دوره 7، شماره 28 - ( 7-1396 )                   جلد 7 شماره 28 صفحات 32-25 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Saber Tahan M, Farazmand A, Pourbabaee A. The removal of dye colours from textile wastewater factories using mixed thermophilic bacterial consortium. NCMBJ 2017; 7 (28) :25-32
URL: http://ncmbjpiau.ir/article-1-1029-fa.html
صابرطحان میلاد، فرازمند عباس، پوربابایی احمدعلی. رنگبری از پساب کارخانه‌های نساجی به‌وسیله‌ کنسرسیوم باکتری‌های ترموفیل. مجله تازه هاي بيوتكنولوژي سلولي و مولكولي. 1396; 7 (28) :25-32

URL: http://ncmbjpiau.ir/article-1-1029-fa.html


پژوهشکده زیست‌فناوری، سازمان پژوهش‌های علمی و صنعتی ایران، تهران، ایران ، farazmand@irost.ir
چکیده:   (5278 مشاهده)
سابقه و هدف: امروزه آب در دسترس برای مصارف آشامیدنی و صنعتی محدود است. با استفاده از فرآیند تصفیه می‌توان آب مصرفی در صنایع را که از عمده‌ترین مصرف‌کننده‌های آب می‌باشد بازیافت کرده و به چرخه صنعت بازگردانده می‌شود. با استفاده از باکتری‌های تجزیه ‌کننده ترکیب­های رنگی عملیات تجزیه و حذف رنگ‌ها به خصوص رنگ‌های گروه آزو را انجام داده شد.
مواد و روش: نمونه‌ها در محیط‌های تریپتیکـاز سوی براث (TSB) کشت داده شد. با استفاده از یک محیط کشت حاوی ترکیب­های رنگی پساب نساجی، توانایی رشد و تجزیه رنگ توسط سویه‌های جدا شده بررسی شد. از شرایط گرمخانه گذاری در دمای 50 درجه سانتی‌گراد و هوادهی به مدت سه روز برای ارزیابی مقایسه‌ای سویه‌ها استفاده شد.
یافته‌ها: از میان 24 سویه‌ جدا شده از پساب کارخانه نساجی، کنسرسیومی از سه سویه برتر برای رنگبری پساب استفاده شد. این سه سویه‌ جدا شده پس از غربالگری با شرایط خاص برای کنسرسیوم استفاده شد.
بحث: با استفاده از باکتری‌های تجزیه ‌کننده ترکیب­های رنگی عملیات تجزیه و حذف رنگ‌ها به­خصوص رنگ‌های گروه آزو صورت گرفت. دمای بالای 80 درجه پساب در حوضچه‌ متعادل‌سازی تصفیه‌خانه و وجود املاح در آن، محل مناسبی را برای جداسازی باکتری‌های گرمادوست و تحمل کننده گرما و نمک فراهم کرده است. باکتری‌های جداسازی شده از سه ویژگی قابلیت تجزیه رنگ، رشد در دما بالا و تحمل نمک برخوردار شدند.
نتیجه‌گیری: ایجاد کنسرسیومی از سه سویه جدا شده، امکان رنگبری از نمونه واقعی پساب نساجی تا میزان 90 درصد حاصل شد. این سه سویه توان رنگبری از پساب را در دمای 36 تا 51 درجه سانتی‌گراد و مقادیر pH 5/5 تا 5/9 و میزان نمک از 0 تا 7 درصد را دارا شدند.
متن کامل [PDF 303 kb]   (1210 دریافت)    
نوع مطالعه: مقاله پژوهشی | موضوع مقاله: میکروبیولوژی
دریافت: 1396/10/9 | پذیرش: 1396/10/9 | انتشار: 1396/10/9

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله تازه های بیوتکنولوژی سلولی - مولکولی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | New Cellular and Molecular Biotechnology Journal

Designed & Developed by : Yektaweb