دوره 11، شماره 41 - ( 9-1399 )                   جلد 11 شماره 41 صفحات 47-58 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Azizollahi Aliabadi M, Heidari Tajan M, Azizollahi Aliabadi A. Evaluation of Antimicrobial Compounds Produced By Exiguobacterium Acetylicum and Analysis of its Supernatant By GC/MS Method. NCMBJ. 2020; 11 (41) :47-58
URL: http://ncmbjpiau.ir/article-1-1332-fa.html
عزیزاللهی علی آبادی مرتضی، حیدری تجن معصومه، عزیزاللهی علی آبادی علیرضا. ارزیابی ترکیبات ضد میکروبی تولید شده توسط اگزیگوباکتریوم استیلیکوم و تحلیل مایع رویی کشت با استفاده از GC/MS. مجله تازه هاي بيوتكنولوژي سلولي و مولكولي. 1399; 11 (41) :47-58

URL: http://ncmbjpiau.ir/article-1-1332-fa.html


گروه علوم پزشکی، دانشکده پزشکی، دانشگاه جورجیا.
چکیده:   (1188 مشاهده)
سابقه و هدف: بسیاری از میکروارگانیسم ها عوامل ضد میکروبی تولید می کنند که آنها را در شرایط سخت محیطی حمایت  می کنند. گونه های اگزیگوباکتریوم به طور خاصی با محیط اطراف خود وقف یافته اند و برحسب نوع گونه و شرایط محیطی دارای تنوع گسترده ای هستند. هدف از این مطالعه جداسازی، شناسایی و بررسی خاصیت ترکیبات ضد میکروبی توسط اگزیگوباکتریوم استیلیکوم است.
مواد و روش ها: سویه لیوفیلیزه اگزیگوباکتریوم استیلیکوم از کلکسیون میکروبی سازمان پژوهش های علمی و صنعتی ایران تهیه و در محیط کورینه باکتریوم براث و نوترینت براث کشت داده شد. جهت بررسی اثر ضد میکروبی مایع رویی کشت (سوپرناتانت) این باکتری از روش انتشار از چاهک در آگار و انتشار از دیسک علیه باکتری های پاتوژن و استاندارد اشریشیا کولای، سالمونلا انتریکا، استافیلوکوکوس اورئوس و شیگلا دیسانتری استفاده شد و به کمک  تکنیک کروماتوگرافی گازی- اسپکترومتر جرمی ( MS/ GC) ترکیبات با خاصیت ضد میکروبی شناسایی گردید.
یافته ها: مایع رویی کشت باکتری اگزیگوباکتریوم خاصیت ضد میکروبی خوبی از خود نشان داد که بیشترین اثر طی روش انتشار از چاهک و روی سویه استاندارد سالمونلا انتریکا  PTCC 1231 زیر گونه انتریکا پاراتیفی با هاله عدم رشد 5/8 میلی مترمشاهده شد. در روشGC/MS  نیز ترکیبات 2- اتیل هگزیل پارامتوکسی سینامات، 1-2- بنزن- دی کربوکسیلیک اسید،1-7- دی متیل 3- فنیل- تیلیدین بای سیکلو (2-2-1)- هپتان-2- اون و  فنول 2-4- بیس (1-1- دی متیل اتیل) شاخص ترین ترکیبات بودند.
نتیجه گیری:  طبق نتایج بدست آمده از اگزیگوباکتریوم با توانایی بالای ضد میکروبی و داشتن ترکیبات مفید با خاصیت مهار کنندگی بالا می تواند به عنوان یک عامل ضد میکروبی مطرح باشد.
متن کامل [PDF 4186 kb]   (129 دریافت)    
نوع مطالعه: مقاله پژوهشی | موضوع مقاله: سلولی و مولکولی
دریافت: 1399/9/30 | پذیرش: 1399/9/10 | انتشار: 1399/9/10

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله تازه های بیوتکنولوژی سلولی - مولکولی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2021 CC BY-NC 4.0 | New Cellular and Molecular Biotechnology Journal

Designed & Developed by : Yektaweb