دوره 12، شماره 45 - ( 8-1400 )                   جلد 12 شماره 45 صفحات 112-97 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Akhlaghi M, Eftekharivash L, Parnian F, Taebpour M, Rostamian T, Zarezadeh Mehrizi M, et al . Synthesis and study of cellular and physicochemical properties of nanoliposomes containing aqueous extract of Hedera Helix. NCMBJ 2021; 12 (45) :97-112
URL: http://ncmbjpiau.ir/article-1-1444-fa.html
اخلاقی میلاد، افتخاری وش لیدا، پرنیان فاطمه، طائب‌پور محمد، رستمیان توحید، زارع زاده مهریزی مریم، و همکاران.. سنتز و بررسی ویژگی های سلولی و فیزیکوشیمیایی نانولیپوزوم های حاوی عصاره‌ی آبی Hedera Helix. مجله تازه هاي بيوتكنولوژي سلولي و مولكولي. 1400; 12 (45) :97-112

URL: http://ncmbjpiau.ir/article-1-1444-fa.html


مرکز تحقیقات نانوتکنولوژی و مهندسی بافت، پژوهشکده‌ی علوم تولید مثل، دانشگاه علوم پزشکی و خدمات درمانی شهید صدوقی یزد، یزد، ایران ، B.F. Haghirosadat
چکیده:   (2457 مشاهده)
سابقه و هدف:استفاده از گیاهان درمانی با توجه به قیمت مناسب و در دسترس بودن آنها به شدت در حال افزایش است اما با چالش هایی از جمله حلالیت پایین در آب و نیمه عمر پایین در سیستم گردش خون رو به رو است.  محققین با طراحی نانو حامل های دارویی مثل لیپوزوم سعی بر غلبه بر این چالش ها دارند. در این مطالعه، فرمولاسیونی از لیپوزوم­های حاوی عصاره­ی گیاه عشقه ساخته و ویژگی های فیزیکوشیمیایی و سمیت آن بر روی سلول­های نرمال بررسی شد.
مواد و روش ها:در قدم اول، عصاره­گیری از گیاه عشقه به روش سوکسله انجام گردید. در مرحله­ی بعد، نانو لیپوزوم ها با روش فیلم نازک  از فسفاتیدیل کولین و کلسترول تهیه و عصاره به صورت غیر فعال درون آنها بارگذاری گردید. سپس میزان لود عصاره و روند رهایش عصاره از سامانه با روش اسپکتروفتومتری، اندازه­ی نانو ذرات و پتانسیل زتای آنها به وسیله­ی دستگاه زتا سایزر ، عدم بر هم کنش بین عصاره و سامانه به وسیله­ی روش طیف سنجی مادون قرمز و مورفولوژی نانو ذرات نیز به وسیله­ی میکروسکوپ نیروی اتمی مورد بررسی قرار گرفت و در آخر میزان سمیت سامانه بر روی سلول­های نرمال با روش MTT سنجیده شد.
یافته ها:بررسی نتایج این مطالعه نشان داد که بعد از عصاره گیری از گیاه عشقه و بارگذاری آنها درون نانو سیستم و مشخصه یابی آنها مشخص شد که نانو لیپوزوم­های حاوی عصاره­ی عشقه با سایز nm 6/48 شاخص پراکندگی 406/. ، پتانسیل زتای mV 72/1  ±37/3- و راندمان بارگذاری 12/1  ±67/82 از نوع آهسته رهش می­باشند. همچنین بررسی های FTIR و AFM نشان داد که میان عصاره و سامانه بر هم کنشی وجود ندارد و نانو لیپوزوم­ها از نظر مورفولوژی طبیعی هستند. در آخر نیز نتایج تست MTT، عدم سمیت نانو لیپوزوم­ها بر روی سلول­های نرمال را ثابت کرد.
بحث:در این پژوهش بررسی­های فیزیکوشیمیایی نانو سامانه بعد از بارگذاری عصاره­ی عشقه درون نانوسامانه­های لیپوزومی نشان داد که سامانه­ی ساخته شده از نوع آهسته رهش و آنیونی بوده و با داشتن سایز، مورفولوژی مناسب و میزان درون گیری قابل قبول عصاره می­تواند به عنوان حاملی مناسب برای عصاره­ی گیاه عشقه باشد و سبب افزایش پایداری، حلالیت و در نتیجه بهبود عملکرد آن گردد.
نتیجه ­گیری:سامانه­ لیپوزومی سنتز شده می­تواند به حاملی مناسب برای عصاره­ی عشقه باشد و در نتیجه باعث ارائه­ی رویکردی بهتر در مسیر بالینی استفاده از این گیاه به عنوان یک دارو و سیستم دارو رسانی نوین معرفی گردد.
متن کامل [PDF 985 kb]   (1067 دریافت) |   |   متن کامل (HTML)  (2407 مشاهده)  
نوع مطالعه: مقاله پژوهشی | موضوع مقاله: بیوشیمی
دریافت: 1400/1/22 | پذیرش: 1400/5/21 | انتشار: 1400/10/1

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله تازه های بیوتکنولوژی سلولی - مولکولی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | New Cellular and Molecular Biotechnology Journal

Designed & Developed by : Yektaweb