دوره 1، شماره 1 - ( زمستان 1389 )                   جلد 1 شماره 1 صفحات 63-59 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Zaker Bostanabad S, salehian P, Ghalami M, Pourazar Dizaji S. Isolation of Mycobacterium Chelonae in the Sputum of Patient with Metastatic Breast Cancer . NCMBJ 2011; 1 (1) :59-63
URL: http://ncmbjpiau.ir/article-1-11-fa.html
ذاکر بستان آباد سعید، صالحیان پیروز، قلمی مصطفی، پور آذر دیزجی شاهین. جداسازی مایکوباکتریوم چلونی در خلط از بیمار مبتلا به سرطان سینه متاستاتیک . مجله تازه هاي بيوتكنولوژي سلولي و مولكولي. 1389; 1 (1) :59-63

URL: http://ncmbjpiau.ir/article-1-11-fa.html


آزمایشگاه مسعود
چکیده:   (31500 مشاهده)

  سابقه و هدف : مایکوباکتریوم چلونی در گروه مایکوباکتریوم های غیر سلی طبقه بندی می گردد که جزو گروه بزرگی از مایکوباکتری ها می باشند که جدا از گروه مایکو باکتریوم توبرکلوزیس که عامل بیماری سل می باشد، قرار می گیرند . این باکتری علل سندرم های مختلف بالینی، از جمله بیماری های ریوی، بیماری های پوستی محلی، استئومیلیت، عفونت مفاصل و باعث عفونت های ریوی در افرادی که نقص سیتم ایمنی ( به هردلیل ) دارند، می شوند و هم چنین در عفونت های زخم بعد از عمل جراحی جدا شده است . مایکوباکتریوم چلونی در ورم غده های خلطی که بیماری نادری است، جدا شده است . اندوکاردیت نیز توسط این باکتری مستند شده است . اختلالات مری را افزایش و خطر بیماری های ریوی به دلیل این عامل به سرعت در حال رشد است . انتقال بیماری از انسان به انسان ثبت شده است .

  مواد و روش ها : خلط از بیمار مشکوک به سل از یک خانم 48 ساله جمع آوری شد و ثبت معاینات بالینی انجام گردید . برای بیمار تست توبرکولین انجام شد و نمونه خلط روی محیط جامد لون اشتاین جانسون انجام شد . همه تست ها از قبیل حساسیت دارویی و افتراق مایکوباکتری ها بر اساس روش استاندارد CDC انجام شد . روش PCR با چند پرایمر مختلف جهت شناسایی مایکو باکتریوم توبرکلوزیس از غیر توبرکلوزیس انجام شد .

  یافته ها : در رنگ آمیزی لام به روش زیل نلسون و اورامین باسیل رویت گردید . تست توبرکولین بیمار منفی بود . PCR در تمام موارد انجام شده منفی بدست آمد . کشت پس از 7 روز افزایش یافته است و کلنی های باسیل رویت گردید و هم چنین رشد در روی محیط 2- تیوفن اسید کربوکسیلیک مثبت شد و کلنی باکتری نیز از نوع نان فوتوکروموژن مشخص گردید . تست کاتالاز در دو درجه حرارت 22 و 68 مثبت شد . آزمایشات تست نیاسین و نیترات منفی مشخص شد .

  نتیجه گیری : در این مطالعه، نمونه مورد نظر جدا شده مایکوباکتریوم چلونی بود که از بیمار مبتلا به سرطان سینه متاستاتیک جدا شده است . این باکتری معمولا در انسان با مشکل دیگر شامل سرطان، ایمنی، آلرژی، استئومیلیت و غیره یافت می گردد .

  

 

متن کامل [PDF 222 kb]   (47 دریافت)    
نوع مطالعه: گزارش مورد | موضوع مقاله: فیزیولوژی
دریافت: 1389/11/11 | انتشار: 1389/10/25

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله تازه های بیوتکنولوژی سلولی - مولکولی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | New Cellular and Molecular Biotechnology Journal

Designed & Developed by : Yektaweb