دوره 12، شماره 48 - ( 7-1401 )                   جلد 12 شماره 48 صفحات 109-99 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Darbahaniha R, Akhavan Sepahi A, Mehrabiyan S, Dehnad A. Isolation of Lactobacillus spp from cheese and their microencapsulation to increase shelf life. NCMBJ 2022; 12 (48) : 8
URL: http://ncmbjpiau.ir/article-1-1562-fa.html
دربهانیها راضیه، اخوان سپهی عباس، مهرابیان صدیقه، دهناد علیرضا. جداسازی لاکتوباسیل‌های پروبیوتیک از پنیر سنتی و میکروکپسولاسیون آن‌ها جهت افزایش ماندگاری. مجله تازه هاي بيوتكنولوژي سلولي و مولكولي. 1401; 12 (48) :99-109

URL: http://ncmbjpiau.ir/article-1-1562-fa.html


گروه زیست شناسی. دانشکده علوم زیستی. دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران شمال. تهران. ایران
چکیده:   (742 مشاهده)
سابقه و هدف: پروبیوتیک­ها مجموعه­ ای از میکروارگانیسم­های زنده بوده و هنگامی­که به مقدار کافی تجویز شود برای سلامتی میزبان مفید هستند. به­ منظور حفظ اثر مثبت میکروارگانیسم­های پروبیوتیک ­ در دستگاه گوارش تعداد این میکروارگانیسم­ها باید در طی فرآیند تولید و ذخیره­سازی و به ­منظور زنده ماندن و حفظ در محصول نهایی تا پایان عمر مفید آن، بیش از آستانه  CFU/g106 باشد.

چندین راه برای افزایش پایداری و فعالیت پروبیوتیک­ها در محصولات تجاری مورد بررسی قرار گرفته است مانند: انتخاب گونه­های مقاوم­به اسید و اسیدهای صفراوی، سازگاری با استرس­ها، و جذب ریزمغذی­ها. میکروکپسولاسیون. در این مطالعه ما با استفاده از روش میکروکپسولاسیون به­دنبال افزایش بقای میکروارگانیسم­های پروبیوتیک هستیم.

مواد و روش­ها: در این مقاله بعد از خالص سازی و جداسازی کلنی­ها از نمونه پنیر، با استفاده از کشت نمونه و سپس رنگ­آمیزی گرم و تست­های بیوشیمیایی گونه­های پروبیوتیکی شناسایی و در نهایت جهت تعیین هویت­شان با استفاده از Bergey's Manual of Determinative Bacteriology و هولوژنوم آن­هایی که بیش­ترین شباهت خصوصیات لاکتوباسیلی را داشته­اند جداسازی و با پروتئین شیر میکروکپسوله شدند.
 
یافته­ ها: در این مطالعه پس از جداسازی باکتری­های پروبیوتیک از پنیرهای سنتی، میکرو کپسول­های کروی تولید شد که بازده میکروکپسوله کردن باکتری­های پروبیوتیک با تکنیک کشت سطحی بسیار بالا و در حدود 100 درصدی بوده است.

نتیجه­ گیری: میکروکپسول­های پروبیوتیکی با سایز مناسب تولید شد. با توجه ­به سایز کوچک میکروکپسول­ها و عدم تأثیر منفی بر حس چشایی می­توان از آن­ها در صنایع دارویی و صنایع غذایی استفاده کرد.
 
شماره‌ی مقاله: 8
متن کامل [PDF 544 kb]   (771 دریافت) |   |   متن کامل (HTML)  (789 مشاهده)  
نوع مطالعه: مقاله مروری | موضوع مقاله: میکروبیولوژی
دریافت: 1400/8/8 | پذیرش: 1400/10/20 | انتشار: 1401/7/10

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله تازه های بیوتکنولوژی سلولی - مولکولی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | New Cellular and Molecular Biotechnology Journal

Designed & Developed by : Yektaweb