[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
:: دوره 3، شماره 12 - ( 10-1392 ) ::
جلد 3 شماره 12 صفحات 57-64 برگشت به فهرست نسخه ها
تولید و بهینه سازی روغن میکروبی در مخمرهای مولد چربی یارویا لیپولیتیکا70562 DSMو مخمر بومی ژئوتریکوم BL
مرجان انشاییه ، آزاده عبدلی، ، ایرج نحوی، محبوبه مدنی
1- دانشجوی کارشناسی ارشد ، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد فلاورجان، گروه میکروبیولوژی ، اصفهان، ایران ، : m_enshaeieh@yahoo.com
چکیده:   (10136 مشاهده)

سابقه و هدف: میکروارگانیسم هایی که قابلیت تجمع لیپید به میزان بیش از 20% بیومس خود را دارند، تحت عنوان میکروارگانیسم های مولد چربی نامیده می شوند. روغن های میکروبی شباهت زیادی با روغن های گیاهی دارند، اندک تفاوت بین آن ها غنی بودن روغن میکروبی از اسیدهای چرب غیر اشباع است. لیپیدهای سنتز شده توسط مخمرها قابلیت استفاده در صنایع دارویی جهت مقاصد تکنیکی و یا به عنوان مکمل غذایی را دارند. اهمیت تری آسیل گلیسرول های میکروبی بالا بودن اسیدهای چرب غیر اشباع با 16 و 18 اتم کربن در آن هاست که از نظر غذایی بسیار با اهمیت است.

مواد وروش: در این تحقیق توانایی تولید لیپید در سویه های استاندارد و بومی بر روی منابع کربنی متفاوت نظیر گلوکز، زایلوز و گلیسرول بررسی شد. پس از انتخاب نوع منبع کربن، اثر سولفات منیزیم نیز به روش تک فاکتوره بر میزان تولید لیپید بررسی شد. بعد از این مراحل با کمک طراحی تاگوچی بهینه سازی سایر عوامل از قبیل غلظت منبع کربن و نیتروژن، دما، هوادهی، pH و مدت زمان انکوباسیون انجام پذیرفت . در این پژوهش جهت آنالیز و تایید روغن تولید شده از تکنیک FTIR Spectroscopy استفاده گردید.

یافته ها: مخمرهای یارویا لیپولیتیکا DSM70562 و ژئوتریکوم BL پس از بهینه سازی شرایط به میزان تولید لیپید به ترتیب معادل g/L 35/7 و g/L 35/5 رسیدند. موثرترین عامل در روند بهینه سازی در مخمرهای مورد بررسی غلظت منبع کربن بود. این عامل در مورد مخمر استاندارد و بومی مورد بررسی به ترتیب دارای میزان تاثیر 37/41% و 57/63% بود. نتایج حاصل از آنالیز لیپید با تکنیک FTIR Spectroscopy تشابه قابل توجهی را بین روغن جداسازی شده از سویه های مخمری و استاندارد مربوطه (تری اولئین) نشان داد.

نتیجه گیری: با توجه به نتایج به دست آمده با استفاده از طراحی تاگوچی میزان تولید لیپید در مخمرهای استاندارد و بومی مورد بررسی پس از بهینه سازی شرایط به ترتیب به میزان g/L 94/2 و g/L 22/1 افزایش یافت که نشان دهنده ی کارایی بالای طراحی تاگوچی در زمینه بهینه سازی شرایط محیط کشت می باشد. بدین ترتیب با کمک طراحی تاگوچی می توان فرایند بهینه سازی را که مرحله ی لازم و موثر در تمامی پروسه های صنعتی جهت افزایش بازدهی تولید و کاهش هزینه هاست؛ به بهترین شکل ممکن انجام داد.

واژه‌های کلیدی: میکروارگانیسم های مولد چربی، روغن میکروبی، طراحی تاگوچی، FTIR Spectroscopy
متن کامل [PDF 475 kb]   (2330 دریافت)    
نوع مطالعه: مقاله تحقیقی | موضوع مقاله: میکروبیولوژی
دریافت: ۱۳۹۲/۱۱/۹ | پذیرش: ۱۳۹۲/۱۱/۹ | انتشار: ۱۳۹۲/۱۱/۹
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA code


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Enshaeieh M, Abdoli A, Nahvi I, Madani M. Production and optimization of microbial oil from oleaginous yeasts Yarrowia lipolytica DSM70562 & native yeast Geotrichum Bl . NCMBJ. 2014; 3 (12) :57-64
URL: http://ncmbjpiau.ir/article-1-446-fa.html

انشاییه مرجان، عبدلی آزاده، نحوی ، ایرج، مدنی محبوبه. تولید و بهینه سازی روغن میکروبی در مخمرهای مولد چربی یارویا لیپولیتیکا70562 DSMو مخمر بومی ژئوتریکوم BL . مجله تازه هاي بيوتكنولوژي سلولي و مولكولي. 1392; 3 (12) :57-64

URL: http://ncmbjpiau.ir/article-1-446-fa.html



دوره 3، شماره 12 - ( 10-1392 ) برگشت به فهرست نسخه ها
مجله تازه های بیوتکنولوژی سلولی - مولکولی New Cellular and Molecular Biotechnology Journal
Persian site map - English site map - Created in 0.07 seconds with 31 queries by YEKTAWEB 3754