دوره 14، شماره 56 - ( 7-1403 )                   جلد 14 شماره 56 صفحات 41-15 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Azimzadeh S, Salimian J, Ahmadigorgani A. Modeling the transcriptome pattern of airway epithelial cells effective in the progression of chronic obstructive pulmonary disease. NCMBJ 2024; 14 (56) :15-41
URL: http://ncmbjpiau.ir/article-1-1699-fa.html
عظیم زاده صادق، سلیمیان جعفر، احمدی علی. مدل‌سازی الگوی ترنسکریپتوم سلول‌های اپیتلیال راه هوایی مؤثر در پیشرفت بیماریِ انسداد مزمن ریوی. مجله تازه هاي بيوتكنولوژي سلولي و مولكولي. 1403; 14 (56) :15-41

URL: http://ncmbjpiau.ir/article-1-1699-fa.html


مرکز تحقیقات آسیب‌های شیمیایی، انستیتو سیستم بیولوژی و مسمومیت‌ها، دانشگاه علوم پزشکی بقیه الله، تهران، ایران ، azimzadeh.jam.sadegh@gmail.com
چکیده:   (68 مشاهده)
سابقه و هدف: بیماری انسداد مزمن ریوی (COPD) یک بیماری ریویِ پیشرونده است که بر سلامت جامعه تأثیر مهمی می‌گذارد. سلول‌های اپیتلیال راه هوایی، به‌عنوان سد دفاعی در برابر تهدیدهای خارجی، نقش مهمی در حفظ سلامت راه هوایی ایفا می‌کنند. در این مطالعه، با استفاده از مدل‌سازی دادۀ ترانسکریپتوم، ژن‌های مرتبط با بیماری COPD در سلول‌های هوایی اپیتلیال شناسایی ‌شده‌اند. هدف اصلی این مطالعه، شناسایی خوشه‌های عملکردی مرتبط با COPD در این سلول‌ها  می­باشد.
مواد و روش ­ها: در این مطالعه، نقش سلول‌های اپیتلیال در COPD با استفاده از مدل‌سازی دادۀ ترانسکریپتوم بررسی‌  شد. نمونه‌های ترانسکریپتوم از گروه‌های غیرسیگاری و بیماران در مراحل مختلف بیماری تحلیل‌ شد و با استفاده از روش ترسیم درخت‌های فراگیر و شبکۀ تنظیم بیان‌ژن، خوشه‌های عملکردی شناسایی‌شدند.
یافته ­ها: در این مطالعه، یک خوشۀ عملکردی شناسایی ‌شدکه نقش فرآیندهای زیستی سمیّت‌زدایی از سلول‌ها و رگزایی را پُررنگ‌تر از سایر فرآیندهای زیستی نشان می‌دهد. ژن‌های PLAG1، CYP4Z1، ME1، MUCL1 و TLR5 دارای بالاترین شاخص‌های مرکزی و ژن‌های CYP4Z1، PLAG1، SLITRK6، GLI3 و CABYR دارای بالاترین درجه در شبکۀ به‌دست‌آمده از خوشه‌های عملکردی بودند.
نتیجه‌گیری: شناخت بهتر از مکانیسم‌های زیستی و عوامل مؤثر در COPD می‌تواند به توسعۀ روش‌های جدید در تشخیص، پیشگیری و درمان این بیماری کمک کند. با ادامۀ تحقیق‌ها و آزمایش‌های بیشتر، می‌توان نقش سلول‌های هوایی اپیتلیال در COPD را بهبود داده و به توسعۀ روش‌های نوین و کارآمدتر در مقابله با این بیماری کمک نمود.
 
متن کامل [PDF 1190 kb]   (49 دریافت)    
نوع مطالعه: مقاله پژوهشی | موضوع مقاله: سلولی و مولکولی
دریافت: 1403/9/14 | پذیرش: 1403/7/1 | انتشار: 1403/7/1

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله تازه های بیوتکنولوژی سلولی - مولکولی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | New Cellular and Molecular Biotechnology Journal

Designed & Developed by : Yektaweb