Darbahaniha R, Akhavan Sepahi A, Mehrabiyan S, Dehnad A. Isolation of Lactobacillus spp from cheese and their microencapsulation to increase shelf life. NCMBJ 2022; 12 (48) : 8
URL:
http://ncmbjpiau.ir/article-1-1562-fa.html
دربهانیها راضیه، اخوان سپهی عباس، مهرابیان صدیقه، دهناد علیرضا. جداسازی لاکتوباسیلهای پروبیوتیک از پنیر سنتی و میکروکپسولاسیون آنها جهت افزایش ماندگاری. مجله تازه هاي بيوتكنولوژي سلولي و مولكولي. 1401; 12 (48) :99-109
URL: http://ncmbjpiau.ir/article-1-1562-fa.html
گروه زیست شناسی. دانشکده علوم زیستی. دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران شمال. تهران. ایران
چکیده: (1068 مشاهده)
سابقه و هدف: پروبیوتیکها مجموعه ای از میکروارگانیسمهای زنده بوده و هنگامیکه به مقدار کافی تجویز شود برای سلامتی میزبان مفید هستند. به منظور حفظ اثر مثبت میکروارگانیسمهای پروبیوتیک در دستگاه گوارش تعداد این میکروارگانیسمها باید در طی فرآیند تولید و ذخیرهسازی و به منظور زنده ماندن و حفظ در محصول نهایی تا پایان عمر مفید آن، بیش از آستانه CFU/g106 باشد.
چندین راه برای افزایش پایداری و فعالیت پروبیوتیکها در محصولات تجاری مورد بررسی قرار گرفته است مانند: انتخاب گونههای مقاومبه اسید و اسیدهای صفراوی، سازگاری با استرسها، و جذب ریزمغذیها. میکروکپسولاسیون. در این مطالعه ما با استفاده از روش میکروکپسولاسیون بهدنبال افزایش بقای میکروارگانیسمهای پروبیوتیک هستیم.
مواد و روشها: در این مقاله بعد از خالص سازی و جداسازی کلنیها از نمونه پنیر، با استفاده از کشت نمونه و سپس رنگآمیزی گرم و تستهای بیوشیمیایی گونههای پروبیوتیکی شناسایی و در نهایت جهت تعیین هویتشان با استفاده از Bergey's Manual of Determinative Bacteriology و هولوژنوم آنهایی که بیشترین شباهت خصوصیات لاکتوباسیلی را داشتهاند جداسازی و با پروتئین شیر میکروکپسوله شدند.
یافته ها: در این مطالعه پس از جداسازی باکتریهای پروبیوتیک از پنیرهای سنتی، میکرو کپسولهای کروی تولید شد که بازده میکروکپسوله کردن باکتریهای پروبیوتیک با تکنیک کشت سطحی بسیار بالا و در حدود 100 درصدی بوده است.
نتیجه گیری: میکروکپسولهای پروبیوتیکی با سایز مناسب تولید شد. با توجه به سایز کوچک میکروکپسولها و عدم تأثیر منفی بر حس چشایی میتوان از آنها در صنایع دارویی و صنایع غذایی استفاده کرد.
شمارهی مقاله: 8
نوع مطالعه:
مقاله مروری |
موضوع مقاله:
میکروبیولوژی دریافت: 1400/8/8 | پذیرش: 1400/10/20 | انتشار: 1401/7/10