دوره 8، شماره 29 - ( 10-1396 )                   جلد 8 شماره 29 صفحات 56-49 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Gholami-Borujeni F, Nejatzadeh F. Biological composting in some of the agricultural organic waste and survey of microorganism kinetic models . NCMBJ 2018; 8 (29) :49-56
URL: http://ncmbjpiau.ir/article-1-1057-fa.html
غلامی بروجنی فتح اله، نجات زاده فاطمه. کمپوست سازی بیولوژیکی از برخی زائدات آلی کشاورزی و بررسی مدلهای سینتیکی میکروارگانیسم ها. مجله تازه هاي بيوتكنولوژي سلولي و مولكولي. 1396; 8 (29) :49-56

URL: http://ncmbjpiau.ir/article-1-1057-fa.html


گروه کشاورزی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد خوی، خوی، ایران ، fnejatzadeh@yahoo.com
چکیده:   (4649 مشاهده)
سابقه و هدف: هدف از انجام این مطالعه تعیین سرعت هوادهی و سینتیکهای واکنش آن در کمپوست هوازی برخی از زائدات کشاورزی می باشد.
مواد و روش­ها: در این مطالعه به منظور ایجاد سرعت های هوادهی مختلف از چهار راکتور با هوادهی مکانیکی و یک راکتور با هوادهی طبیعی ااستفاده شده است. میزان تغییرات غلظت دی اکسید کربن و دما در سه نقطه از راکتور پایش شده است. میزان رطوبت، pH و میزان مواد آلی به صورت روزانه پایش شد.  متغیر های کنترل کننده فرایند (CO2، دما، pH و میزان رطوبت) به عنوان عوامل مداخله کننده در فرایند و تجریه بیولوژیکی مواد آلی به عنوان  پارامتر بررسی راندمان فرایند بکار گرفته شده اند. در این مطالعه  هفت مدل سینتیکی مختلف  به منظور مدلسازی سرعت تجزیه  بیولوژیکی مواد آلی مورد بررسی قرار گرفت. در این مطالعه مواد با مخلوط چمن و زائدات گوجه فرنگی، سیب زمینی و هم چنین بادمجان به کار رفته است.
یافته ­ها: بر اساس نتایج بدست آمده چهار مدل سینتیکی از این مدلها در این مطالعه کاربرد داشتند. این مدلها  با آنالیز های آماری  خطای مربعات میانگین ریشه ها (RMSE chi-square (λ2) و کارآمدی مدلسازی modeling efficiency (EF) آنالیز شدند. بر اساس آنالیز های آماری این مدلها،  بهترین مدل انتخاب شده مدل زیر بوده است:

      که در این مدل  KT سرعت تجزیه (gVS/gVS day) ، T دمای فرایند (0C) ، Mc  میزان رطوبت روزانه (%Wb) ، C میزان روزانه دی اکسید کربن در راکتور (%) و a، b، c و d ثابت های واکنش می باشند.
بحث: بر اساس نتایج بدست آمده از این مطالعه، حداکثر تجزیه بیولوژیکی مواد آلی و میزان دما در نسبت هوادهی  41/0 هوا در دقیقه به ازای هر کیلوگرم مواد آلی بدست آمده است.
نتیجه گیری: بنابراین، این مقدار هوا در فرایند بیولوژیکی کمپوست سازی این زائدات کشاورزی می تواند مورد استفاده قرار گیرد.
متن کامل [PDF 399 kb]   (1361 دریافت)    
نوع مطالعه: مقاله پژوهشی | موضوع مقاله: میکروبیولوژی
دریافت: 1396/12/8 | پذیرش: 1396/12/8 | انتشار: 1396/12/8

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله تازه های بیوتکنولوژی سلولی - مولکولی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | New Cellular and Molecular Biotechnology Journal

Designed & Developed by : Yektaweb