Saber Tahan M, Farazmand A, Pourbabaee A. The removal of dye colours from textile wastewater factories using mixed thermophilic bacterial consortium. NCMBJ 2017; 7 (28) :25-32
URL:
http://ncmbjpiau.ir/article-1-1029-fa.html
صابرطحان میلاد، فرازمند عباس، پوربابایی احمدعلی. رنگبری از پساب کارخانههای نساجی بهوسیله کنسرسیوم باکتریهای ترموفیل. مجله تازه هاي بيوتكنولوژي سلولي و مولكولي. 1396; 7 (28) :25-32
URL: http://ncmbjpiau.ir/article-1-1029-fa.html
پژوهشکده زیستفناوری، سازمان پژوهشهای علمی و صنعتی ایران، تهران، ایران ، farazmand@irost.ir
چکیده: (5278 مشاهده)
سابقه و هدف: امروزه آب در دسترس برای مصارف آشامیدنی و صنعتی محدود است. با استفاده از فرآیند تصفیه میتوان آب مصرفی در صنایع را که از عمدهترین مصرفکنندههای آب میباشد بازیافت کرده و به چرخه صنعت بازگردانده میشود. با استفاده از باکتریهای تجزیه کننده ترکیبهای رنگی عملیات تجزیه و حذف رنگها به خصوص رنگهای گروه آزو را انجام داده شد.
مواد و روش: نمونهها در محیطهای تریپتیکـاز سوی براث (TSB) کشت داده شد. با استفاده از یک محیط کشت حاوی ترکیبهای رنگی پساب نساجی، توانایی رشد و تجزیه رنگ توسط سویههای جدا شده بررسی شد. از شرایط گرمخانه گذاری در دمای 50 درجه سانتیگراد و هوادهی به مدت سه روز برای ارزیابی مقایسهای سویهها استفاده شد.
یافتهها: از میان 24 سویه جدا شده از پساب کارخانه نساجی، کنسرسیومی از سه سویه برتر برای رنگبری پساب استفاده شد. این سه سویه جدا شده پس از غربالگری با شرایط خاص برای کنسرسیوم استفاده شد.
بحث: با استفاده از باکتریهای تجزیه کننده ترکیبهای رنگی عملیات تجزیه و حذف رنگها بهخصوص رنگهای گروه آزو صورت گرفت. دمای بالای 80 درجه پساب در حوضچه متعادلسازی تصفیهخانه و وجود املاح در آن، محل مناسبی را برای جداسازی باکتریهای گرمادوست و تحمل کننده گرما و نمک فراهم کرده است. باکتریهای جداسازی شده از سه ویژگی قابلیت تجزیه رنگ، رشد در دما بالا و تحمل نمک برخوردار شدند.
نتیجهگیری: ایجاد کنسرسیومی از سه سویه جدا شده، امکان رنگبری از نمونه واقعی پساب نساجی تا میزان 90 درصد حاصل شد. این سه سویه توان رنگبری از پساب را در دمای 36 تا 51 درجه سانتیگراد و مقادیر pH 5/5 تا 5/9 و میزان نمک از 0 تا 7 درصد را دارا شدند.
نوع مطالعه:
مقاله پژوهشی |
موضوع مقاله:
میکروبیولوژی دریافت: 1396/10/9 | پذیرش: 1396/10/9 | انتشار: 1396/10/9