Bonyadi P, Shojaee saadi B, Amini K. Evaluation of the effect of ionic liquids based on amino acid on the expression of pathogenic genes of Enterococcus faecalis strains isolated from the mouth. NCMBJ 2022; 12 (48) : 7
URL:
http://ncmbjpiau.ir/article-1-1430-fa.html
بنیادی پریسا، شجاعی سعدی بهروز، امینی کیومرث. بررسی تأثیر مایعات یونی بر پایه اسید آمینه بر بیان ژنهای بیماریزای سویههای انتروکوکوس فکالیس جدا شده از دهان. مجله تازه هاي بيوتكنولوژي سلولي و مولكولي. 1401; 12 (48) :87-98
URL: http://ncmbjpiau.ir/article-1-1430-fa.html
گروه میکروبیولوژی، دانشکده علوم پایه، واحد ساوه، دانشگاه آزاد اسلامی، ساوه، ایران ، dr_kumarss_amini@yahoo.com
چکیده: (1053 مشاهده)
سابقه و هدف: انتروکوکوس فکالیس عامل برخی عفونتهای بیمارستانی است. هدف از انجام این تحقیق بررسی ژنهای بیماریزای این باکتری در نمونههای بیماران و تأثیر مایعات یونی بر پایه اسید آمینه بر بیان آنها با روش Real time PCR بود.
مواد و روشها: در این مطالعه 100 نمونه از عفونتهای دهانی بیماران گرفته شد و با استفاده از آزمونهای بیوشیمیایی سویههای انتروکوکوس فکالیس در آن مورد شناسایی قرار گرفت. حضور و فراوانی ژنهای cyl، hyl وesp و بیان آنها تحت تأثیر مایع یونی، با استفاده از روش Real time-PCR ارزیابی گردید.
یافته ها: از مجموع کل نمونه های اخذ شده 12 باکتری انتروکوکوس فکالیس جدا سازی گردیده و شناسایی شد. بیشترین فراوانی حضور ژنهای بیماریزا مربوط به ژن cyl بود که در 11 سویه حضور داشت و بیان ژنهای هدف در گروه تیمار شده تحت تأثیر مایع یونی نسبتبه گروه کنترل کاهش یافت (05/0 p<). با کاهش غلظت اسید آمینه بر پایه یون، توانایی تشکیل بیوفیلم توسط باکتریها افزایش یافت (05/0 p<).
نتیجه گیری: مقاومتهای گسترده آنتیبیوتیکی مهمترین عامل نگران کننده در مورد انتروکوکوس محسوب شده و سیتولایزین یک آنزیم ژلاتیناز و از جمله عوامل تهاجمی مهم باکتری انتروکوکوس فکالیس بهشمار میرود. نتایج این تحقیق زمینهای برای ترویج استفاده از مواد ضد باکتریایی جدید از جمله مایع یونی را بهمنظور جلوگیری از بیماریزایی بیشتر باکتری انتروکوکوس فکالیس فراهم میآورد.
شمارهی مقاله: 7
نوع مطالعه:
مقاله پژوهشی |
موضوع مقاله:
میکروبیولوژی دریافت: 1400/8/16 | پذیرش: 1400/12/8 | انتشار: 1401/8/1