جستجو در مقالات منتشر شده


۵ نتیجه برای بیوسنتز

سید امیربهتاش لادن، عباس محمدی ازهر، مریم تاج آبادی ابراهیمی، میترا حیدری نصر آبادی،
دوره ۲، شماره ۶ - ( ۳-۱۳۹۱ )
چکیده

سابقه و هدف: بیوسنتز نانو ذرات با روش های زیستی توسط میکروارگانیسم ها، بدلیل سازگاری بالا با محیط زیست و کاهش مصرف انرژی و هزینه ها از جایگاه ویژه ای برخوردار هستند. زمانی که روش های تولید بر اساس فناوری های زیستی مطرح شدند، نظر بسیاری از محققین را بخود جلب کردند. یکی از مهم ترین ابعاد این بحث استفاده از میکروارگانیسم ها در فناوری نانو است.

مواد و روش ها: سویه های مختلفی از لاکتوباسیل های جدا شده از محصولات لبنی بومی ایران تحت شرایط کنترل شده، در معرض تیتانیوم دی اکساید قرار گرفته و نتایج با میکروسکوپ های الکترونی SEM و AFM و همچنین پراش پرتو ایکس (XRD) بررسی شدند.

یافته ها: در این مطالعه، شاهد شکل گیری نانوذرات تیتانیوم در ابعاد مختلف توسط برخی لاکتوباسیلوس پلانتاروم های جدا شده از محصولات لبنی بومی ایران هستیم.

نتیجه گیری: پس از بررسی و مطالعه سازوکار مولکولی بیوسنتز نانو ذرات توسط باکتری ها و احیای اکسیدهای فلزی توسط آنان، تحت عنوان فرایندی دفاعی که احتمالا به دلیل فقدان سوپراکسید دیسموتاز در برخی از این سویه ها است، تفصیر می گردد.


فاطمه رمضانی، بهرام کاظمی، علی جبالی،
دوره ۳، شماره ۹ - ( ۱۱-۱۳۹۱ )
چکیده

سابقه و هدف: در دهه گذشته، توجه علم و صنعت به تولید نانوذرات متمرکزشده است. روش های بسیاری برای سنتز نانوذرات وجود دارد. بسیاری از تکنیک ها از نظر مصرف مواد و انرژی ناکارآمد هستند. در اکثر روش های شیمیایی، از مواد شیمیایی خطرناک برای انسان و محیط زیست استفاده می شود. به همین دلایل، تقاضا برای تولید نانوذرات با روش های بیولوژیک وجود دارد. این تحقیق بر بیوسنتز خارج سلولی نانوذرات نقره با استفاده از گونه غیر بیماری زا لیشمانیا متمرکز شده است.

مواد و روش ها: یون های نقره محلول در آب به محض اینکه در معرض تک یاخته لیشمانیا قرار می گیرد کاهش یافته و نانوذرات نقره تشکیل می شود. تشکیل نانوذره نقره با طیف سنجی uv-vis ، تصویر میکروسکوپی و طیف پراکندگی عنصری اشعه ایکس بررسی می شود.

یافته ها: در طیف سنجی UV -VIS ، نقطه اوج در طول موج ۴۲۰ نانومتر مربوط به رزونانس پلاسمون سطحی نانوذرات نقره است . میکروسکوپ نیروی اتمی (AFM) و اسکن میکروسکوپ الکترونی (SEM) تصاویر نانوذرات تولید شده با اندازه ۸۰-۲۰ نانومتر توسط تک یاخته را در محلول نشان می دهد . طیف پراکندگی عنصری اشعه ایکس( EDX ) نیز حضور عنصر نقره را تایید کرد.

نتیجه گیری: تک یاخته لیشمانیا یک کارخانه بالقوه سبز برای تولید نانوذره نقره است. ابعاد نانوذرات نقره در محدوده ۸۰ - ۲۰ نانومتر می باشد. تولید نانوذره نقره توسط این پروتوزوآ برای حفظ ایمنی محیط زیست و از نظر اقتصادی و زمان به صرفه است.  


راضیه دربهانیها، داریوش نوروزیان شام اسبی، عظیم اکبرزاده خیاوی،
دوره ۶، شماره ۲۱ - ( ۱۰-۱۳۹۴ )
چکیده

سابقه و هدف: امروزه استفاده از نانوحامل ها در دارورسانی هدفمند عوامل درمانی، بسیار مورد توجه است .نانوذرات و به طور خاص نانوذرات طلا یک گزینه ی مناسب برای انتقال مواد مختلف به اهدافشان هستند. امروزه توجه زیادی به استفاده از سیستم های بیولوژیک مانند استفاده از میکروارگانیسم ها در تولید نانوذرات با کاربرد های جدید وجود دارد. بیوسنتز و اجتماع نانومواد با استفاده از سیستم های بیولوژیک پاک، سازگار با محیط زیست و غیرسمی در مقایسه با روش های سنتز شیمیایی نانوذرات به عنوان روش های سبز شناخته شده اند.

مواد و روش ها: در این تحقیق از باکتری استافیلوکوکوس اورئوس جهت بیوسنتز نانوذرات طلا استفاده شد و سپس اثرات آنتی باکتریال و سیتوتوکسیسیته ی این نانوذرات سنتز شده مورد بررسی قرار گرفتند.

یافته ها: نانوذرات طلای کاملا کروی با میانگین سایز ۲۵ نانومتر سنتز شدند. با استفاده از روشMTT  غلظت های مختلف نانوذرات طلا مورد بررسی قرار گرفت و در تمامی غلظت ها بیش از نیمی از سلول ها زنده باقی ماندند. هم چنین تست های میکروبی MIC(حداقل غلظت مهارکنندگی) وMBC(حداقل غلظت کشندگی) نانوذرات طلا برای باکتری انتروکوکوس فاسیوم مقاوم به ونکومایسین گذاشته شد که در تمامی غلظت ها نانوذرات سبب مرگ باکتری ها شدند.

