دوره 5، شماره 17 - ( 12-1393 )                   جلد 5 شماره 17 صفحات 7-1 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Rohaninej H, Norouzi J, Fallah Mehrabadi J, Mahdavi M. Creating a human ScFv antibody library based on T-Vector against tetanus toxin. NCMBJ 2015; 5 (17) :1-7
URL: http://ncmbjpiau.ir/article-1-502-fa.html
روحانی نژاد حمیده، نوروزی جمیله، فلاح مهرآبادی جلیل، مهدوی مهدی. ساخت کتابخانه ژنی آنتی‌بادی ScFv انسانی بر پایه T Vector علیه توکسین کزاز. مجله تازه هاي بيوتكنولوژي سلولي و مولكولي. 1393; 5 (17) :1-7

URL: http://ncmbjpiau.ir/article-1-502-fa.html


انستیتو پاستور ایران ، jalil.fallah@gmail.com
چکیده:   (11880 مشاهده)
سابقه و هدف: امروزه آنتی‌بادی‌ها‌ در حوزه‌های تشخیص و درمان جایگاه ویژه‌ای را به خود اختصاص داده‌اند. در این‌ میان، آنتی‌بادی‌های مونوکلونال کاملاً انسانی به دلیل عدم برانگیختن پاسخ ایمنی در بدن و کارایی بالا در درمان بیماری‌ها مورد توجه قرار‌گرفته‌اند. تحقیق پیش‌رو به‌منظور ساخت کتابخانه ژنی آنتی‌بادی نوترکیب انسانی از یک فرد واکسینه با توکسوئید کزاز انجام گرفته است.
مواد و روش‌ها: ابتدا از فرد ایمن با توکسوئید کزاز خون گرفته شد. سپس لنفوسیت‌ها جدا و RNA از آن ها استخراج گردید. همه تنوع ژن‌های ناحیه متغیر زنجیره‌های سبک و سنگین آنتی‌بادی به روش RT-PCR تکثیر و به صورت ScFv به یکدیگر متصل شدند. سپس این قطعات به داخلT vector الحاق و به باکتریE. coli DH5α انتقال یافتند. پس از آن، الایزا صورت گرفت. جهت تأیید کتابخانه ژنی آنتی‌بادی، پلاسمید آن استخراج و توالی‌یابی انجام شد.
یافته ها: کیفیت cDNA با انجام واکنش توسط پرایمرهای ژن HPRT تأیید شد. صحت انجام مراحل PCR و کلونینگ، توسط الکتروفورز ژل ‌آگارز و برش آنزیمی مورد تأیید قرار‌گرفت. باکتری‌های حاوی پلاسمید نوترکیب با رشد روی محیط کشت بر اساس رنگ آبی و سفید، مشخص شدند. از کلون‌ها پلاسمید استخراج و توالی‌یابی انجام شد. نتایج حاصل از تشابه توالی‌ها در پایگاه داده ی igblast نشان داد که این توالی‌ها مربوط به ژن آنتی‌بادی انسانی می‌باشند. هم چنین توسط الایزا تأیید این که آنتی بادی اختصاصی توکسین کزاز می باشد، صورت گرفت.
نتیجه گیری: در این تحقیق کتابخانه آنتی‌بادی انسانی از فرد ایمن با توکسوئید کزاز، ساخته شد. سپس، ژن آنتی بادی موجود در این کتابخانه توسط توالی یابی و هم ترازی در پایگاه NCBIمورد تأیید قرار گرفت و الایزا اختصاصیت این آنتی بادی ها را مشخص نمود. در‌ ادامه جهت یافتن ژن آنتی‌با‌دی‌ اختصاصی توکسین‌کزاز در این کتابخانه، لازم است غربال گری به روش نمایش ‌فاژی انجام‌ شود.
متن کامل [PDF 905 kb]   (3462 دریافت)    
نوع مطالعه: مقاله پژوهشی | موضوع مقاله: ایمونولوژی
دریافت: 1393/3/17 | پذیرش: 1393/8/19 | انتشار: 1393/12/5

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله تازه های بیوتکنولوژی سلولی - مولکولی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | New Cellular and Molecular Biotechnology Journal

Designed & Developed by : Yektaweb