جستجو در مقالات منتشر شده


۵ نتیجه برای بنده پور

سولماز خلیق فرد، مژگان بنده پور، وحید رضا یاسایی، کاظم پریور، بهرام کاظمی،
دوره ۲، شماره ۸ - ( ۷-۱۳۹۱ )
چکیده

اهداف: آنزیم I CEL یک گلیکوپروتئین گیاهی است که از گیاهان دسته کرفس استخراج می شود و اولین آنزیم یوکاریوتی است که پیوند ناجور را با یک اختصاصیت بالا در یکی از دو رشته DNA برش می دهد. هدف از این پژوهش کلون کردن ژن، بیان و تخلیص آنزیم CEL I اندونوکلئاز و بررسی عملکرد آن بر روی ژنهای جهش یافته در محیط آزمایشگاهی بوده است.

مواد و روش ها: در این تحقیق از گیاه کرفس mRNA استخراج شد و سپس RT-PCR صورت گرفت و محصول به عنوان الگودر تکثیر PCR مورد استفاده قرار گرفت. ژن در پلاسمید بیانی pET۳۲a ساب کلون شد و درون باکتری E.coli سویه BL۲I( DE۳) plysS ترانسفورم گردید. پروموتور ژن با IPTG القا شد و با وسترن بلاتینگ مورد بررسی قرار گرفت. پروتئین با ستون کروماتوگرافی تمایلی ( S.Tag / His.Tag ) تخلیص شد. همچنین فعالیت اندونوکلئازی آنزیم روی محصول PCR ژن جهش یافته و نرمال در حال بررسی می باشد. 

یافته ها: کلونینگ ژن با موفقیت انجام شد، پروتئین نوترکیب تخلیص شد و نتایج اولیه نشان دادند که آنزیم می تواند نواحی هترودوبلکس ژن را شناسایی کند.

نتیجه گیری: آنزیم CEL I نوترکیب می تواند نواحی هترودوبلکس راشناسایی نماید.


فاطمه غفاری، فرناز خیر اندیش، بهرام کاظمی، محمد داود غفاری، مژگان بنده پور،
دوره ۳، شماره ۹ - ( ۱۱-۱۳۹۱ )
چکیده

سابقه وهدف: آلبومین سرم انسان از مهم ترین ترکیبات سیستم گردش خون می باشد . این پروتئین حامل بسیاری از هورمون ها ومتابولیت ها در بدن بوده و در تثبیت حجم خون و درمان انواع سوختگی ها مؤثر می باشد. چون تهیه آن از پلاسمای خون پرهزینه بوده و همراه با آلودگی به پاتوژن ها ی مختلف است، تولید آن توسط روش های بیوتکنولوژی ضروری به نظر می رسد

 مواد و روش ها: ژن آلبومین سرم انسان ( HSA ) براساس توالی موجود در بانک ژن سنتز شد و بعد از کلون در وکتور pET۲۲b به سلول پذیرای BL۲۱ (DE۳) انتقال یافت .کلنی حاوی پلاسمید نوترکیب، کشت داده شد و هنگامی که به ۶/۰ = ۶۰۰ OD رسید، با mM ۵/۱ IPTG القا شد. سپس در ساعات مختلف رسوب گیری انجام شد و روی ژل ۱۰% SDS-PAGE مورد ارزیابی قرار گرفت . تولید پروتئین با روش وسترن بلات تائید گردید و تخلیص پروتئین توسط کروماتوگرافی تمایلی انجام شد.

یافته ها: دراین مطالعه آلبومین انسانی در فضای پری پلاسمیک باکتری تولید شد. بیشترین میزان پروتئین نوترکیب تولید شده ، ۲۴ ساعت پس از القاء بو . نتیجه گیری: در این مطالعه آلبومین انسانی به صورت نوترکیب در اشرشیا کلی تولید شد.


فاطمه جعفری نژاد، گلناز اسعدی تهرانی، محمد امین بخش، بهرام کاظمی، وحید رضا یاسائی، فاطمه یاریان، آمنه کوچکی، زینب سلیمانی فر، مژگان بنده پور،
دوره ۴، شماره ۱۵ - ( ۶-۱۳۹۳ )
چکیده

سابقه و هدف: ویروس انفلوانزا A یکی از عوامل اصلی مرگ ومیر سالیانه می باشد و از سال ۱۹۶۰ میلادی بر علیه آن واکسن موثر در دسترس بوده است. تغییرات مداوم آنتی ژنیک ویروس چالش بزرگی در مسیر تولید سالیانه واکسن می باشد. در حال حاضر محققین روی آنتی ژنهای ثابت ویروس مطالعه می کنند. پروتئینM۲ یک کانال یونی درون پوشش ویروس انفلوانزای A تشکیل می دهد که در عفونت زایی آن موثر است. این پروتئین حفاظت شده است و هدف مناسبی برای تولید واکسن انفلوانزا میباشد.
مواد و روش ها: با توجه به محدودیت کشت ویروس انفلوانزا در آزمایشگاه توالی ژن M۲ از ویروس سویه H۱N۱ ایران انتخاب و سنتز شد. ژن M۲ در وکتور pET۲۲b ساب کلون گردید. پروتئین نوترکیب در باکتری E.coli سویه BL۲۱DE۳ بیان و از آنتی بادی اختصاصی در روش SDS-PAGE و وسترن بلات برای تایید آن استفاده شد.
یافته ها: غلظت پروتئین حاصل ۳۰۰ میکروگرم در هر میلی لیتر بدست آمد و با آنتی بادی اختصاصی تایید گردید. 
نتیجه گیری: پروتئین M۲ ویروس آنفلوانزا در باکتری Ecoli سویه BL۲۱ (DE۳) قابل بیان است.

