دوره 14، شماره 54 - ( 2-1403 )                   جلد 14 شماره 54 صفحات 85-67 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Ghasabian Dezfooli M, Hamdi S M M, Nowruzi B. Comparison of total phenolic compounds and antioxidant activity of Thuja orientalis leaf and short stem extracts isolated from Tehran and Noshahr. NCMBJ 2024; 14 (54) :67-85
URL: http://ncmbjpiau.ir/article-1-1659-fa.html
قصابیان دزفولی میترا، حمدی سید محمد مهدی، نوروزی بهاره. مقایسه میزان فنل تام و فعالیت آنتی اکسیدانی عصاره برگ و شاخه‌های کوتاه‌گونه سرو خمره‌ای (Thuja orientalis) جدا شده از تهران و نوشهر. مجله تازه هاي بيوتكنولوژي سلولي و مولكولي. 1403; 14 (54) :67-85

URL: http://ncmbjpiau.ir/article-1-1659-fa.html


گروه زیست شناسی، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد تهران مرکزی، تهران، ایران ، m.hamdi@iauctb.ac.ir
چکیده:   (595 مشاهده)
سابقه و هدف: مواد زیست فعال گیاهی، منبعی با ارزش از انواع داروهایی هستند که نقش مهمی در سلامت انسان­ها ایفا می­کنند. افزایش مقاومت در برابر آنتی­بیوتیک­های مختلف، اهمیت استفاده از عصاره های گیاهی را با دارا بودن منابع بالقوه آنتی اکسیدانی، روز افزون کرده است. ترکیبات آنتی اکسیدانی با منشا گیاهی، می­توانند بدن را از آسیب ناشی از استرس اکسیداتیو محافظت کنند. امروزه استفاده از آنتی اکسیدان­های طبیعی مشتق از گیاهان دارویی دارای کاربردهای دارویی و پزشکی می­باشد. مقایسه فعالیت آنتی اکسیدانی و فنول تام عصاره برگ گونه سرو خمره­ای (Thuja orientalis) جمع­آوری شده از شهرهای تهران و نوشهر از سه ارتفاع یک، دو و سه متری گونه می­باشد.
مواد و روش­ ها: ابتدا برگ و شاخه­های کوتاه گونه سرو خمره­ای در فصل بهار از تهران و نوشهر جمع­آوری شدند. با استفاده از روش ماسراسیون عصاره متانولی و آبی آن تهیه و فعالیت آنتی­اکسیدانی آن با استفاده از روش های DPPH و FRAP بررسی شد. در این بررسی محتوای تام فنولی عصاره گیاهی با روش فولین­سیوکالتیو اندازه گیری شد.
یافته ­ها: نتایج نشان داد که عصاره آبی و متانولی گونه جمع آوری شده از تهران در بخش بالایی گونه یعنی ارتفاع 3 متری دارای بیشترین میزان ترکیبات آنتی اکسیدانی است و کمترین میزان فعالیت آنتی اکسیدانی را عصاره های متانولی تهران و نوشهر در ارتفاع دو متر به خود اختصاص داد. همچنین نتایج حاصل از اندازه گیری فنل تام نشان داد که عصاره آبی نوشهر در ارتفاع یک متری بیشترین میزان و عصاره آبی تهران در ارتفاع یک و دو متری کمترین میزان را نشان می­دهد.
نتیجه­ گیری: نتایج حاصل از این مطالعه نشان داد عصاره برگ گیاه سرو خمره­ای می­تواند به­عنوان­ منبع قابل قبولی برای تولید ترکیبات آنتی­اکسیدان استفاده کرد واز طرفی آلاینده­های هوا تا حدود زیادی در افزایش این ترکیبات در گیاه می­تواند نقش داشته باشد.

 
متن کامل [PDF 897 kb]   (140 دریافت)    
نوع مطالعه: مقاله پژوهشی | موضوع مقاله: فیزیولوژی
دریافت: 1403/2/29 | پذیرش: 1403/2/23 | انتشار: 1403/2/23

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله تازه های بیوتکنولوژی سلولی - مولکولی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | New Cellular and Molecular Biotechnology Journal

Designed & Developed by : Yektaweb