جستجو در مقالات منتشر شده


۲ نتیجه برای قادری

اکرم سادات طباطبائی پناه ، رضا اکبرزاده نجار ، سید محمد حسین قادریان ،
دوره ۲، شماره ۷ - ( ۶-۱۳۹۱ )
چکیده

 سابقه وهدف.در طی جنین زایی ابتدائی، سیستم قلبی- عروقی یکی از اولین سیستم هایی است که تشکیل می شود. سلول های بنیادی جنینی انسانی (hESC) مدلی را به وجود می آورد که می توان از طریق آن مراحل تکاملی این سیستم را بررسی نمود. زمانیکه این سلول ها از لایه مغذی خود جدا می شوند، hESC ها اجسام جنینی (EB) را به وجود می آورند که پس از کشت، نواحی ای از سلول های ضربان دار در ۵/۲۱% از EB ایجاد می شوند.

 مواد و روش ها.الگوی بیان ژن های اختصاصی کاردیومیوسیت ها به نام Alpha-cardiac actin و FLK۱ (Vegfr-۲/KDR) در EB انسانی (hEB) از طریق واکنش زنجیره ای پلیمراز- رونویسی معکوس (RT-PCR) مورد بررسی قرار گرفت.

 یافته ها.نتایج این مطالعه نشان داد که ژن Alpha-cardiac actin در EB ۱۰ روزه،  بیشترین بیان را داشته است. همچنین بررسی های این تحقیق مشخص کرد که بیان ژن FLK۱ (Vegfr-۲/KDR) در EB ۱۰ و ۱۴ روزه، افزایش یافته است.

 نتیجه گیری.سلول های بنیادی جنینی انسانی ابزاری مفید جهت بررسی جنین زایی به طور کلی و تکامل سیستم قلبی- عروقی به طور خاص هستند.

 

 


مهران اوچی اردبیلی، حسن نورافکن، حسنعلی نقدی بادی، ناصر محبعلی پور، اردشیر قادری،
دوره ۱۲، شماره ۴۸ - ( ۷-۱۴۰۱ )
چکیده

سابقه و هدف: ارزیابی تنوع ژنتیکی ژرم پلاسمی طبیعی و حفاظت شده از راهبردی­ترین فعالیت­های جهانی و به­عنوان سرمایه ملی هر کشور است. به­طوری­که در طول سالیان متمادی جهش­ها و تلاقی­های مختلف باعث تجمع برخی ژن­های مفید در این ژرم پلاسم­ها شده و می­تواند به­عنوان ذخایر ژنتیکی در مواقع بحرانی مورد استفاده قرار گیرد. ارزیابی تنوع بر اساس صفات مورفولوژیکی و فنوتیپی به­دلیل تأثیر محیط و اثر متقابل ژنوتیپ در محیط پایداری مناسبی ندارد. بنابراین استفاه از نشانگرهای مبتنی­بر DNA که تکرارپذیری بالایی دارد. نشانگر مبتنی­بر امپلیکون DNA ناحیه شروع کدون برای ترجمه SCoT در گیاهان به­دلیل وراثت­پذیری و تکرارپذیری، به­تازگی مورد استفاده قرار گرفته است. هدف از این پژوهش ارزیابی تنوع ژنتیکی ژرم پلاسم­های ذخیره­گاه ژنتیکی فندق در رگه­های جنگلی شمال­غرب کشور با استفاده نشانگر مولکولی  SCoTو به روش PCR انطباق­پذیری آن با تنوع صفات کیفی بر اساس نشانگرهای ملی آزمون­های تمایز فندق است.
مواد و روش­ها: در این تحقیق ۷۷ ژنوتیپ از جنگل­های فندق اردبیل، میانه و ارسباران انتخاب و محل هر ژنوتیپ با استفاده از GPS نشانه­گذاری شد. با استفاده از دستورالعمل ملی آزمون­های تمایز یکنواخت و پایداری فندق، صفات کیفی ارزش­گذاری شد و پس از استخراج DNA از برگ آن­ها با استفاده از ۱۵ پرایمر اختصاصی SCoT تنوع پلی­مورفیسم آن­ها ارزیابی شد.
یافته­ ها: نتایج نشان دادند که ژنوتیپ­ها از نظر صفات کیفی تمایز به ۱۷ کلاستر طبقه­بندی شدند. با استفاده از ۱۵ نشانگر SCoT تعداد نوارهای چند شکل ۱۶۵ نوار با میانگین ۱۱ نوار برای هر نشانگر و میانگین درصد پلی­مورفیسم با میانگین ۱۱ نوار برای هر نشانگر و میانگین درصد پلی­مورفیسم برای نشانگر % ۲/۹۰ ژنوتیپ­ها بر اساس این نشانگرها در ۱۹ زیر کلاستر گروه­بندی شدند.
بحث: آنالیز صفات کیفی بر اساس نوارهای ایجاد شده در SCoT نشان دادند که نشانگرهای ۳، ۵، ۱۱، ۱۲، ۱۸ و ۲۰ دارای تنوع ژنتیکی بیش­تر و معنی­دار بودند که میزان انطباق گروه­بندی ژنوتیپ­ها بر اساس SCoT نشانگرها ۸۷/۰ بر اساس آزمون مانتل برآورد گردید.
نتیجه ­گیری: با استفاده از دو نشانگر ژنتیکی می­توان (%۷۵=R۲) از تنوع دیسکریپتورهای تمایز فندق دسترسی پیدا نمود.


صفحه ۱ از ۱     

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله تازه های بیوتکنولوژی سلولی - مولکولی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2025 CC BY-NC 4.0 | New Cellular and Molecular Biotechnology Journal

Designed & Developed by : Yektaweb