فولادوند سجاد، یاری رضا، ننه کرانی شهرام. بررسی پلی مورفیسم ژن DGAT-۱ درگوسفند نژاد مهربان با استفاده از روشPCR-RFLP. مجله تازه هاي بيوتكنولوژي سلولي و مولكولي. ۱۳۹۳; ۴ (۱۶) :۲۹-۳۵
URL: http://ncmbjpiau.ir/article-۱-۴۱۲-fa.html
دانشگاه آزاد اسلامی، واحد بروجرد ، fouladvand.s@gmail.com
چکیده: (۹۸۳۳ مشاهده)
سابقه و هدف: هدف از انجام این تحقیق بررسی پلی مورفیسم ناحیه کد کننده اگزون 17 ژن DGAT1 در گوسفندان مهربان بود.
مواد و روش ها: استخراج DNA به روش کیت از تعداد 120 نمونه گوسفند نژاد مهربان به دست آمد و واکنش زنجیره ای پلی مراز برای تکثیر 309 جفت باز از اگزون 17 ژن DGAT1 با استفاده از یک جفت آغازگر اختصاصی انجام گرفته و محصولات PCR با روش RFLP و با استفاده از آنزیم برشی AluI هضم شدند و هر سه ژنوتیپ TT، TC، CC به دست آمد.
یافته ها: یافته ها بیانگر وجود فرکانس های 25/0، 24/0 و 51/0 به ترتیب برای ژنوتیپ های CC، TC و TT میباشد. عدم وجود تعادل هاردی- واینبرگ با توجه به شرایط نگهداری دام در منطقه می تواند مربوط به مهاجرت و انتخاب باشد. یافته ها هم چنین حاکی از مناسب بودن روش PCR-RFLP در بررسی چندشکلی های ژن DGAT1 می باشد.
نتیجه گیری: در جمعیت گوسفندان مهربان دو آلل T و C به ترتیب با فراوانی 37/0 و 63/0 مشاهده شد. همچنین جمعیت مورد مطالعه در تعادل هاردی- واینبرگ قرار نداشت.
نوع مطالعه:
مقاله پژوهشی |
موضوع مقاله:
ژنتیک دریافت: 1392/8/16 | پذیرش: 1393/8/5 | انتشار: 1393/10/6