Piri Gharaghie T, Hajimohammadi S. Comparison of anti-candida effects of aqueous,
ethanolic extracts and essential oil of E. angustifolia
with fluconazole on the growth of clinical strains of Candida. NCMBJ 2021; 11 (43) :25-38
URL:
http://ncmbjpiau.ir/article-1-1391-fa.html
پیری قراقیه توحید، حاجی محمدی سامه. مقایسه اثرات ضد کاندیدایی عصاره های آبی و اتانولی و اسانس گیاه سرخارگل (Echinacea angustifolia ) با داروی فلوکونازول بر رشد سویه های کلینیکی قارچ کاندیدا آلبیکنس. مجله تازه هاي بيوتكنولوژي سلولي و مولكولي. 1400; 11 (43) :25-38
URL: http://ncmbjpiau.ir/article-1-1391-fa.html
گروه برق، دانشکده فنی مهندسی، دانشگاه غیرانتفاعی واحد ایوانکی، ایوانکی، ایران.
چکیده: (2995 مشاهده)
سابقه و هدف: گونه های کاندیدا، پاتوژنهای فرصتطلبی هستند که بهدلیل افزایش مقاومت به داروهای شیمیایی لازم است که داروهایی با ترکیبهای گیاهی جایگزین این داروها شود. در این تحقیق به مقایسه اثر ضدقارچی عصاره آبی و اتانولی و اسانس قسمت گلریزه گیاه E. angustifolia روی رشد کاندیدا آلبیکنس با داروی فلوکونازول پرداخته شده است.
مواد و روش ها: در این مطالعه آزمایشگاهی که در سال 1398 در مرکز تحقیقات بیوتکنولوژی دانشگاه آزاد شهرکرد انجام گرفت، 80 نمونه قارچی کاندیدایی از بیمارستان پارسیان شهرکرد تهیه و با انجام تستهای تشخیصی 50 نمونه کاندیدا آلبیکنس جدا شد. بوته های گیاه E. angustifolia از مزرعه آموزشی پژوهشی دانشکده کشاورزی دانشگاه آزاد شهرکرد تهیه شد. استخراج عصاره بهروش پرکولاسیون و استخراج اسانس بهروش تقطیر با آب صورت گرفت. مقایسه اثر ضدکاندیدایی عصاره و اسانس E. angustifolia با داروی فلوکونازول، با دو روش دیسک دیفیوژن و میکرودایلوشن براث انجام شد.
نتایج: میانگین قطر هالههای عدم رشد برای عصارههای E. angustifolia 1 و برای اسانس E. angustifolia 4/23 میلیمتر بود. مقایسه میانگین قطر هاله عدم رشد فلوکونازول 25 میلی گرمی بهعنوان شاهد با میانگین mm 26/16 نشاندهنده عملکرد ضدقارچی ضعیفتر و تفاوت معنیدار آن نسبتبه اسانس E. angustifolia است (05/0P ≤). میانگین حداقل غلظت عصاره اتانولی و آبی E. angustifolia و فلوکونازول به ترتیب 4، 8 و mg/ml 8 برای MIC و 8، 16 و mg/ml8 برای MFC بود؛ که تفاوت معنیدار بازدارندگی عصاره اتانولی E. angustifoliaنسبتبه دیسک mg25 فلوکونازول را نشان داد (01/0P ≤).
بحث و نتیجه گیری: با توجهبه نتایج حاصل از تحقیق فوق، به نظر میرسد عصاره اتانولی گیاه E. angustifolia میتواند بهعنوان یک کاندید دارویی مناسب با عملکردی ضدقارچی بهتر از فلوکونازول در صنایع داروسازی مورد استفاده قرار گیرد.
نوع مطالعه:
مقاله پژوهشی |
موضوع مقاله:
سلولی و مولکولی دریافت: 1399/9/23 | پذیرش: 1400/3/20 | انتشار: 1400/4/10