Dehghani Bidgoli R, Abdollahpoor Z, Akhbari M. The Investigation of Organic and Chemical Fertilizers Effects on the Yield and Phenolic Compounds Extract of (Rosa damascene Mill). NCMBJ 2018; 8 (29) :79-86
URL:
http://ncmbjpiau.ir/article-1-1061-fa.html
دهقانی بیدگلی رضا، عبدالله پور زهرا، اخباری مریم. بررسی تاثیر کودهای آلی و شیمایی بر بازده عصاره و ترکیبات فنلی گل محمدی(Rosa damascene Mill). مجله تازه هاي بيوتكنولوژي سلولي و مولكولي. 1396; 8 (29) :79-86
URL: http://ncmbjpiau.ir/article-1-1061-fa.html
گروه مرتع و آبخیزداری دانشگاه کاشان، کاشان، ایران ، dehghanir@kashanu.ac.ir
چکیده: (5406 مشاهده)
سابقه و هدف: گل محمدی با نام علمیRosa damascene Mill. می باشد تحقیق حاضر به منظور بررسی کمی و کیفی ترکیبات فنلی این گونه گیاهی تحت تاثیر دو نوع کود دامی و شیمیایی انجام شده است.
مواد و روشها: پس از اعمال تیمارهای مورد نظر (کود دامی و شیمائی)، در دو رویشگاه و در3 تکرار ،عصاره گیری از نمونه ها به روش خیساندن در اتانول %70 انجام شد، سنجش ترکیبات فنلی و فلاونوئیدی تام به روش اسپکتروفتومتری صورت گرفت.
یافته ها: نتایج آزمون فیتوشیمیایی وجود موادی مانند تانن، آنتوسیانین و فلاونوئید و عدم وجود آلکالوئید را در تمام تیمارها را تایید کرد. کود شیمیایی ترکیبات فلاونوئیدی و کود دامی ترکیبات فنلی را افزایش داد.
بحث: نتیجه تحقیق حاضر نشان می دهد که روشهای مختلف تغذیه گیاه می توانند بر بازده عصاره و ترکیبات فنلی گیاهان اثر داشته باشند که تاکنون برای این گیاه در منابع علمی گزارش نشده است.
نتیجه گیری: تغذیه گیاه به طور مستقیم بر ترکیبات گیاهان تاثیر گذار است و این عامل می تواند جهت مدیریت کمیت و کیفیت ترکیبات استفاده شود.
نوع مطالعه:
مقاله پژوهشی |
موضوع مقاله:
گیاه شناسی دریافت: 1396/12/9 | پذیرش: 1396/12/9 | انتشار: 1396/12/9