Hashemzadeh M, asareh zadegan dezfuli A, Afzal zadeh S. Isolation and identification of Nocardia species from bronchial lavage and sputum specimens of patients suspected of Nocardiasis using molecular method based on PCR sequence in Khuzestan province. NCMBJ 2021; 11 (42) :9-17
URL:
http://ncmbjpiau.ir/article-1-1368-fa.html
هاشم زاده محمد، عصاره زادگان دزفولی آرام، افضل زاده سارا. جداسازی و شناسایی گونه های نوکاردیا از نمونه های شست وشوی برونش و خلط بیماران مشکوک به نوکاردیازیس با استفاده از روش مولکولی مبتنی بر توالی PCR در استان خوزستان. مجله تازه هاي بيوتكنولوژي سلولي و مولكولي. 1400; 11 (42) :9-17
URL: http://ncmbjpiau.ir/article-1-1368-fa.html
گروه بیماریهای عفونی، بیمارستان آموزشی رازی، دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز ، ایران.
چکیده: (2881 مشاهده)
سابقه و هدف: نوکاردیا عضوی از خانواده نوکاردیاسه است که54 گونه برای انسان بیماریزا هستند. با توجهبه اینکه مطالعههای کمی در خصوص شیوع نوکاریازیس در استان خوزستان انجام گرفته است هدف از انجام این مطالعه جداسازی و شناسایی گونههای نوکاردیا از نمونههای شستوشوی برونش و خلط بیماران مشکوک به نوکاردیازیس با استفاده از روش مولکولی PCR در استان خوزستان است.
مواد و روشها: در این بررسـی تعـداد 178 نمونه شستوشوی برونش و 100 نمونه خلط از بیماران مشکوک به نوکاردیازیس در طی مدت 1سال جمعآوری گردیده و به آزمایشگاه میکروبشناسی شهر اهواز جهت شناسایی دقیق فرستاده شدند سپس از شناسایی از طریق PCR ردیابی ژنهای 16 S rRNA، NG و Betانجام گرفت و محصولات PCR تعیین توالی گردید.
یافتهها: در این مطالعه 278 نمونه شامل 178 نمونه شستوشوی برونش و 100 نمونه خلط اخذ شده از بیماران مشکوک به نوکاردیوزیس مورد بررسی قرار گرفتند.. نتایج تعیین توالی نـشان داد که 27 مورد از نمونهها از نظر گونههای نوکاردیا مثبت بود .از 7 نمونه شستو شوی برونش، 6 مورد متعلـقبـه گونـهN . Nova و 1 مورد متعلقبه گونه farcinica..N است. 20 نمونه مربوط به خلط و8 متعلقبه N. cyriacigeorgica 4نمونه مربوط به farcinica..N 3 نمونه مربوطبه N. asteroides و5 نمونه مربوطبه N. nova بود.
نتیجهگیری: مطالعه حاضر نشان از توانای بالای روش مولکولی در تشخیص دقیق جنس و گونه نوکاردیا دارد و لزوم مطالعه بیشتر این بیماری در مطالعههای آینده بیش از پیش احساس میشود. نوکاردیوزیس نباید بهعنوان یک بیماری غیرمعمول تلقی شود همچنین در مطالعه ما نشان داده شد که شاخص بالایی از از نظر شیوع بالینی بهخصوص در بیماران نقص ایمنی و بیماران ریوی و مبتلا به سل دارد.
نوع مطالعه:
مقاله پژوهشی |
موضوع مقاله:
سلولی و مولکولی دریافت: 1399/12/18 | پذیرش: 1400/1/3 | انتشار: 1400/3/31