دوره 5، شماره 20 - ( 7-1394 )                   جلد 5 شماره 20 صفحات 88-79 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Sepehri N, Mahmoodi M M. Production of pyocin by Pseudomonas aeruginosa and investigation of its synergism effect with some common antibiotics in vitro. NCMBJ 2015; 5 (20) :79-88
URL: http://ncmbjpiau.ir/article-1-702-fa.html
سپهری ناهید، محمودی محمد مهدی. تولید پیوسین توسط باکتری سودوموناس‌آئروجینوزا و بررسی اثر سینرژیسم آن با تعدادی از آنتی‌بیوتیک‌های رایج در شرایط آزمایشگاهی. مجله تازه هاي بيوتكنولوژي سلولي و مولكولي. 1394; 5 (20) :79-88

URL: http://ncmbjpiau.ir/article-1-702-fa.html


گروه میکروبیولوژی، واحد کازرون، دانشگاه آزاد اسلامی، کازرون، ایران ، mmmahmoodi636@yahoo.com
چکیده:   (8320 مشاهده)
سابقه و هدف: سودوموناس‌آئروجینوزا یکی از عوامل مهم عفونت‌های بیمارستانی محسوب می‌شود. با توجه به مقاومت گسترده آنتی‌بیوتیکی و محدود بودن داروهای مؤثر، امروزه توجه زیادی به استفاده از عوامل دارویی جایگزین شده است. یکی از موارد جایگزین، پیوسین تولیدی توسط سودوموناس می‌باشد که می‌تواند بر گونه‌های خویشاوند و حتی دیگر جنس‌ها نیز اثر ممانعتی داشته باشد. این مطالعه با هدف تولید و بررسی اثرات ضد‌میکروبی پیوسین بر تعدادی از باکتری‌های بیماری‌زا و بررسی اثر سینرژیسم آن با تعدادی از آنتی‌بیوتیک‌های رایج انجام شده است.
مواد و روش‌ها: تولید پیوسین توسط سویه‌های جداسازی شده سودوموناس‌آئروجینوزا، بدون القاگر و در حضور القاگر میتومایسین‌سی در دماها وpH های مختلف بررسی شد. اثر ممانعتی پیوسین بر تعدادی از باکتری‌های بیماری‌زا مورد مطالعه قرار گرفت همچنین پدیده سینرژیسم بین پیوسین تولیدی با تعدادی از آنتی‌بیوتیک‌ها بررسی شد.
یافته‌ها: تولید پیوسین هم در غیاب القاگر و هم به میزان بیشتری در حضور القاگر میتومایسین‌سی انجام گرفت. دمای 37 درجه سلسیوس و pH7 بهترین شرایط برای تولید پیوسین بودند. پیوسین تولیدی، اثر ممانعتی قابل توجهی بر علیه باکتری‌های هدف نشان داد همچنین با تعدادی از آنتی‌بیوتیک‌های مورد بررسی دارای اثر سینرژیسم بود.
بحث: این مطالعه نشان داد که خاک‌های بیابانی دارای گونه‌های متنوعی از اکتینومیست‌ها می‌باشند که تعدادی از آنها دارای خواص وسیع الطیف ضد میکروبی هستند و منابع بالقوه‌ای برای آنتی‌بیوتیک‌ها می‌باشند.
نتیجه گیری: پیوسین در شرایط آزمایشگاهی میتواند نقش مؤثری در مهار باکتری‌های بیماری‌زا داشته باشد. با انجام تحقیقات بیشتر و به‌ویژه در بدن موجود زنده میتوان اطلاعات جامع‌تری در خصوص امکان بکارگیری آن به‌عنوان جایگزین و یا مکمل درمانی در درمان عفونت‌های باکتریایی بدست آورد.
متن کامل [PDF 369 kb]   (4683 دریافت)    
نوع مطالعه: مقاله پژوهشی | موضوع مقاله: میکروبیولوژی
دریافت: 1394/7/30 | پذیرش: 1394/7/30 | انتشار: 1394/7/30

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله تازه های بیوتکنولوژی سلولی - مولکولی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | New Cellular and Molecular Biotechnology Journal

Designed & Developed by : Yektaweb