جستجو در مقالات منتشر شده


۱ نتیجه برای روش Mird

حدیث علیزاده، سید پژمان شیرمردی، رسول خدابخش، مصطفی عرفانی، رضا باقری،
دوره ۸، شماره ۳۱ - ( ۴-۱۳۹۷ )
چکیده

سابقه و هدف: استفاده از رادیونوکلیدهای گسیلنده بتا و آلفا مانند ید-۱۳۱و رادیوم-۲۲۳ یکی از روش ­های درمان سرطان است. رادیونوکلئیدهای گسیلنده گاما به­ دلیل گسیل فوتون که جذب پایین در بافت داشته، کاربرد تشخیصی دارند. در این مطالعه، روشی نوین جهت امکان سنجی استفاده از تکنسیوم-m۹۹ برای درمان سرطان پیشنهاد می­ گردد که در آن مواد با عدد اتمی بالا مانند ید پایدار و گادولونیوم، هم­ زمان با تکنسیوم-m۹۹ جهت بالا بردن سطح مقطح جذب فوتون­ ها و در نهایت افزایش دوز بافت مورد نظر استفاده می­ شود.
مواد و روش ­ها: در این مطالعه، تکنسیوم-m۹۹ به موش­ ها تزریق، در فواصل زمانی مختلف کشته شدند و درصد دوز تزریقی در هر گرم از هر عضو اندازه­ گیری و داده ­های انسانی استخراج شد. سپس با وارد کردن مواد کنتراست­ زا (I،Gd) در غلظت ­های متفاوت در اندام­های هدف، میزان تغییر دوز دریافتی اندام­ها با استفاده از کد MCNPX محاسبه گردید.
یافته­ ها: در حضور عوامل کنتراست­زا (I،Gd) در کبد و ریه با در نظر گرفتن فعالیت انباشت انسانی (حاصل از موش سالم) دوز حاصل افزایش یافته است. وجود عامل کنتراست­زا ید و گادولونیوم دوز را به مقدار قابل ملاحظه­ ای افزایش داد.
نتیجه‌گیری: نتایج نشان داد فاکتور افزایش دوز در ناحیه هدف در حضور عامل کنتراست ­زا افزایش و دوز در خارج از ناحیه هدف کاهش یافت. با توجه به افزایش دوز ناشی از حضور مواد کنتراست­ زا، از تکنسیوم-m۹۹ در آینده به­عنوان رادیونوکلئید درمانی نیز استفاده کرد.

صفحه ۱ از ۱     

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله تازه های بیوتکنولوژی سلولی - مولکولی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2025 CC BY-NC 4.0 | New Cellular and Molecular Biotechnology Journal

Designed & Developed by : Yektaweb