دوره 14، شماره 54 - ( 2-1403 )                   جلد 14 شماره 54 صفحات 104-97 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

بابائیان ملودی، تفویضی فرزانه، مسلمی الهام. شناسایی تقلبات موجود در سوسیس و کالباس تهیه شده از گوشت قرمز در سطح استان تهران به روش مولکولی. مجله تازه هاي بيوتكنولوژي سلولي و مولكولي. 1403; 14 (54) :97-104

URL: http://ncmbjpiau.ir/article-1-1661-fa.html


گروه زیست شناسی، واحد پرند، دانشگاه آزاد اسلامی، پرند، ایران ، farzanehtafvizi54@gmail.com
چکیده:   (400 مشاهده)
مقدمه: در کشور ما صنایع گوشت به ویژه در ده سال اخیر یکی از مهمترین و مسئله سازترین شاخه‌های صنایع غذایی به شمار می‌آید انواع سوسیس و کالباس از فرآورده‌های گوشتی رایج در کشور می‌باشند.کنترل کیفیت مواد غذایی فرآیندی است که میزان تبعیت یک ماده غذایی بسته­بندی شده از برچسب نگاشته شده بر روی خود را بررسی می‌نماید. امروزه اعتماد به برچسب‌های قرار گرفته شده بر روی فرآورده‌های غذایی و صحت و سقم آن به یکی از چالش‌های تولیدکنندگان مواد غذایی در بازار کشاورزی و غذایی تبدیل گردیده است. هدف از این مطالعه بررسی تقلبات غذایی موجود در سوسیس و کالباس می­باشد.
مواد و روش ­ها­: در این مطالعه 10 نمونه کالباس و 10 نمونه سوسیس مورد بررسی قرار گرفت. برای مطالعه از آزمون PCR با آغازگرهای اختصاصی هر گونه، استفاده شد. به ترتیب قطعات bp 118 برای ژن لکتین سویا، bp 183 برای ژن 12S rRNA گونه مرغ،bp  273 وbp 336 ژن سیتوکروم b برای گونه گاو و گوسفند به ترتیب تکثیر شدند.
یافته­ ها: در بسیاری از محصولات، سویا بدون درج روی محصول شناسایی شد. در تعدادی از نمونه­ها به جای استفاده از گوشت گاو از گوشت مرغ استفاده شده است، در حالی­که روی پوشش محصول فقط استفاده از گوشت گاو قید شده بود. همچنین در تعدادی از نمونه‌ها گوشت گوسفندی و گاوی استفاده نشده است و فقط از گوشت مرغ استفاده گردیده است، ولی در لیست مواد به­کار رفته در تهیه این محصولات استفاده از گوشت قرمز نیز قید گردیده است.
نتیجه ­گیری: بنابراین نتایج این تحقیق نشان داد که تست اختصاصی PCR برای شناسایی گونه­های حیوانی حیوانی و گیاهی به ترتیب با تکثیر ژن‌های میتوکندریایی و ژن لکتین قابل استفاده برای شناسایی تقلبات غذایی می‌باشد.

 
متن کامل [PDF 305 kb]   (178 دریافت)    
نوع مطالعه: مقاله پژوهشی | موضوع مقاله: فیزیولوژی
دریافت: 1403/2/30 | پذیرش: 1403/2/23 | انتشار: 1403/2/23

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله تازه های بیوتکنولوژی سلولی - مولکولی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | New Cellular and Molecular Biotechnology Journal

Designed & Developed by : Yektaweb