آبگون ریحانه، طباطبائی پناه پردیس سادات، اکبرزاده رضا. بررسی الل HLA-DQB2 در بیماران مبتلا به آلوپسیا آره آتا. مجله تازه هاي بيوتكنولوژي سلولي و مولكولي. 1398; 9 (35) :47-58
URL: http://ncmbjpiau.ir/article-1-1202-fa.html
2. مرکز تحقیقات سلول های بنیادی اروژنیتال، دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، بیمارستان آموزشی شهید لبافی نژاد، تهران، ایران
چکیده: (3611 مشاهده)
سابقه و هدف: آلوپسیا آرهآتا (AA) یک بیماری چند عاملی است که با ریزش موی سر به خصوص در ناحیه سر شناسایی میشود که 5 میلیون نفر را تحت تأثیر خود قرار داده است. نواحی خاصی ازHLA ها شناسایی شده که با پاتوژنز بیماری آلوپسیا آرهآتا در ارتباط است. در این تحقیق اثر فراوانی آلل HLA-DQB2 در بروز بیماری آلوپسیا آرهآتا در جامعه بیمار و کنترل بررسی شده است.
مواد و روش ها: این مطالعه شامل 30 بیمار AA (13 زن و17 مرد، میانگین سنی 3/26) و 15 نفر کنترل سالم (5 زن و 10 مرد با میانگین سنی ۳۰) است DNA از نمونه های خون با استفاده از روش DNG plus استخراج شد و با روش PCR-SSP تشخیص HLA(HLA-DQB2) انجام شد. علاوه بر این ارتباط بین این آلل HLA با فاکتورهای دموگرافیک بررسی شد.
یافته ها: فرکانس آلل HLA-DQB2 در مقایسه با افراد کنترل (7/26 %) در بیماران به طور چشمگیری بالاتر بوده است. از بین فاکتورهای دموگرافیک، فقط در معرض آفتاب بودن با وجود آللHLA-DQB2 ارتباط معنیداری نشان داده است. همچنین هیچ ارتباط معنیداری بین ترس، استرس، سابقه خانوادگی در بیمارانی با بیماری AA با وجود این آلل یافت نشده است.
بحث: داده های ما هیچ ارتباطی بین آلل HLA-DQB و وقوع بیماری آلوپسیا آرهآتا نشان نمیدهند، گرچه میزان وجود آن در بیمارانAA به طرز چشمگیری نسبت به افراد سالم بیشتر است.
نوع مطالعه:
مقاله پژوهشی |
موضوع مقاله:
سلولی و مولکولی دریافت: 1398/3/9 | پذیرش: 1398/3/9 | انتشار: 1398/3/9