نتیجه گیری: با استفاده از نانوذرات طلا مقاومت به ونکومایسین در انتروکوک های مقاوم به ونکومایسین(VRE) از بین رفت.


فاطمه زندی، بهاره نوروزی، سروناز فلسفی،
دوره ۱۳، شماره ۵۰ - ( ۱-۱۴۰۲ )
چکیده

سابقه و هدف: سیانوباکتری­ها، به­دلیل توانایی در جمع­آوری فلزات سنگین یکی از کاندیدهای مهم در بیوسنتز نانوذرات هستند. بنابراین هدف از این پژوهش، تولید و بررسی خصوصیت نانوذرات نقره توسط سویه سیانوباکتری بومی جنس Nostoc spp. است.
مواد و روش‌ها: پس از کشت و شناسایی مولکولی سیانوباکتری جنس Nostoc spp. از روش­های جوشاندن و بیومس تر برای تولید نانوذرات نقره در غلظت­های مختلف استفاده گردید. تعیین خصوصیت تولید نانوذرات به روش­های طیف سنجی نوری ماورای بنفش (UV-Vis)، طیف­سنجی تبدیل رامان و فوریه به مادون قرمز (FTIR) ، پراکندگی نور دینامیکی (DLS)، میکروسکوپ الکترونی اسکنینگ (SEM) انجام گرفت. علاوه­بر آن فعالیت ضد میکروبی نانوذرات نقره به روش آنتی­بیوگرام انجام گردید.
یافته‌ها: نتایج حاصل از UV-Vis نشان داد که تولید نانوذرات نقره با کمک بیومس تر در غلظت ۱ میلی­مولار نسبت­به روش جوشاندن، میزان جذب بیش­تری داشته‌است. نتایج حاصل از FTIR، تولید موفق نانوذرات نقره را با استفاده از روش بیومس تر را در غلظت ۱ میلی­مولار نیترات نقره نشان داد. DLS، اندازه‌ نانوذرات تولیدی را در حدود ۲۸ تا ۵۰ نانومتر و میکروسکوپ الکترونی SEM، بین ۲۸ تا ۵۰ نانومتر نشان داد. به­علاوه، نتایج حاصل از آنالیز واریانس یک طرفه و آزمون توکی، قدرت مهارکنندگی قابل توجه نانوذرات نقره را علیه باکتری‌های Staphylococcus aureus، E. coli و Pseudomonas aeruginosa  نشان داد.
نتیجه‌گیری: سویه سیانوباکتری بومی جنس Nostoc spp.، به­عنوان یک سویه بالقوه در تولید نانوذرات نقره، خواص و کارایی منحصر به فردی برای استفاده در بیوتکنولوژی میکروبی خواهد داشت.
 
مریم باقری محمد قلی پور، منیر دودی، علی محمد احدی، غلامرضا امیری،
دوره ۱۴، شماره ۵۳ - ( ۱۰-۱۴۰۲ )
چکیده

سابقه و هدف: عفونتهای ادراری عوارض قابل توجه و هزینه های بالایی دارند و میتوانند منجر به مرگ و میر شوند. درمان مناسب بدلیل مقاومت دارویی بالا، با چالش مواجه شده است. هدف از پژوهش حاضر بیوسنتز نانوذرات اکسیدروی / پوست موز و بررسی اثر ضدباکتریایی آن بر باکتریهای اوروپاتوژنیک مقاوم به چند دارو در کودکان زیر دو سال می باشد.
مواد و روش ­ها: در این مطالعه بیونانوذرات اکسیدروی/ پوست موز به روش شیمیایی مرطوب سنتز شد و مشخصات ساختاری، اپتیکی، مورفولوژیکی و اندازه ذرات با استفاده از پراش اشعه ایکس، طیف‌ جذبی فرابنفش و میکروسکوپ الکترونی روبشی مورد بررسی قرار گرفت. جهت شناسایی باکتریهای مقاوم به چند داروی مسبب عفونت ادراری در کودکان از آزمونهای بیوشیمیائی و روش Colony-PCR استفاده شد. خواص ضدباکتریایی نانوذرات سنتز شده با روش آگار دایلوشن مورد ارزیابی قرار گرفت.
یافته ­ها: با توجه به نتایج XRD، SEM و UV-Vis، اکسیدروی سنتز شده دارای ساختار شش وجهی با اندازه ۱۰۰ نانومتر و دارای جذب در طول موج ۲۵۸ نانومتر بود. سویه های باکتریایی اشریشیا کلی، پروتئوس میرابیلیس و کلبسیلا پنومونیه ی اوروپاتوژنیک مقاوم به چند دارو با استفاده از خصوصیات مرفولوژی، بیوشیمیائی و مولکولی شناسایی شدند. نتایج آزمونهای ضدباکتریایی نشان داد که بیونانوذرات اکسیدروی/ پوست موز در غلظت ۶/۰گرم بر لیتر بر همه باکتریها موثر بود.
نتیجه گیری: یافته های این پژوهش نشان داد که بیو نانوذرات اکسیدروی/پوست موز دارای اثر ضد باکتری موثری بر علیه باکتریهای مسبب عفونت ادراری  مقاوم به چند دارو در کودکان زیر دو سال بود.

صفحه ۱ از ۱     

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله تازه های بیوتکنولوژی سلولی - مولکولی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2025 CC BY-NC 4.0 | New Cellular and Molecular Biotechnology Journal

Designed & Developed by : Yektaweb