Akrami M, Noofeli M, Tabatabaei M S. OPTIMIZATION OF DIPHTHERIA TOXOID PRECIPITATION BY USING SATURATED AMMONIUM SULPHATE IN ORDER TO IMPROVE DIPHTHERIA VACCINE . NCMBJ 2018; 8 (31) :95-103
URL:
http://ncmbjpiau.ir/article-1-1133-fa.html
اکرمی میثم، نوفلی مجتبی، طباطبایی میترا السادات. بهینه سازی ترسیب توکسوئید دیفتری بهمنظور ارتقاء واکسن بهوسیله آمونیوم-سولفات فوق اشباع. مجله تازه هاي بيوتكنولوژي سلولي و مولكولي. 1397; 8 (31) :95-103
URL: http://ncmbjpiau.ir/article-1-1133-fa.html
گروه زیست شناسی، دانشکده علوم پایه، واحد تهران مرکزی، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران
چکیده: (5179 مشاهده)
سابقه و هدف: کورینه باکتریوم دیفتریه باکتری هوازی و بیهوازی اختیاری است. مهمترین گونه از خانواده کورینه باکتریاها، عامل بیماری دیفتری است که به وسیله توکسین خود، بیماری دیفتری را ایجاد میکند. آمونیم سولفات نمکی معدنی است که از آن برای ترسیب و خالصسازی پروتئین ها استفاده میشود که با افزایش مقدار نمک حلالیت پروتئینی کم شده و پروتئین ها به واسطه قطعه های هیدروفوب خود، بههم پیوسته و رسوب میکنند. واکسن دیفتری از طریق تخلیص و ترسیب توکسوئید باکتری دیفتری تهیه می شود که از جمله روشهای ترسیب، استفاده از آمونیوم سولفات بهصورت نمک خشک و یا تهیه محلول فوق اشباع از آن است.
مواد و روش ها: کشت باکتری دیفتری در شرایط بهینه و مغذی سبب افزایش تولید توکسین توسط باکتری میشود و بعد از غیرفعال سازی توکسین و تبدیل آن به توکسوئید در صنایع تولید واکسن مورد استفاده قرار میگیرد. کلیه محیطهای کشت باید حداقل بهمدت 24 ساعت در حرارت 37-35 درجه سانتیگراد انکوبه شوند. به منظور ترسیب توکسوئید باکتری از محلول فوق اشباع 32/4 مولار آمونیوم با درصدهای مختلف سولفات استفاده شد. نتایج بهدست آمده از این روش باSDS PAGE و (Lateral flow test) Lf TEST مورد بررسی قرار گرفت.
یافتهها: استفاده از آمونیومسولفات فوق اشباع32/4 مولار به جای استفاده از نمک خشک آمونیومسولفات که در روش سنتی (WHO TRS, No.980) که قبل در صنایع واکسن سازی مورد استفاده قرار میگرفت، باعث حذف مرحله طولانی مدت دیالیز شده و از طرفی هدر رفت محصول نهایی (توکسوئید) را به صورت کامل محسوس کاهش داده و همچنین باعث حذف ناخالصی های ناخواسته از محصول نهایی شده و محصول نهایی خالص تر را در مقیاس بیشتر در اختیار قرار داده است.
نتیجه گیری: از آنجاییکه هدف در صنایع تولید واکسن، دستیابی به مقدار حداکثری توکسوئید از این باکتری است لذا استفاده از آمونیوم سولفات فوق اشباع 32/4 مولار برای ترسیب توکسوئید دیفتری به جای استفاده از نمک خشک آمونیوم سولفات باعث کاهش هدر رفت محصول نهایی و حذف مرحله زمان بر و غیر اقتصادی دیالیز شده و از نظر اقتصادی نیز مقرون به صرفه تر خواهد بود.
نوع مطالعه:
مقاله پژوهشی |
موضوع مقاله:
سلولی و مولکولی دریافت: 1397/6/17 | پذیرش: 1397/6/17 | انتشار: 1397/6/17