هاجر یعقوبی ، مژگان بنده پور، بهرام کاظمی،
دوره ۶، شماره ۲۴ - ( ۷-۱۳۹۵ )
چکیده

مقاومت به درمان های ضد سرطان در بیماران مبتلا به تومورهای جامد پیشرفته نیاز به درمان های جدید را آشکار می سازد. در درمان ایده آل، سلول های سرطانی با حداقل عوارض جانبی ریشه کن خواهند شد. باکتری ها به روش های مختلف در درمان سرطان به کار می روند که کاربرد آن  به صورت اثرات مستقیم ضد تو موری و یا انتقال عواملی دارای این آثار می باشد. دو روش برای استفاده از باکتری ها به عنوان وکتور وجود دارد، شامل همانندسازی باکتریایی اختصاصی تومور و انتقال پلاسمید داخل سلولی می باشد. سموم باکتریایی از طریق کشتن سلول ها و تغییر فرایندهای سلولی کنترل کننده  تکثیر، آپوپتوز و تمایز که با سرطان در ارتباط است عمل می کند.  شکل دیگر کاربرد باکتری ها اسپور می باشد که اشکال بسیار مقاوم باکتریایی هستند .کاربرد دیگر باکتری ها به شکل DNA واکسن می باشد که از طریق ارائه آنتی ژن های سرطانی سیستم ایمنی را علیه سلول سرطانی به کار می گیرند. در اینجا، ما کاربرد هایی از اشکال مختلف درمانی باکتریایی بر علیه سرطان ، مکانیسم عمل و موفقیت بالینی آن ها را مورد مطالعه قرار دادیم. امید است که با پیشرفت این مطالعات یک بعد جدید به درمان سرطان اضافه شود.


عزت الله موسوی کانی، عفت نوری، مژگان بنده پور، امرالله مصطفی زاده، بهناز یوسف قهاری، فاطمه مجیدی، الهام مهدی زاده، مینا سعادت، حکیمه زالی، بهرام کاظمی،
دوره ۱۳، شماره ۵۲ - ( ۷-۱۴۰۲ )
چکیده

سابقه و هدف: آرتریت روماتوئید(RA) یک بیماری کمپلکس و مزمن التهاب مفاصل است. فاکتورهای محیطی در افراد مستعد ژنتیکی در بروز بیماری و پیشرفت آن دخیل می باشند. این بیماری ارتباط زیادی با ژنهایی مانند آنتی ژنهای کلاس ۲ انسانی دارد. در مطالعات مختلف این ارتباط حدود ۶۰% بدست آمده است. بخصوص این ارتباط در افراد دارای آنتی بادیهای ضد پروتئینهای سیترولینه(ACPA) بیش از افراد بدون این آنتی بادیهاگزارش شده است. هدف این مطالعه بررسی ارتباط سایتوکاینها و پروتئینهای محلول در بدن بیمار مبتلا به آرتریت روماتوئید پیش از بروز علائم میباشد.
مواد و روش ها: در این تحقیق به منظور دستیابی به ژنهای مرتبط با بیماری از آنالیز با وب سایتهای Enrichr ، WebGestalt و GeneMania استفاده شد. به منظور بررسی میزان سایتوکاینهادر افراد بیمار تحت درمان از روشهای ELISA و Real-time RT-PCR استفاده گردید.
 یافته ها: با بررسی سیستم بیولوژی، ژنهای IL۶Rو IL۶ کاندید شدند. از۴۶ بیمار RA مراجعه کننده به بخش روماتولوژی بیمارستان روحانی بابل و ۴۶ فرد سالم کنترل نمونه گیری شد و کاهش معنادار(P =۰,۱۲۵۵) IL-۶ در افراد بیمار در حال درمان و افزایش معنادار (P=۰,۴۴۱۴) میزان گیرنده این سایتوکاین نسبت به افراد سالم در سرم مشاهده گردید. در حالیکه بیان ژنهای IL۶  و IL۶R در گروه بیمار نسبت به سالم افزایش نشان داد.
 نتیجه گیری: سایتوکاین IL-۶ بعنوان یک سایتوکاین التهابی در بیماران تحت درمان در سرم کاهش ودر سطح RNA افزایش معناداری نشان داد. نتایج نشان دهنده افزایش بیان RNA ژن IL-۶ و کاهش بیان پروتئین آن بدنبال درمان بیماری است.
 

صفحه ۱ از ۱     

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله تازه های بیوتکنولوژی سلولی - مولکولی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2025 CC BY-NC 4.0 | New Cellular and Molecular Biotechnology Journal

Designed & Developed by : Yektaweb