شمسی فهیمه. بررسی اثر پاسخ سلولی انسانی بر روی پپتید حلقوی RGD تثبیت شده بطور کوالانسی بر روی سطح سیلیکون بروش کلیک شیمی. مجله تازه هاي بيوتكنولوژي سلولي و مولكولي. 1401; 12 (46) :75-88
URL: http://ncmbjpiau.ir/article-1-1458-fa.html
دانشکده شیمی و مهندسی بیومولکولی، دانشگاه سیدنی، استرالیا ، fahimeh.shamsi@ymail.com
چکیده: (1907 مشاهده)
سابقه و هدف: این مطالعه بررسی خواص بیولوژیکی پپتید حلقوی حاوی توالی RGD که از طریق شیمی کلیک بر روی سطح سیلیکون بطورکوالانسی تثبیت گردیده است بررسی می نماید..
مواد و روشها: در این مقاله ابتدا پپتید حلقوی بطور اختصاصی به ۴- ازیدوفنل ایزوتیوسیانات از طریق یک واکنش اختصاصی متصل میگردد و سپس واکنش حلقه زایی ۱و۳- دوقطبی آلکین و آزیدو پپتید با کاتالیزگر مس منجر به تثبیت کوالانت پپتید بر روی سطح سیلیکون میگردد. ساختارهای سطح پپتید و سطح کنترل بوسیله x-ray فتوالکترون اسپکتروسکوپی و اینفرارد اسپکتروسکوپی ATR-FTIR بررسی گردید. بعد از کشت سلولهای فیبروبلاست بر روی سطوح پپتید و کنترل، میکروسکوپ الکترونی روبشی (SEM) و میکروسکوپ روبشی هم کانون لیزری (LSCM) جهت بررسی مورفولوژی سلولهای فیبروبلاست بر روی سطح پپتید و کنترل استفاده گردید. چسبندگی و تکثیر سلولها بر روی سطوح پپتید و کنترل بوسیله آزمون چسبندگی و (MTS)مورد بررسی قرار گرفت.
نتایج: ازمایشات XPS و ATR-FTIR وجود پپتید را بر روی سطح سیلیکون بطور موفقیت امیزی تایید نمودند. میکروسکوپ الکترونی روبشی (SEM) و میکروسکوپ روبشی هم کانون لیزری (LSCM) نشان دادند که سلولهای فیبروبلاست انسانی بر روی سطح پپتید حلقوی کشیده و تخت هستند به مقدار زیاد و بصورت زنده و یکنواختی بر روی سطح پپتید توزیع گردیده اند. نتایج آزمون چسبندگی سلولی و (MTS) نشان داد که پاسخ سلولی سلولهای فیبروبلاست بر روی سطوح عامل دارشده با پپتید بطرز چشمگیری بیشتر از سطوح کنترل می باشد.
نتیجه گیری: این تحقیق یک روش ساده جهت تولید سطوح بیولوژیکی فعال برای تهیه بستر بیوسنسورهای بیولوژیک جهت تشخیص بیماریها پیشنهاد می نماید.
نوع مطالعه:
مقاله پژوهشی |
موضوع مقاله:
سلولی و مولکولی دریافت: 1400/7/16 | پذیرش: 1400/9/27 | انتشار: 1401/1/22