سابقه و هدف:اختلالات قا عدگی همانند سندرم قبل از قاعدگی ( PMS )در نوجوانان و زنا ن جوان بسیار شایع است . این سندرم و اختلالات پیش از قاعدگی، مجموعهای از تغییرات خلقی-رفتاری وجسمانی است که برهیجانات وعملکردزنانتاثیرمنفی بسزائیدار ن د.
با توجه به تأثیر PMS برابعاد گوناگون کیفیت زندگی، در این مطالعه به بررسی میزان شیوع PMS و PMDD وشیوع علائم آن و ارزیابی تاثیر شدت علایم در کیفیت زندگی دانشجویان پرداخته شده است.
روش مطالعه: در این مطالعه توصیفی - تحلیلی، پرسشنامه سنجش علائم PMS را در اختیار۱۱۶ نفراز دانشجویان دختر دانشگاه آزاد اسلامی واحد پرند قرار داده و با استفاده از نرم افزار version ۱۶) ) SPSS ، به وسیلهش ا خص پراکندگی وآزمونهای آماری کای دو و رگرسیون به تجزیه و تحلیل اطلاعات پرداخته شده است.
یافته ها: ۱۱۴ نفر با میانگین سنی و انحراف از معیار: ۳,۶۴ ± ۲۲.۸۷ سال بررسی شدند.۸۴.۲% افراد شرکت کننده مبتلا به اختلالات قأعدگی بودند ک ه از این تعداد ۶۲.۵% PMS و ۳۷.۵% PMDD داشتند.۸۰.۷% مجرد و ۱۹.۳% متاهل بودند که از میان آنها ۸۴.۷۸%از دانشجویان مجرد و ۸۱.۸۱% از متاهلین ملاکهای PMS را داشتند. شیوع PMS ب ا سن، تاهل و مدت زمان قاعدگی ارتباط آماری معنی داری نداشت (۰.۰۵ P> ). بیشترین علائم به ترتیب شامل عصبانیت/کج خلقی، دلدرد، دردکمر، خستگیمفرط/کاهش انرژی، کاهشعلاقهمندیبهروابط کاری، اضطرابونگرانی، دردمفصلیاعضله، حساسیت و درد سینه میباشد.
نتیجه گیری: علائم ناشی از ابتلا به PMS و PMDD همانند خستگ ی مفرط/کاهش انرژی، اضطرابونگرانی،عصبانیت/کج خلقی، دلدرد، دردکمر در بین تعدادزیادی ازافراد مورد مطالعه بوضوح به چشم میخورد. بنابر این، متخصصانبهداشتباید علاوه بر توجه به نشانه ها و علائمفیزیکیدرزنان مبتلا به PMS ،توجه بیشتریبه نشانه ها و علائم خلقی-رفتاری داشته باشند .
کلمات کلیدی: شیوع،علائم، PMS ، PMDD .