جستجو در مقالات منتشر شده


۱ نتیجه برای نانو ساختار

الهه حمدی، بهنام راسخ، الهه تاجبخش، فاطمه یزدیان، مریم قبه،
دوره ۱۳، شماره ۵۱ - ( ۴-۱۴۰۲ )
چکیده

سابقه و هدف: نیترات یکی از آنیون­های معدنی است که در نتیجه اکسیداسیون نیتروژن عنصری حاصل می­شود. آلودگی آب­های زیرزمینی و سطحی به نیترات در بسیاری از مناطق دنیا به ­یک مشکل مهم تبدیل شده است. بنابراین دست­یابی به تکنولوژی­های جدید برای حذف نیترات ضروری می­باشد. هدف از این پژوهش بررسی مکانیسم مولکولی نیترات­زدایی زیستی توسط تیوباسیلوس دنیتریفیکانس در حضور نانوذره فلزی کربن کوانتوم دات (CQD-Fe۰) در بیوراکتور است.
مواد و روش­ ها: نانوذره Fe۰ به­روش کاهش در فاز مایع که روش کاهش بوروهیدرید نیز نامیده می­شود، سنتز شده است و به­منظور زیست سازگاری، توزیع یکنواخت و عدم کلوخه شدن، Fe۰ با کربن کوانتوم­دات پوشش­دار شد. مشخصه­یابی نانوذرات توسط XRD،TEM، FESEM و FTIR تعیین­گردید. فرآیند زیستی حذف نیترات در حضور و عدم حضور نانوذره بررسی شد. بیان ژن­های nirS، narH و recA با استفاده از real-time PCR نیز بررسی شد.
یافته­ ها: طیف FTIR، تشکیل پیوند CQD و Fe۰ را تأیید کرد. قطر متوسط نانوذرات CQD-Fe۰ درمحدوده ۳۲/۳۸-۳۱/۲۹ نانومتر مشاهده شد. نیترات­زدایی درحضور نانوذره CQD-Fe۰ با افزایش دما (۳۵ درجه سانتی­گراد) ۴۳/۷۳% بود. در­ شرایط ناپیوسته نیترات­زدایی ­زیستی برای نانوذرات CQD-Fe۰ برابر ۸۳۱۲/۷۹% حاصل شد. در بیوراکتور نیترات­زدایی­ زیستی ­در حضور نانوذره CQD-Fe۰ مقدار ۹۵% حاصل شد. بررسی بیان ژن نشان داد، بیان هر سه ژن nirS، narH و recA در سلول­های تیمار شده با نانوذره نسبت به گروه کنترل افزایش قابل توجهی داشته، که نشان­دهنده تأثیر بالای نانوذرات در نیترات­زدایی زیستی میکروارگانیسم می­باشد.
نتیجه­ گیری: بنابراین با آزمایش­های بیشتر می­توان امیدوار به حذف زیستی نیترات در حضور نانوذرات آهن صفر ظرفیتی از منابع آب بود.



صفحه ۱ از ۱     

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله تازه های بیوتکنولوژی سلولی - مولکولی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2025 CC BY-NC 4.0 | New Cellular and Molecular Biotechnology Journal

Designed & Developed by : Yektaweb