دوره 14، شماره 54 - ( 2-1403 )                   جلد 14 شماره 54 صفحات 34-21 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Shafighi S, Zaefizadeh M, Jaafari B, Alivand M R, Ghorbian S. Evaluation of Exosomes Extracted from MCF7 Cells Treated with natural active substances Effective in inhibiting the growth of breast cancer cells with different mechanisms. NCMBJ 2024; 14 (54) :21-34
URL: http://ncmbjpiau.ir/article-1-1655-fa.html
شفیقی شقایق، ضعیفی زاده محمد، جعفری بهبود، علیوند محمدرضا، قربیان سعید. بررسی اثر اگزوزوم‌های استخراج شده از سلول‌های M‌CF7 تیمار شده توسط مواد موثره طبیعی با مکانیسم‌های متفاوت در مهار رشد سلول‌های سرطانی پستان. مجله تازه هاي بيوتكنولوژي سلولي و مولكولي. 1403; 14 (54) :21-34

URL: http://ncmbjpiau.ir/article-1-1655-fa.html


گروه زیست شناسی، واحد اردبیل، دانشگاه آزاد اسلامی، اردبیل، ایران ، Mzaefi@gmail.com:
چکیده:   (394 مشاهده)
سابقه و هدف: سرطان پستان شایع­ترین سرطان در زنان می­باشد که علت اصلی مرگ ناشی از سرطان در زنان است. استفاده از ترکیبات گیاهی به عنوان ضد تومور با عوارض جانبی کمتر از شیمی درمانی مورد توجه قرار گرفته است. اما به نظر می­رسد به مرور زمان مقاومت دارویی به این نوع مواد هم خواهد رسید. این مطالعه به منظور بررسی اثر ضد سرطانی چهار ماده مستخرج گیاهی بر روی سلول های MCF7 و تاثیر اگزوزوم­های مستخرج  تحت تیمار چهار ماده  بر مهار رشد سلولی انجام شده است.
مواد و روش­ ها: در این مطالعه قیاسی سلول­های MCF7 در محیط کشت شد و با غلظت­های متفاوت اولئوروپین، کوئرستین، کومارین و والپیروئیک اسید به مدت 24 ساعت تیمار شدند. سپس زیست پذیری سلول­ها با روش MTT ارزیابی و مقادیرIC50  آن محاسبه شد و از محیط کشت تیمار شده توسط چهار ماده طبیعی، اگزوزوم استخراج و بر روی سلول­های MCF7 اعمال و به روش MTT میزان IC50  آن­ها نیز محاسبه شد.
یافته ­ها: نتایج حاصل ازMTT  خاصیت مهار کنندگی چهار ماده طبیعی و ترکیب آن­ها را بر روی سلول­هایMCf7  را تایید کرد. بیشترین تاثیر تیمارهای مواد مورد مطالعه را کومارین و کوئرستین به خود اختصاص داده بود. اما اگزوزوم حاصل از اعمال 50 درصد غلظت آنها نقش مهاری با غلظت­های بالاتر داشت و اگزوزوم­های حاصل از اعمال IC75 آنها در غلظت­های مهاری پایینتری نقش خود را ایفا کرده بودند. مهار سلول­های سرطانی سینه توسط اگزوزوم­های حاصل از ترکیب 4 ماده فوق الذکر در دوز کمتر اتفاق افتاده بود  زیرا در این غلظت، تمام مواد القا کننده مرگ سلولی و سینگال­های آن در اگزوزوم تجمع می­یابند و با انتقال به داخل سلول­های سرطانی القای مرگ سلولی را عامل می­شوند.
نتیجه­ گیری: مهار سلول­های سرطانی  MCF7  توسط اگزوزوم های مستخرج ازغلظت LC75 نشان­دهنده محتویات القا کننده آپاپتوز در مسیرهای مختلف سلولی است. که برآیندی از تاثیر گرفتن سلول­ها از داروهای به­کار رفته بود.
 
متن کامل [PDF 493 kb]   (288 دریافت)    
نوع مطالعه: مقاله پژوهشی | موضوع مقاله: فیزیولوژی
دریافت: 1403/2/23 | پذیرش: 1403/2/23 | انتشار: 1403/2/23

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله تازه های بیوتکنولوژی سلولی - مولکولی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | New Cellular and Molecular Biotechnology Journal

Designed & Developed by : Yektaweb