جستجو در مقالات منتشر شده


۵ نتیجه برای عنصری

خدیجه عنصری، ثمانه نوابی،
دوره ۱، شماره ۳ - ( ۵-۱۳۹۰ )
چکیده

Normal ۰ false false false EN-US X-NONE AR-SA

سابقه و هدف: تاثیر عوامل محیطی در ایجاد سرطان مغز و اختلال در تقسیمات سلولی از اهمیت بسزایی برخوردار بوده و مورد نظر محققین قرار گرفته و ارزیابی و شناسایی می شود. هدف از انجام این مطالعه، بررسی تا ثیر فاکتورهای محیطی متفاوت مانند سن، جنس، وزن، عادات غذائی، میزان مصرف ویتامین ها، مشروبات الکلی و هم چنین سابقه خانوادگی در ایجاد سرطان مغز در بیمارانی که در بیمارستان شهدای تهران پذیرش شده بودند بود.

 

مواد و روش ها: برای این منظور پرسشنامه ای شامل سئوالاتی در مورد عوامل فوق در دسترس قرار گرفت. سپس مطالعات انجام شده توسط نرم افزار (SPSS version ۱۱) مورد تجزیه و تحلیل آماری قرار گرفت. این جامعه اماری شامل ۱۰۰ بیمار مبتلا به سرطان مغز و ۱۰۰ شخص سالم جهت کنترل بود.

 

یافته ها: بررسی های انجام شده نشان می دهد که رابطه مستقیمی بین مصرف بیش از حد گوشت قرمز و خطر ابتلا به سرطان مغز وجود دارد. افرادی که در رژیم غذائی شان از انواع ویتامین ها استفاده می کردند، تعداد کمی از مبتلایان را تشکیل می دادند. بین سن و جنسیت و خطر ابتلا به این بیماری رابطه معناداری گزارش نشده است. در حالی که میزان تحصیلات و در آمد نقش به سزائی در ابتلا افراد به این بیماری نشان داده است. همچنین مصرف بالای الکل و سیگار خطر ابتلا را افزایش داده است. رابطه مستقیمی نیز بین افرادی که سابقه خانوادگی مثبت داشتند و افزایش خطر ابتلا به سرطان مغز گزارش شده است. شغل افراد نیز یکی دیگر از فاکتورهای مهم محسوب می گردد چنان که درصد بالائی از بیماران مورد مطالعه در معرض اشعه X بودند.

 

نتیجه گیری : فاکتورهای محیطی نقش به سزائی در ایجاد سرطان مغز دارند.

 

خدیجه عنصری، ساناز رعناپور،
دوره ۱، شماره ۴ - ( ۷-۱۳۹۰ )
چکیده

سابقه و هدف: ژن های زیادی به همراه عوامل محیطی متفاوتی در ایجاد سرطان سینه دخالت دارند که هر یک نقش مهمی در افزایش خطر ابتلا به این نوع بیماری در زنان ایفا می کنند. هدف از انجام این مطالعه، بررسی تاثیر فاکتورهای محیطی متفاوت مانند نقش استروژن، سن، وزن، عادات غذائی، میزان مصرف ویتامین ها و همچنین سابقه خانوادگی در ایجاد سرطان سینه در بیمارانی است که در بیمارستان امام خمینی تهران پذیرش شده بودند.

مواد و روش ها: برای این منظور پرسشنامه ای شامل سئوالاتی در مورد عوامل فوق، در دسترس بیماران قرار گرفت. سپس، نتایج مطالعات انجام شده توسط نرم افزار (SPSS version ۱۱) مورد تجزیه و تحلیل آماری قرار گرفت. این جامعه آماری شامل ۱۰۰ بیمار مبتلا به سرطان سینه و ۱۰۰ شخص سالم جهت کنترل بود.

