 0.06 seconds with 31 queries by YEKTAWEB 3708