Osanloo F, Salehipour M, Khodarahmi P. The role of curcumin in protection of induced TDS( testicular dysgensis syndrome ) testicular cells by phthalate in mice . NCMBJ 2017; 7 (28) :69-77
URL:
http://ncmbjpiau.ir/article-1-1034-fa.html
اصانلو فاطمه، صالحی پور مسعود، خدارحمی پروین. نقش کورکومین در محافظت از سلولهای بیضه در مقابل TDS القا شده توسط فتالات در موش سوری. مجله تازه هاي بيوتكنولوژي سلولي و مولكولي. 1396; 7 (28) :69-77
URL: http://ncmbjpiau.ir/article-1-1034-fa.html
گروه زیست شناسی، دانشکده علوم زیستی، دانشگاه آزاد اسلامی،واحد پرند، پرند، ایران ، m.salehypur@gmail.com
چکیده: (7590 مشاهده)
سابقه و هدف: کورکومین ماده مؤثر و پیگمان زردرنگ در ریزوم زردچوبه است. با توجه به اثرهای مخرب فتالات ها بر سیستم تولید مثلی و بیضههای جنینی، بررسی نقش کورکومین بر TDS القا شده توسط فتالات در موش سوری است.
مواد و روشها: 40 سرموش سوری نر نژاد NMRI با وزن بین 20 تا 30 گرم انتخاب و بهصورت تصادفی موش ها به چهار گروه کنترل، DEHP ، کورکومین و کورکومین + DEHP تقسیم شدند. نمونههای بافتی بیضه نیز بعد از برش 5 میکرومتری به روش هماتوکسلین- ائوزین رنگ آمیزی و بررسی شدند.
یافته ها: کورکومین سبب محافظت از بافت بیضه در موشهای سوری شده همچنین ضایعههای پاتولوژیک میکروسکوپی از جمله تخریب سلولهای سرتولی و نکروز در سلولهای لایدیگ که در گروه تیمار شده با DEHP یافت شد در گروه تحت تیمار با کورکومین+ DEHP بهبود یافته بود.
بحث: کورکومین با خاصیت آنتی اکسیدانی خود سبب محافظت از تأثیر رادیکالهای آزاد ناشی از فتالاتها بر بافت بیضه میشود. همچنین کورکومین سبب حفظ غلظت تستوسترون بهعنوان هورمون تنظیم کننده تولید مثل،وزن و فرآیند رشد می شود.
نتیجه گیری: با توجه به تأثیر استرس اکسیداتیو فتالاتها کورکومین به عنوان یک آنتی اکسیدان توانست درصد قابل توجهی از ضایعههای پاتولوژیکDEHP بر روی تستوسترون و بافت را بهبود بخشد.
نوع مطالعه:
مقاله پژوهشی |
موضوع مقاله:
فیزیولوژی دریافت: 1396/10/9 | پذیرش: 1396/10/9 | انتشار: 1396/10/9