یافته ها: بررسی های انجام شده نشان می دهد که بارداری در سنین بالا، بارداری بیش از دو مرتبه و سقط جنین خطر ابتلا به سرطان سینه را افزایش می دهد. استفاده از قرص های ضد بارداری نیز یکی دیگر از فاکتورهای مهم محسوب می گردد، چنان که درصد بالائی از بیماران مورد مطالعه از این قرص ها استفاده نموده اند. داشتن اضافه وزن نیز یکی از مهم ترین عواملی است که در ایجاد این نوع سرطان دخیل است. افرادی که در رژیم غذائی شان از انواع ویتامین ها استفاده می کردند، تعداد کمی از مبتلایان را تشکیل می دادند. رابطه مستقیمی بین نوع گوشت مصرفی و تعداد دفعات مصرف آن در طول هفته و خطر ابتلا به سرطان سینه وجود دارد. همچنین مصرف بالای چای و استفاده از غذای آماده در رژیم غذائی نقش مهمی در ایجاد این بیماری بازی می کند. بین سن و خطر ابتلا به این بیماری رابطه معناداری گزارش نشده است. همچنین عدم معاینه فیزیکی توسط پزشک باعث افزایش خطر ابتلا شده است.

نتیجه گیری: فاکتورهای محیطی نقش بسزائی در ابتلا زنان به سرطان سینه دارند.


مجتبی سهرابی، خدیجه عنصری، سید حسین هلالات ، مصطفی بختیاری طجر، نیلوفر اصلان بیگی ، سامان سجادی، الهام صالحی سیاوشانی، علیرضا جعفری زاویه ،
دوره ۲، شماره ۸ - ( ۷-۱۳۹۱ )
چکیده

 سابقه و هدف : عواملی چون ژنتیک، هورمون های آندروژنی و همچنین قرار گرفتن در معرض ترکیبات شیمیائی در ابتلا افراد به سرطان پروستات نقش مهمی دارند. این ترکیبات باید توسط آنزیم های متابولیزه کننده از بدن دفع گردند و میزان فعالیت این آنزیم ها رابطه مستقیمی با سرطان پروستات دارد. ۶D۲PYC متعلق به خانواده بزرگی از سیتوکروم ۰۵۴P می باشد که نقش مهمی در متابولیسم داروها و ترکیبات شیمیائی بازی می کند. میزان فعالیت اینگونه آنزیم ها باعث ایجاد تغییرات بین افراد درجمعیت های متفاوت می گردد، بطوری که فعالیت بالای این آنزیم ها باعث متابولیزه کردن کامل ترکیبات بوده در حالی که آنزیم های غیرعملکردی قادر به چنین فعالیتی نمی باشند. آنزیم های سیتوکروم ۰۵۴P در ارتباط با سرطان پروستات از توجه بیشتری برخوردار است چرا که آن ها قادرند ترکیبات داخلی و مواد شیمیائی خارجی را مورد متابولیسم قرار دهند.
روش مطالعه : هدف از این مطالعه بررسی رابطه بین پلی مورفیسم در ژن ۶D۲PYC وخطر ابتلا به سرطان پروستات بود. برای این منظور، تعداد ۰۰۱ بیمار مبتلا به این بیماری و همان تعداد افراد سالم از جمعیت شمال هندوستان در شرایط سنی یکسان مورد مطالعه قرار گرفتند و از خون و یا بافت افراد مورد مطالعه استخراج AND صورت گرفته و سپس توسط PLFR-RCP مورد بررسی قرار گرفت.
یافته ها : نتایج حاصله نشان دهنده این است که در مقایسه با مردان هموزیگوت برای آلل نوع وحشی در ژن ۶D۲PYC افراد هتروزیگوت برای آلل B ( MEH )،دارای و افراد هموزیگوت برای این آلل ( MP ) دارای
بودند.

نتیجه گیری : داده ها حاکی از آن است که رابطه مستقیمی بین پلی مورفیسم در ژن ۶D۲PYC و ابتلا افراد به سرطان پروستات نشان داده نشده است.


غزاله زندی، خدیجه عنصری، سیدحسن هلالات، سعید میرزایی، اله آقا علیخانی، مریم صادقی هرسینی، آسیه شاه جهانپور،
دوره ۳، شماره ۹ - ( ۱۱-۱۳۹۱ )
چکیده

 سابقه و هدف:اختلالات قا عدگی همانند سندرم قبل از قاعدگی ( PMS )در نوجوانان و زنا ن جوان بسیار شایع است . این سندرم و اختلالات پیش از قاعدگی، مجموعه‌ای از تغییرات خلقی‌-رفتاری وجسمانی است که برهیجانات وعملکردزنانتاثیرمنفی بسزائیدار ن د.

