[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
:: دوره 3، شماره 12 - ( 10-1392 ) ::
جلد 3 شماره 12 صفحات 37-45 برگشت به فهرست نسخه ها
تولید اگزوپلی ساکارید از لاکتوباسیل های جداشده از دو محصول لبنی ماست و پنیر سنتی ایران
مریم تاج آبادی ابراهیمی ، مریم خدابخش، انوشه شریفان، مریم هاشمی، ابراهیم حسینی، هدی بهرامی
استاديار دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران مرکزی، دانشکده علوم پایه، گروه زیست شناسی ، m.tajabadi@iauctb.ac.ir
چکیده:   (13974 مشاهده)

سابقه و هدف : اگزوپلی ساکاریدهای تولیدی توسط باکتری های اسید لاکتیک در بهبود خواص حسّی و بافتی محصولات شیری تخمیری مثل ماست نقش مهمی ایفا می کنند. از سوی دیگر خواص پروبیوتیکی این باکتریها و ویژگیهای پری بیوتیکی بیوپلیمر های تولیدی آنها سبب ارتقاء سلامت مصرف کننده می شوند. هدف این تحقیق، بررسی میزان تولید اگزوپلی ساکاریدهای باند شده و آزاد در 16 جدایه لاکتوباسیل جدا شده از ماست و پنیر سنتی ایران است.

مواد و روش ها : به این منظور، 16 سویه لاکتوباسیلوس جدا شده از محصولات لبنی سنتی ایران شامل ماست و پنیر در محیط MRS Agar کشت و در شرایط بی هوازی و دمای 37 درجه سانتیگراد در مدت 48 - 24 ساعت گرمخانه گذاری شدند. پس از بررسی خصوصیات میکروسکوپی و ماکروسکوپی جدایه ها مانند قوام پرگنه ها در محیط کشت، تولید اگزوپلی ساکارید )به دو شکل باند شده 1 و رها شده در محیط 2( با روش فنل/ سولفوریک اندازهگیری شد. به منظور بررسی کمی تولید اگزوپلی ساکارید، نتایج به دست آمده با منحنی استاندارد گلوکز مقایسه و میزان تولید برحسب میلی گرم بر لیتر تعیین شد.

یافته ها : نتایج بدست آمده نشان می دهد که از 16 سویه لاکتوباسیلوس مورد بررسی برای تولید اگزوپلی ساکارید )اعم از باند شده و رها شده در محیط(، 9 سویه، اگزوپلی ساکارید باند شده تولید کردند که بیشینه تولید، 364 میلی گرم بر لیتر و کمینه تولید، 4 میلی گرم بر لیتر بوده است. همچنین، 9 سویه از 16 سویه مورد بررسی، اگزوپلی ساکارید رها شده در محیط تولید کردند که در مورد آنها، بیشینه تولید 1519.56 میلی گرم بر لیتر و کمینه تولید، 25 / 87 میلی گرم بر لیتر بوده است.

نتیجه گیری : نتایج این تحقیق نشان داد که پتانسیل تولید ترکیبات اگزوپلی ساکارید توسط گونه های بومی ایران وجود دارد.

واژه‌های کلیدی: اگزوپلی ساکارید، باکتری های اسید لاکتیک، محصولات لبنی سنتی ایران، پروبیوتیک، پری بیوتیک
متن کامل [PDF 559 kb]   (2721 دریافت)    
نوع مطالعه: مقاله تحقیقی | موضوع مقاله: پروبیوتیک
دریافت: ۱۳۹۲/۱۱/۲۴ | پذیرش: ۱۳۹۲/۱۱/۲۴ | انتشار: ۱۳۹۲/۱۱/۲۴
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA code


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Tajabadi Ebrahimi M, Khodabakhsh M, Sharifan A, Hashemi M, Hosseini E, bahrami H. Investigation of Exopolysaccharide production by isolated lactic acid bacterium from Iranian traditional cheese and yoghurt. NCMBJ. 2014; 3 (12) :37-45
URL: http://ncmbjpiau.ir/article-1-453-fa.html

تاج آبادی ابراهیمی مریم، خدابخش مریم، شریفان انوشه، هاشمی مریم، حسینی ابراهیم، بهرامی هدی. تولید اگزوپلی ساکارید از لاکتوباسیل های جداشده از دو محصول لبنی ماست و پنیر سنتی ایران. مجله تازه هاي بيوتكنولوژي سلولي و مولكولي. 1392; 3 (12) :37-45

URL: http://ncmbjpiau.ir/article-1-453-fa.html



دوره 3، شماره 12 - ( 10-1392 ) برگشت به فهرست نسخه ها
مجله تازه های بیوتکنولوژی سلولی - مولکولی New Cellular and Molecular Biotechnology Journal
Persian site map - English site map - Created in 0.07 seconds with 31 queries by YEKTAWEB 3731