  با توجه به تأثیر PMS برابعاد گوناگون کیفیت زندگی، در این مطالعه به بررسی میزان‌ شیوع PMS و PMDD وشیوع علائم آن و ارزیابی تاثیر شدت علایم در کیفیت زندگی‌ دانشجویان پرداخته شده است.

  روش مطالعه: در این مطالعه توصیفی - تحلیلی، پرسشنامه سنجش علائم PMS را در اختیار۱۱۶ نفراز دانشجویان دختر دانشگاه آزاد اسلامی واحد پرند قرار داده و با استفاده از نرم افزار version ۱۶) ) SPSS ، به وسیلهش ا خص پراکندگی وآزمونهای آماری کای دو و رگرسیون به تجزیه و تحلیل اطلاعات پرداخته شده است.

  یافته ها: ۱۱۴ نفر با میانگین سنی‌ و انحراف از معیار: ۳,۶۴ ± ۲۲.۸۷ سال بررسی‌ شدند.۸۴.۲% افراد شرکت کننده مبتلا به اختلالات قأعدگی بودند ک ه از این تعداد ۶۲.۵% PMS و ۳۷.۵% PMDD داشتند.۸۰.۷% مجرد و ۱۹.۳% متاهل بودند که از میان آنها ۸۴.۷۸%از دانشجویان مجرد و ۸۱.۸۱% از متاهلین ملاکهای PMS را داشتند. شیوع PMS ب ا سن، تاهل و مدت زمان قاعدگی ارتباط آماری معنی داری نداشت (۰.۰۵ P> ). بیشترین علائم به ترتیب شامل عصبانیت/کج خلقی‌، دلدرد، دردکمر، خستگیمفرط/کاهش انرژی، کاهشعلاقهمندیبهروابط کاری، اضطرابونگرانی، دردمفصلیاعضله، حساسیت و درد سینه می‌باشد.

  نتیجه گیری: علائم ناشی از ابتلا به PMS و PMDD همانند خستگ ی مفرط/کاهش انرژی، اضطرابونگرانی،عصبانیت/کج خلقی‌، دلدرد، دردکمر در بین تعدادزیادی ازافراد مورد مطالعه بوضوح به چشم میخورد. بنابر این، متخصصانبهداشتباید علاوه بر توجه به نشانه ها و علائمفیزیکیدرزنان مبتلا به PMS ،توجه بیشتریبه نشانه ها و علائم خلقی-رفتاری داشته باشند .

  کلمات کلیدی: شیوع،علائم، PMS ، PMDD .


خدیجه عنصری، غزاله زندی، منا عبداللهی، معصومه سیری فرون آباد،
دوره ۴، شماره ۱۳ - ( ۱۲-۱۳۹۲ )
چکیده

سابقه و هدف: سرطان دهانه ی رحم از شایع ترین سرطان های مربوط به زنان و از عوامل اصلی مرگ و میر، به ویژه در کشور های در حال توسعه محسوب می شود. تشخیص زود هنگام این سرطان به وسیله ی تست پاپ اسمیر با پیشگیری از تغییرات غیر طبیعی سلول‏های دهانه رحم و کاهش معنا دار مرگ و میر ناشی از آن در جمعیت های مختلف می باشد.
 مواد و روش ها: در مطالعه ی حاضر، سطح آگاهی ۱۰۰ نفر از زنان مراجعه کننده به مراکز بهداشتی شهرهای جدید پرند و رباط کریم در مورد پاپ اسمیر با استفاده از پرسشنامه های طراحی شده بررسی و با روش های آماری مورد مطالعه قرار گرفت. یافته ها: میانگین سن افراد ۵۶/۳۱ سال بود. ارتباط آماری معنی داری بین افزایش سن و میزان آگاهی افراد از این تست و همچنین، سطح تحصیلات و میزان آگاهی از تست مذکور وجود داشت. 
نتیجه گیری: با تجزیه و تحلیل داده های آماری مشخص شد آگاهی از سرطان گردن رحم و تست پاپ اسمیر به ترتیب ۹/۵۰% و ۶/۳۸% و در نتیجه، سطح اطلاعات و آگاهی زنان مناطق پرند و رباط کریم نسبت به تست پاپ اسمیر نسبتا پایین است.


صفحه ۱ از ۱     

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله تازه های بیوتکنولوژی سلولی - مولکولی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2025 CC BY-NC 4.0 | New Cellular and Molecular Biotechnology Journal

Designed & Developed by : Yektaweb